Mlad Mesec 16. avgusta 2023. u Lavu TAČNO U 11:38 ČASOVA prema srednje evropskom vremenu je u vrlo napetom aspektu kvadrata sa nepredvidivim Uranom. Dakle, astrološko značenje mladog Meseca u avgustu 2023. je reagovanje na neočekivane promene sa strpljenjem i fleksibilnošću.

Mlad Mesec u avgustu 2023. povezuje se sa Marsom i Uranom da bi stvorio obrazac aspekta koji ukazuje na krize. Ali takođe pruža rešenja kroz učenje i lični rast. Mars u trigonu sa Uranom podstiče vas da probleme pretvorite u uzbudljive prilike za uspeh.

Mlad Mesec u sredu, 16. avgusta 2023. godine, je na 23°17′ Lava. Najznačajniji planetarni aspekti stvaraju obrazac aspekta koji ukazuje na krizni mehanizam koji podstiče učenje i razvoj.

Sunce u konjukciji sa Mesecom predstavlja kraj jednog ciklusa i početak drugog novog ciklusa od 28 dana. Daje osvežavajući nalet energije i inicijative. Ali to takođe donosi emocionalnu ravnotežu, ne iracionalno emocionalnu, i ne previše hladnu i proračunatu.

Dakle, mlad Mesec u Lavu 2023. je odličan za novi početak, okretanje novog lista ili početak novog projekta. Takođe možete preispitivati stare navike, ponašanja i uverenja dok tražite nove i inventivne načine za napredak.

Krizni mehanizam

Obrazac aspekata formiran od mladog Meseca, Marsa i Urana naziva se trougao srednjeg učenja. Predstavlja krizni mehanizam ili proces rešavanja konflikta u kome aspekt trigona (Marsa i Urana) igra važnu ulogu.

Polusekstil Marsa i Meseca / Sunca donosi treću tačku gledišta u jednačinu, koja zamenjuje polarizovano razmišljanje o kvadratu Meseca / Sunca i Urana. Aspekt trigona Marsa i Urana omogućava bekstvo od crno-belog razmišljanja i traženje uzroka, mogućih rešenja i smisla.

On podstiče rast kroz stalni krizni mehanizam koji otvara velike mogućnosti za razvoj. Postoje tri faze kriznog mehanizma: crveno-zeleno-plavo.

crvena → zelena → plava

kvadrat → polusekstil → trigon

sukob → težnja ka rešenju → harmonizacija

Dinamički proces počinje sa crvenim aspektom (Mladi Mesec u kvadratu Urana). Tačka sukoba je mesto gde se crveni i plavi aspekti dodiruju (Uran). Mirno, uravnoteženo stanje plavog aspekta koje traži zadovoljstvo (Mars trigon Uran) je poremećeno ili iritirano, što izaziva napetost ili sukob, i mora se doneti određena odluka ili napor. Staro stanje više nije održivo; pojavio se problem koji se mora rešiti.

Kvadrat prikazuje redovno i drastično iskustvo sukoba zbog osećaja neadekvatnosti zbog određenog problema.

Uran u kvadratu mladog Meseca stvara visoko nabijenu energiju koja može izazvati nakupljanje napetosti. Ako se bezbedno ne usmeri u rad i postignuće, ova napeta energija može izazvati impulsivne radnje, neredovno ponašanje, nesreće i haos. Dakle, strpljenje je najvažnije.

Potreba jača od normalne da izrazite svoju individualnost i nezavisnost može vas učiniti buntovnim i dovesti do svađa i sukoba ega. Iznenadne promene ili neočekivane krize takođe mogu učiniti da budete pod stresom i nesigurni.

Izbegavajte radikalne promene, ali budite proaktivni u pogledu pozitivnih promena. Fleksibilnost i prilagodljivost će vam pomoći da reagujete na promenljive uslove. Otvoren pristup problemima mogao bi dovesti do uzbudljivih novih mogućnosti.

Semisekstil je sledeći korak, gde se problem u početku rešava. Traganje za rešenjem može dovesti do promene slike o sebi.

