Mladalački odnos pun je drama i lomova, pun lepih reči i nadanja, dok je u drugom delu života, kako je rekao Jerry Seinfeld, kao da si bio u Afganistanu.

The Little things je triler u kojem dva policajaca optužuju pogrešnog tipa. Uprkos svom znanju i želji da budu spasioci društva, oni se upoznaju sa svojom senkom, greškama, pogrešnim koracima koji ih vode do toga da bi videli da nisu iznad ostalih ljudi, da su samo mikro točkići univerzuma kojem treba da se prilagode kako bi našli svoje mjesto u svemiru.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Tako je i u odnosima, mladalačka veza ti daje mogućnost da misliš da si osoba koja može puno voleti i zato mnogi vole biti u nedostižnim vezama, ne videti da ne mogu tako voleti kako su obećali i ostaju sami kako se ne bi susreli s vezom drugog dela života.

Pročitajte i ovo: Pet tipova muškaraca koje treba izbegavati u širokom luku

Videvši ovo ogledalo gde se susreću dva titana ili suprotnosti gde dom postaje mesto projekcija, mnogi se pogube u ovom haosu.

Ne postoji jasna mapa puta, ali ako u njoj ne vidite projekcije razvoja, teško ćete razumeti misteriju suprotnosti samog života. Zbog toga mnogi ne mogu mnogo da razumeju ili dožive kroz meditaciju, molitvu ili čitanje svetih tekstova.

Pročitajte i ovo: Reci mi gde te je odveo na prvom sastanku i reći ću ti kakav je čovek

Ovaj kontrast je najvažniji u drugom delu života, kada maske padnu, kada samo u miru možete pogledati sebe i videti kako se krijete iza mnogih ideala.

People photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Čovek je stvorio mnogo totema ili maski. Muškarac se krije iza naslova ili nekog statusnog simbola, žena iza lepote ili takođe iza nekog statusa, ali kod kuće to ne mogu da nose.

Pročitajte i ovo: ZAUZET MUŠKARAC, slobodan odnedavno ili oduvek – pitanje je sad!

Voleli bi da dođu u dom sa tom maskom da im se neko divi, ali vaš partner vas poznaje, već ste pokušali da stavite naslov / titulu ispred(na čelo), ali ta priča ne pomaže.

To je ono što čovek ne želi da vidi; da ste goli i da morate tako da razgovarate, ali nije lako.

Vidite svoje neuspehe, svoju tamnu stranu, a druga strana takođe pokušava da to sakrije.

Pročitajte i ovo: U šta se zaljubljuje žena?

Ponekad ovi ratovi traju tako da supružnici nabrajaju nedela i izjave onog drugog koje su rekli u poverenju i sada se koristi u vatri, ali ta veza se hrani niskim emocijama. Većina veza se hrani upravo tom hranom.

Girl photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto Freepik.com

U drugom delu života vidimo svoje granice, da nismo svemoćni, da ove velike emocije nisu velike.

Vidimo da je država prevara, da je nacija prevara, da je oko nas ostalo malo ljudi.

Pročitajte i ovo: Reč – dve o pogrdnim rečima upućenim ženama

Na primer, pokušali ste da promenite mnogo prijatelja, ali opet svi imaju neki težak problem poput onih ranije, pokušali ste da se nađete u društvenim opijanjima, ali čak i taj đir prođe. Goli ste u svom domu, kao i vaš partner.

Pročitajte i ovo: Kako izgleda žena za brak iz perspektive muškarca

E, tu onda dolazi ona hrišćanska: voleti u slabosti i to je sva mudrost života.

Nije lako iz navedenih razloga.

Sve oko nas isprepleteno je mnogim lažima, zato se stariji vraćaju slikama iz detinjstva pronalazeći ono jednostavno, dok Herman Hesse u jednom svom romanu govori heraklitovski da ulaskom u reku života podižete mulj koje morate da prihvatite, prljavi ste u toj vezi.

Pročitajte i ovo: Zašto mi ne odgovara na poruke?! A nisu ga oteli vanzemaljci!

Prepuno spoznaja, a onda i krivice koju unosimo u vezu, donosi nam puno onog mulja sa dna reke za koji smo mislili da ne postoji.

Oni koji su nastavili vezu videli su taj mulj, to lucifersko drugo ja u sebi jer ga je vaš partner u svađi izvadio iz vas kad je pala lažna koprena, a vi ste ostali goli sa istinom.

Pročitajte i ovo: Ljubljenje je dobro za zdravlje i sprečava nastanaka bora: Evo zašto!

Kamo sreće da je veza tako jednostavna kao u mladalačkoj ljubavi kada sami sebe lažemo da je raskid bio zbog druge osobe ili da nas neko nije voleo.

Kako bi to bio prelep kraj, zaista kako bi mogli naći utehu u tom sudbonosnom kraju!

Istina je i da svetac ima svoju tamnu stranu i ona nam služi u vezi da spoznamo zašto smo na kraju goli i zašto nismo mogli da nosimo bilo kakvu uniformu ili masku ovog sveta.

Pročitajte i ovo: Posle svađe seks je slađi (ili ne?!): U kakvoj su vezi seks i konflikt

Ipak, taj deo zapravo original, nije kopija, svet je kopija, postoje lažni ljudi sa maskama koji pričaju priče o svojim odelima i gde se stide svoje druge Luciferske strane.

U originalu jedino mogu uživati i biti sa stvarnim emocijama, a ne nečiji spasitelj jer ta žrtva isto tako ne želi svoj kaput lažnosti, odbacuje orginal.

Pročitajte i ovo: Neoprostive greške koje bi mogle da vam unište vezu

Što odnos dalje ide, shvataš da u onome što je društvo odbacilo upravo tamo pronalaziš svoje delove koji se ljudima ne sviđaju, ali parovi upravo na tome grade odnos.

close-up-portrait-beautiful-couple-love-hugging - People photo created by drobotdean - www.freepik.com
Foto Freepik.com

U prirodi uopšte nema tih razlika, odela i polariteta. Tamo je sve deo prirode, a tako je i odnos u drugom delu života, sve više ide prema prihvatanju sebe i da je jedina mudrost u tome, voleti sebe i partnera u što većoj anonimnosti gde sve razlike koje vidiš kao loše, u stvari, su potpuno neprimetne kada ih gledamo u toj prirodi.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o seksualnom neverstvu

Shvatamo da su potrebne, korisne, kao i taj avganistanski rat ogoljenja ličnosti kako bi se pronašli oni orginalni delovi sebe.