Mlad Mesec na 22°24′ Ovna, 12. aprila (4:30:50h Central European Summer Time), nalazi se u sredini Marsovog trigona sa Jupiterom, kao žarišna tačka omanjeg velikog trigona. To znači da se sva pozitivna energija, inicijativa, hrabrost, seksualnost i sreća Marsovskog trigona sa Jupiterom pojačavaju kroz novi / mladi Mesec.

Međutim, fiksna zvezda Baten Kaitos poravnata (u konjunkciji) sa mladim Mesecom aprila 2020. povezana je sa nesrećom, preprekama, inhibicijom i rezervom. Ove Saturnove osobine potpuno su suprotne Marsovom trigonu Jupitera. Ova kombinacija stidljive i depresivne zvezde sa progresivnim i optimističnim aspektima jedinstvena je prilika, posebno za osobe sa natalnim planetama oko stepena mladog Meseca na 22°24′ Ovna.

Prvo, ako ste sramežljivi ili patite od depresije, ovaj mladi Mesec daje vam šansu za novi hrabar početak. Ovo je odlična prilika da iskoračite iz svoje zone komfora i izađete iz svoje ljuske, kao pile iz jajeta. Možete iskoristiti hrabrost, entuzijazam, inicijativu i sreću Marsovog trigona Jupitera da razbijete Saturnijanske okove inhibicije, pesimizma i usamljenosti.

Pročitajte i ovo: Kako će SATURN U VODOLIJI (2020 – 2023) uticati na vaš znak i podznak

Značenje mladog Meseca

Mlad Mesec predstavlja kraj jednog ciklusa i početak drugog novog ciklusa od 28 dana.

Sunce zajedno sa Mesecom (u konjunkciji) daje podsticajnu energiju i inicijativu. Dakle, ovo je odličan trenutak za novi početak, okretanje novog lista ili započinjanje novog projekta.

Takođe, možete preispitati stare navike, ponašanja i uverenja dok tražite nove i inventivne načine da napredujete.

Drugo, dinamični astrološki aspekti mladog Meseca aprila 2021. mogu se iskoristiti za probijanje barijera koje su vam možda već dugo stajale na putu.

Ovo je odličan mladi Mesec za prevazilaženje spoljnih ograničenja i prepreka.

Pročitajte i ovo: JUPITER U VODOLIJI (19.12.2020. – 29.12.2021.) za svaki znak i podznak

Takođe, možete prevazići strah od neuspeha ili strah od uspeha.

Ovo je posebno dobar mlad Mesec za započinjanje privatnog posla ili pozivanje nekoga na sastanak.

Sreća prati hrabre tokom ove Mesečeve faze.

Efekti mladog Meseca od 11. aprila traju četiri nedelje, do 11. maja. A najbolje vreme za nove početke je tokom faze rastućeg Meseca, od 11. aprila do punog Meseca 26. aprila.

Mladi Mesec na 22°24′  Ovna, u nedelju, 11. aprila 2021. godine, nalazi se na sredini Marsovog trigona sa najvećim benefikom zodijaka i planetom srećnih okolnosti, Jupiterom.

Dakle, duhovno značenje mladog Meseca aprila 2021. odnosi se na upotrebu hrabrosti i dobrog rasuđivanja kako bi se iskoristile mogućnosti za rast, progres i nove početke.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Ovo je posebno dobar mladi Mesec za prevazilaženje ličnih ograničenja, poput stidljivosti i depresije. Takođe je dobro za probijanje drugih prepreka napretku i uspehu.

Mladi Mesec 11. aprila 2021. godine na 22°24′ Ovna prave aspekte sa šest od osam planeta. Ali samo dva najjača su istaknuta u donjem objašnjenju. Najbitnije je da je mlad Mesec na sredini Marsovskog trigona sa Jupiterom koji stvara obilje pozitivne energije, kao i srećnih okolnosti.

Aspekti mladog Meseca

I dok se mladi Mesec nalazi u sazvežđu Riba, najbliže se poravnava sa fiksnom zvezdom u sazvežđu Cetus. Baten Kaitos, osobenosti planete Saturn, nalazi se u stomaku morskog čudovišta ili kita.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

Sunce u sekstilu sa Marsom daje podstrek vašem samopouzdanju, snazi i hrabrosti. Dakle, ovo je odličan mlad Mesec za fizičke aktivnosti, poput vežbanja, ručnog rada i takmičarskih aktivnosti u domenu sporta i posla.

Pročitajte i ovo: SATURN U VODOLIJI – Život posle života (do marta 2023. godine)

Lični odnosi, posebno oni intimne prirode, imaće koristi od vaše dodatne topline, šarma i harizme. Vaš seksualni nagon će biti snažan, a drugi će vas smatrati seksualno atraktivnijim od uobičajenog. Naravno, ako se vaše lične planete dodiruju sa aspektima mladog Meseca i aspektima koje čini.

Sunčev sekstil sa Jupiterom donosi optimizam, sreću i radost življenja. Dakle, mladi Mesec aprila 2021. je odličan za započinjanje novih projekata i postizanje vaših ciljeva. Otpora treba da bude malo ili nimalo, a drugi će biti velikodušni i gostoljubivi prema vama.

Ovo je mesečeva faza materijalnog i duhovnog rasta sa mogućnostima da povećate svoje bogatstvo.

Takođe, biste mogli da proširite svoje vidike daljim školovanjem ili putovanjem.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Marsov trigon sa Jupiterom donosi snažnu želju da se takmiči za pobedu. Skoro svaka akcija koju započnete pokazaće se uspešnom. Ovo je pravo vreme za odlučne akcije, donošenje važnih odluka, preuzimanje vođstva i povećanje vašeg bogatstva.

Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednim horoskopima

Možete računati na hrabrost i dobro rasuđivanje kako biste iskoristili bilo koju priliku za lični, materijalni ili duhovni rast. Ovo je posebno dobar mlad Mesec za zabavljanje i poboljšanje postojećih veza.

Mali grand trigon koji Sunce i Mesec prave sa Jupiterom, sa jedne, i Marsom, planetom akcije, sa druge strane, otvara puno mogućnosti i ukazuje na obilje raspoloživih sposobnosti, kompetentnosti, izražajnosti, duševnosti i težnje za skladom.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT JUPITER, pažljivo birajte svoje bitke

Mali grand trigon čini vas svesnijim prilika koje će vam se prirodno pružiti i otvoriti pred vama. Daje dodatnu meru inteligencije i objektivnosti, što vam pomaže da kompetentnije predstavite svoje sposobnosti drugima. Usađuje jasnu sposobnost efikasne komunikacije sa drugima.

Takođe, daje vrlo specifičnu vrstu logike koja vam pomaže da pokrenete svoje projekte.ml