Semisekstil mladog Meseca i Marsa poboljšava vaše samopouzdanje, vitalnost i hrabrost. Takođe daje spremnost da stvari unapredite, poboljšate svoj život i prevaziđete izazove. Možete biti dovoljno uporni i direktni da napravite male korake ka uspehu bez da se drugi osećaju ugroženo. Lični i profesionalni odnosi će imati koristi od dodatne topline, šarma i harizme.

Trigon je željeno stanje harmonije koje dolazi iz kreativnog rešavanja problema. Transformacija ega dovodi do dominantnije i uticajnije ličnosti.

Mars u trigonu sa Uranom daje motivaciju, entuzijazam, ijake nstinkte i fleksibilnost za prilagođavanje bilo kakvim problematičnim promenama izazvanim Mladim Mesecom u avgustu 2023. u kvadratu Urana. Takođe vam omogućava da napravite promene neophodne da biste prevazišli sve izazove i pretvorili ih u uzbudljive prilike.

Smanjenje inhibicija i povećano samopouzdanje omogućava vam da se oslobodite prethodnih ograničenja i iskusite nove aktivnosti, osećanja i odnose. Bićete spremniji da pomerite granice, napustite svoju zonu udobnosti i postavite ambicioznije ciljeve. I možete da se oslonite na hrabrost i osećaj za avanturu da preuzmete rizike neophodne da biste uspeli i ostvarili svoje najstrastvenije želje.

Učenje i razvoj

Krizni mehanizam u srednjem trouglu učenja je razvojna spirala koja ima za cilj da dobije drugu tačku gledišta sa svakom potpunom tranzicijom. Svaki prolazak kroz tri faze i svaka kriza sadrži mogućnost pronalaženja rešenja koja ranije nisu postojala, odnosno probijanja novih terena.

Da li će to biti uspešno zavisi od vašeg stava prema kriznom procesu. Ako iznutra prepoznajete mogućnosti, onda je razvoj verovatan. Proces razvoja će biti blokiran ako krize tretirate kao puke poremećaje.

Pravac rotacije je suštinska karakteristika u proceni trougla srednjeg učenja. Dat je redosledom boja: crvena → zelena → plava. Za astrologiju mladog Meseca u avgustu 2023., ovo je u smeru suprotnom od kazaljke na satu, u istom smeru kao i zodijak.

Nazvan trouglom spoznaje, pomaže vam da brzo dođete do otkrića pružajući neophodne uvide kada se pojave krize. Razume se zadatak koji treba naučiti, a inteligencija se koristi za pronalaženje rešenja. Vremenom ćete naučiti kako da kontrolišete i ubrzate proces. Entuzijastičan, pozitivan stav prema temi olakšava rešavanje.

Značenje mladog Meseca avgusta 2023.

Sunce i Mesec u kvadratu Urana čine mlad Mesec u Lavu u avgustu 2023. izazovnom fazom Meseca. Neočekivani događaji i iznenadne promene mogu izazvati haos, napetost i sukob. Obrazac aspekta sa mladim Mesecom, Marsom i Uranom takođe ukazuje na krizu koja potiče od problema izazvanog Uranom.

Srećom, obrazac aspekta vam takođe pomaže u rešavanju problema i podstiče samorazvoj. Mars trigon Uran vam omogućava da probleme pretvorite u uzbudljive prilike i uspeh.

Međutim, glava lava i fiksna zvezda Tianii mogu imati tendenciju da se ponašaju brzopleto i agresivno. A sa Uranovim impulsivnim i neredovnim uticajem, od suštinske je važnosti da budete strpljivi i promišljeni pre nego što napravite značajne promene.

Tianii, Bog nebeskog cara, vlada bitkama i poznaje dobro i zlo ljudi. Ako ima svetlosti, biće harmonije između jina i janga, i sve će biti uspešno, a ljudi će biti dobri; inače će biti suprotno.

Uticaj mladog Meseca 16. avgusta traje četiri nedelje do mladog Meseca 15. septembra. Najbolje vreme za započinjanje novih projekata je dvonedeljna faza rastućeg Meseca, od 16. avgusta do 31. avgusta punog Meseca.

Sledeća faza Meseca: Pun mesec 31. avgusta 2023. u 03:35h.