Mlad Mesec u Biku 20. maja 2023. tačno ujutro u 6.12 časova je u sekstilu sa Marsom. Dakle, astrološko značenje majskog mladog Meseca je da crpite snagu i hrabrost da ispunite svoje najstrastvenije želje.

Međutim, mlad Mesec u maju 2023. takođe je povezan sa Jupiterovim kvadratom Plutona, najznačajnijim planetarnim aspektom ove godine. Daje intenzivan nagon i ambiciju, ali sklonost ka nemoralnoj ili nemilosrdnoj taktici za uspeh.

Ovaj najkompleksniji horoskop mladog Meseca ima mnogo povezanih aspekata i fiksnih zvezda, stvarajući neverovatnu količinu visoko napunjene energije. Tu energiju možete iskoristiti za postizanje uspeha, sreće i mira. Ali postoji opasnost da neki uspeju da ispune svoje zle želje.

Mlad Mesec u subotu ujutro, 20. maja, je na 28°25′ Bika. Kao što rekosmo, direktno je aspektovan sa Marsom, Neptunom i Plutonom.

Aspekti mladog Meseca u Biku

Mars u kvadratu Jupitera daje energiju i inicijativu za pokretanje novih projekata i preuzimanje rizika za postizanje velikog uspeha. Ali iako ste entuzijastični, možete postati grubi ili netaktični. Najbolji način da se iskoristi ova impulsivna energija je upotreba predumišljaja i strategije. Izbegavajte da se ponašate brzopleto, a da ne uzmete u obzir posledice svojih hrabrih postupaka. Pažljivo birajte svoje borbe.

Jupiter kvadrat Plutona 17. maja ima najveći astrološki uticaj na majski mlad Mesec. To daje intenzivan nagon da se napreduje. Uspeh, moć i uticaj su sve moguće, ali bez malo pažnje, moglo bi se platiti velika cena.

Nemilosrdna odlučnost, pohlepa i korupcija mogu vas brže odvesti tamo ili vam doneti više novca, ali po koju cenu? Opsesivno i kompulsivno ponašanje ne samo da bi izazvalo probleme u vezi kod kuće, već bi vam takođe moglo nabaciti na vrat moćne neprijatelje.

Mars naspram Plutona donosi intenzivnu strast za postizanjem vaših najjačih želja. Možda ćete se potruditi da ostvarite pobedu u ovom takmičarskom duhu. Ali maltretiranje, okrutnost, pretnje ili zastrašivanje će dovesti do snažnog otpora i moćnih neprijatelja. Ako možete konstruktivno da kanališete agresivne i dominantne porive, moguća su značajna dostignuća.

T-kvadrat mladog Meseca

Obrazac aspekta T-kvadrata, koji formiraju Mars, Jupiter i Pluton, podstiče akciju i postizanje ciljeva. Energija se skladišti na Marsu nasuprot Plutonu, a proizvedena napetost se ispušta duž oba kvadrata na planetu Jupiter na vrhuncu. Tu se postiže postignuće i prenosi u rad pražnjenjem napetosti.

T-kvadrat vas čini veoma aktivnim, sa tendencijom da prvo delujete, a kasnije mislite. Neuspešan prenos energije dovodi do rigidnih stanja svesti, gde se ne možete promeniti, a iste greške se ponavljaju. Dakle, trebalo bi da podelite svoj rad na delove i završite svaku fazu što je pre moguće. Nakon kratke ili duže pauze, možete se vratiti na posao sa novom snagom.

Laka opozicija

Sekstil mladog Meseca i Marsa donosi energiju, samopouzdanje, snagu, hrabrost, inicijativu, motivaciju i takmičarski duh. Vaši odnosi, posebno intimni, imaće koristi od dodatne topline, šarma, harizme i seksipilnosti. Ovaj aspekt orijentisan na uspeh je odličan za ispunjenje vaših strastvenih želja, pokretanje ambicioznih novih projekata, izlaske, fizičku aktivnost, kreativni rad i poslovna pitanja.

Mlad Mesec trigon Pluton donosi intenzitet, moć i uticaj. Više samopoštovanje, posvećenost i ogroman nagon pomažu vam da postignete svoje ciljeve. Možete pozitivno transformisati bilo koju oblast života i efikasnije rešavati složene lične ili profesionalne probleme. Ovo je odličan uticaj za otkrivanje tajni, istraživanje i sticanje dubljeg razumevanja misterioznih ili okultnih tema.

