Mlad Mesec 13. januara izuzetno je intenzivan i složen. Intenzitet ne dolazi samo od konjunkcije sa Plutonom, već od četiri druge konjunkcije i šest kvadratnih aspekata.

Ovi aspekti i obrazac aspekata ukazuju na krizu koja je rezultat kombinacije neočekivanih promena i nakupljanja frustracije i napetosti.

Ali Venera trigon Mars-Uran, plus polusekstilni aspekti pomažu u ublažavanju frustracije i napetosti i otvaraju velike mogućnosti za razvoj. Mlad Mesec januara 2021. godine možda će vas naterati da se suočite sa duboko ukorenjenim problemom, ali evolucija duše dolazi samo kroz suočavanje sa izazovima.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA godišnji horoskop za 2021. godinu – Čitaj i za podznak!

Efekti mladog Meseca od 13. januara traju četiri nedelje, do 11. februara. A najbolje vreme za pokretanje promena i rešavanje bilo kakvih problema je tokom faze rastućeg meseca, od 13. januara do punog Meseca 28. januara.

Mlad Mesec u Jarcu, u sredu, 13. januara 2021. godine, je u konjunkciji sa Plutonom. Dakle, duhovno značenje mladog Meseca januara 2021. odnosi se na rast i evoluciju duše kao odgovor na krizu.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Mlad Mesec u januaru 2021. godine pravi još mnoge druge planetarne aspekte. Najjači od ovih aspekata je Marsov kvadrat sa Saturnom koji donosi frustraciju i inhibiciju. A Jupiterov kvadrat Urana stvara napetost i nagle promene.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA godišnji horoskop za 2021. godinu – Čitaj i za podznak!

Ovi drugi aspekti stvaraju složeni obrazac aspekata koji ukazuje na tekući krizni mehanizam i otvara velike mogućnosti za razvoj. Ali takođe i duboko ukorenjeni problem kojem će biti potrebno vremena i napora da se prilagodi.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Na mlad Mesec 13. januara, na 23°13′ Jarca, najjače utiče veza sa Plutonom. Ali postoji i složeni aspekt obrazaca koji čine skoro sve preostale planete, uključujući kvadrat Merkur-Jupiter-Saturn Mars-Uran.

Sa preko desetak pojedinačnih aspekata, fokusiraćemo se samo na najvažnije.

Aspekti mladog Meseca

Konjunkcija mlagod Meseca sa Plutonom (orbis 1°22′) povećava vašu ličnu moć i sposobnost da utičete na ishode u vašem životu. Međutim, vaš pojačani intenzitet i sondažna priroda mogu dovesti do borbi za vlast.

Možda ćete morati da se suočite sa skrivenim taktikama kao što su kontrola i manipulativno ponašanje. Paranoja je moguća, ali moguće je i da vaši neprijatelji kuju zaveru protiv vas.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Sposobnost dubokog istraživanja pomaže vam da otkrijete tajne i dođete do suštine bilo kojih misterija. Možete steći uvid u svako destruktivno ponašanje, kao što su opsesije i zavisnosti.

Ovo je takođe dobro vreme da dođete do suštine bilo kakvih ozbiljnih poteškoća u vezi. Komplikovana dinamika odnosa postaće vam jasnija.

Pročitajte i ovo: JUPITER U VODOLIJI (19.12.2020. – 29.12.2021.) za svaki znak i podznak

Ovaj aspekt mladog Meseca favorizuje transformacije i evoluciju duše. U početku će to podrazumevati povlačenje i dobar pogled na situaciju. Proces ponovnog rađanja dovešće do većeg samopoštovanja.

Ovo je takođe dobar mlad Mesec za popravke i uklanjanje nepotrebne gužve u vašem životu.

Mars kvadrat Saturn (orbis 0°05′) donosi frustraciju i inhibiciju. Vaše želje mogu ojačati, ali možda će vam biti teže da izrazite svoje strasti i uspete. Što teže sledite svoje ciljeve, veća je verovatnoća da ćete se suočiti sa većim otporom.

Najbolji pristup sada je odbrambeni. Umesto da započinjete nove projekte ili lovite svoje želje, bolje je da se koncentrišete na zadržavanje onoga što već imate.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Jupiterov kvadrat Urana (1°06′) ukazuje na veliku unutrašnju napetost izazvanu iznenadnom promenom sreće ili pravca vašeg života. Velike mogućnosti bi mogle biti nadomak. Međutim, nestrpljenje i snažna želja da se oslobode ograničenja mogu dovesti do neželjenih poremećaja i neočekivanih događaja.


Pročitajte i ovo: BIK godišnji horoskop za 2021. godinu


Pročitajte i ovo: BLIZANCI godišnji horoskop za 2021. godinu


Ekstravagancija i nestalno ponašanje mogu dovesti do gubitaka, zato nemojte tražiti promene samo radi promena. Pažljivo birajte koje mogućnosti ćete slediti i diskreciono umanjite preuzimanje rizika.

Merkur kvadrat Uran (orbis 0°56′) donosi uzbuđenje i promene koje mogu prouzrokovati uznemirenost i nervnu napetost. Neočekivane vesti mogu vas naterati da promenite planove.

Pročitajte i ovo: JARAC godišnji horoskop za 2021. godinu – Čitaj i za podznak!

Uobičajeni tempo života se povećava i možda ćete imati uznemirujući osećaj da uvek morate da je sustignete. Međutim, povećana sposobnost sagledavanja stvari iz drugačije perspektive može dovesti do originalnih ideja i kreativnih otkrića.

Pročitajte i ovo: OVAN godišnji horoskop za 2021. godinu

Venera trigon Uran (1°00′) podstiče vaše naklonosti i unosi uzbuđenje u vaš ljubavni život. Moguća je neočekivana nova ljubav ili možete potražiti drugačiju vrstu zadovoljstva sa postojećim partnerom. Možda će vam biti potrebno eksperimentisanje u spavaćoj sobi da vam oči ne bi odlutale (u pravcu nekog novog mogućeg partnera). Takođe, postoji šansa za finansijski bonus ili neočekivani prihod.

Pročitajte i ovo: DEVICA godišnji horoskop za 2021. godinu

Ovaj pozitivan uticaj daje izlaz za smanjenje nivoa frustracija izazvanih Marsovim kvadratom Saturna. Pomaže u ublažavanju napetosti koju izazivaju Merkurov i Jupiterov kvadrat Urana. Nadam se da će i sve promene učiniti manje nestalnim i uznemirujućim.