Mlad Mesec u Blizancima, 18. juna 2023. godine, tačno u 6.37 časova, je u kvadratu Neptuna. Dakle, astrološko značenje mladog Meseca juna 2023. je izbegavanje zabune i obmane.

Mlad Mesec iz juna 2023. poravnava se sa asteroidom Juno, čineći partnerstva poput braka značajnijim. Takođe je u skladu sa zvezdom povezanom sa muškim nasiljem. Na sreću, postoje korisni aspekti koji daju komunikacijske veštine i dobro rasuđivanje da zaštitite sebe i svoje najmilije od rizika od nasilja u porodici.

Mlad Mesec u nedelju, 18. juna, je na 26°43′ Blizanaca. U horoskopu mladog Meseca u nastavku ima dosta toga za raspakovati. Osim Sunca u konjunkciji sa Mesecom, najznačajniji uticaj ima mlad Mesec u kvadratu Neptuna. To je izazovan aspekt koji izaziva konfuziju i obmanu.

Na sreću, dva harmonična sekstilna aspekta takođe pomažu u prevazilaženju ovih problema. Juno, jedan od četiri glavna asteroida u astrologiji, poravnava se sa mladim Mesecom i opasnom fiksnom zvezdom.

Značenje mladog Meseca

Sunce u konjukciji sa Mesecom predstavlja kraj jednog ciklusa i početak drugog novog ciklusa od 28 dana. Daje osvežavajući nalet energije i inicijative. Ali to takođe donosi emocionalnu ravnotežu, ne iracionalno emocionalnu, i ne previše hladnu i proračunatu.

Dakle, mlad Mesec u Blizancima 2023. je odličan za novi početak, okretanje novog lista ili početak novog projekta. Takođe možete preispitivati stare navike, ponašanja i uverenja dok tražite nove i inventivne načine za napredak.

Boginja asteroida

Asteroid Juno čini brak i zajednice značajnom temom mladog Meseca u junu 2023. Juno je prvobitno bila boginja Meseca. Stari Rimljani su je zvali Juno Covela, boginja mladog Meseca. Reč Covela dolazi od latinske reči za šupljinu (opisuje tanki srp mladog Meseca).

Stari rimski kalendar je bio lunarni i svaki mesec je počinjao sa mladim Mesecom. Ceremonije u Junoinu čast održavale su se svakog prvog dana u mesecu.

Iz ciklusa mladog Meseca od 28 dana dolazi Junona povezanost sa ženskim reproduktivnim ciklusom. Juno je lunarna boginja koja nadgleda žene u reproduktivnom dobu od puberteta do porođaja i braka. Juno takođe vlada srodnim dušama, istinskom ljubavlju i posvećenošću.

Na dubljem nivou, Demetra Džordž sugeriše da asteroid Juno simbolizuje mističnu zajednicu, ili stanje duhovne svesti koje možete dostići kada prevaziđete svoj ego. Prevazilaženje odvojenosti kroz sjedinjenje i postajanje jedno sa univerzumom.

Problemi sa Neptunom

Mlad Mesec u kvadratu Neptuna može oslabiti vašu vitalnost, otežavajući motivaciju ili entuzijazam za bilo šta, posebno za težak posao. Moguća je konfuzija i razočaranje, a vi se možete osećati nesigurno, krivim ili izvinjavati se zbog nečega što niste ni uradili samo zato što vas progoni osećaj krivice. Nepoštenje i obmana su verovatne u odnosima, posebno sa Junonim mladim Mesecem. Tajne će biti teže čuvati i teže će ih otkriti.

Dakle, iskrenost i jasnoća su od suštinskog značaja. Bilo bi najbolje da ste iznad svih u svim poslovima. Ako vam nedostaje samopouzdanja, izbegavanje sukoba i drugih kompetitivnih stvari koje izazivaju veliki stres, poput poslovnih odnosa, može biti najbolje.

Videti samo najbolje u ljudima povećava šanse za razočaranje. Preterana idealizacija i lakovernost mogu dovesti do gubitka, skandala ili klevete.

Takođe možete biti podložniji psihološkim i zdravstvenim problemima. Moguće su paranoja i hipohondrija, ali i pogrešna dijagnoza i povećana podložnost infekcijama, trovanju i predoziranju.

Međutim, poboljšana kreativnost i mašta čine Mlad Mesec u junu 2023. dobrim za umetnost, muziku, ples i dramu. Zabava, dobrotvorni rad i borba za društvene svrhe su odlični načini za bezbedno korišćenje ove eterične energije. Religija i druga duhovnost ili ceremonije će vam pomoći ako izgubite veru.

City photo created by wirestock - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Rešenje problema dolazi iz sekstila

Merkurova sekstilna Venera pomaže vam da se opustite i osećate se prijatnije kada razgovarate sa voljenima i pokazujete naklonost. Smanjuje stres i čini odnose harmoničnijim. Dodatni šarm i društvene veštine takođe mogu pomoći da se smanji napetost tokom druženja.

Ova otvorenost će pomoći da se suprotstavimo varljivom i zbunjujućem uticaju Neptuna. Pomoći će vam da razjasnite nesporazume, otkrijete laži i tajne, rešite nesuglasice i nađete rešenja koja su na dobitku.

Jupiter sekstil Saturn donosi održivi rast kroz oprezno širenje. Optimistična, ali realna perspektiva, dobar tajming i zdrava procena pomažu vam da odaberete pravu opciju u pravo vreme. Strpljenje, istrajnost i jaka radna etika pomažu vam da postignete značajan dugoročni cilj.

Lični rast, bogatstvo, mudrost i sreća mogu takođe doći kroz nove veze, putovanja ili obrazovanje. Ovo možda nije uzbudljivo vreme, ali trajna dostignuća će doneti zadovoljstvo i ispunjenost.

Značenje mladog Meseca juna 2023.

Najjači astrološki uticaj na junski mlad Mesec u Blizancima dolazi od kvadrata Neptuna, što znači zabunu i obmanu. Ovo se posebno odnosi na partnerstva poput braka jer je mlad Mesec u konjunkciji sa asteroidom Juno.

Fiksna zvezda Al Heka donosi opasnost od nasilja, posebno od muškaraca. Češljanje ovoga sa Neptunom i Junonom donosi rizik od nasilja u porodici.

Dakle, ako ste u nasilnoj vezi, od suštinske je važnosti da koristite veštine komunikacije iz Merkurovog sekstila Venere i zdrav razum za dobro rasuđivanje iz Jupiterovog sekstila Saturna da biste preduzeli korake neophodne da biste osigurali svoju bezbednost.

Uticaj junskog mladog Meseca traje četiri nedelje do mladog meseca 17. jula u 20.31h. Najbolje vreme za započinjanje novih projekata je dvonedeljna faza rastućeg meseca, od 18. juna do punog meseca 3. jula.

Sledeća faza Meseca: Pun mesec 3. jula 2023. u 13.38h.