Mars naspram Plutona koji je ranije pomenut, donosi intenzivnu strast za postizanjem vaših najjačih želja. Ali agresija, maltretiranje, pretnje ili zastrašivanje će se najverovatnije vratiti.

Obrazac aspekta ambivalentnosti, ili Laka opozicija, daje ambivalentan stav, dualistički pogled na svet i sklonost da se razmišlja u crno-belim terminima. Ponekad apsolutistički stav „ili/ili“ može dovesti do argumenata. Plavi vrh (Mladak) formira treći pol u odnosu na suprotstavljene planete, što ukazuje na tačku prebacivanja u pravilnom upravljanju ambivalentnim energijama.

Uglavnom život na mladom Mesecu vam omogućava da uživate u životu i čini Mars nasuprot Plutonu podnošljivijim. Ali opozicija će uvek praviti probleme ako je ignorišete. Ključ za uživanje u životu i uspehu je proaktivno korišćenje mladog Meseca za rešavanje problema čim se pojave. Veštine i odlučnost koje pruža ovaj obrazac aspekta onda mogu dovesti do izvanrednih dostignuća.

Veliki trigon

Već pomenuti sekstil mladog Meseca i Marsa donosi samopouzdanje, inicijativu, snagu, hrabrost i seksipil. Odličan je za posao, fizičku aktivnost, takmičenje i izlaske.

Sekstil mladog Meseca i Neptuna donosi intuiciju, maštu, kreativnost i saosećanje. Možete vizualizovati ili sanjati svoju idealnu budućnost. Zato sada postavite nove ciljeve kako biste svoje snove pretvorili u stvarnost. Veze postaju romantičnije i imaju koristi od zajedničkog razumevanja koje može biti neverbalno. Živo sanjanje, okultni i mistični rad, astrologija i religija mogu povećati samorazumevanje.

Marsov trigon Neptuna donosi magnetnu seksualnu privlačnost i izrazit šarm. To čini odnose romantičnijim, strastvenijim, nežnim i duhovnijim. Ako izlazite, mogli biste pronaći svoju srodnu dušu. Moralna hrabrost i borbenost pomažu vam da se izborite za svoja prava, odbranite svoje najmilije ili se borite za dostojnu stvar. Pristup koji ne predstavlja pretnju vam omogućava da efikasno motivišete ljude bez da budete nasilni ili zapovednički.

Veliki trigon ukazuje na kompetenciju, izražajnost, harmoniju i talenat i veštine koji se još uvek razvijaju. Vrh velikog Trigona, gde se sastaju sekstili, predstavlja vaš ciljni pravac. Možete biti pažljivi i selektivni u postavljanju ciljeva jer ovaj obrazac aspekta smanjuje trenje i konflikt.

Vrh ovog velikog trigona je mlad Mesec. Znanje i iskustva sa Marsovog trigona Neptuna apsorbuju se u mlad Mesec kroz sekstile. Uz minimum aktivnog napora i napornog rada, možete biti zauzeti „danonoćno“ bez umora i optimalno iskoristiti svoje sposobnosti, često za dobrobit drugih.

Konstelacije

Mlad Mesec od 20. maja je takođe usklađen sa tri zvezde u sazvežđu Persej. Najsjajniji je Algol u glavi Meduze, a Misam i Miram su male zvezde koje se ne koriste u astrologiji.

26♉29 – Beta Persej, Algol

28♉00 – Kapa Persei, Misam

28♉25 – Mlad Mesec, maj 2023

29♉01 – Eta Persei, Miram

00♊18 – Eta Tauri, Alcione

Gornja lista pokazuje da su Alcione (1°53′) i Algol (1°56′) na približno istoj uzdužnoj udaljenosti od mladog Meseca, a njihovi orbisi uticaja su isti na 2°00′. Međutim, Algol ima jači uticaj na mlad Mesec maja 2023. To je zato što su Sunce i Mesec već prošli Algol, tj. mlad Mesec pravi superiornu konjunkciju sa Algolom. Sunce i Mesec se približavaju Alkionu (inferiorna konjunkcija).

Algol

Sazvežđe Persej daje inteligentnu, snažnu, smelu i avanturističku prirodu, ali sklonost ka laži. Sazvežđe ukazuje na događaje koji utiču na mnoge ljude, posebno na one izazvane velikim meteorološkim pojavama. Fiksna zvezda Algol izaziva nesreću, nasilje, obezglavljivanje, vešanje, strujni udar i nasilje mafije i daje upornu i nasilnu prirodu. To je najzlobnija zvezda na nebu.

Međutim, „visoki duhovni zraci“ takođe izlaze iz Algola, ali ih mogu primiti samo ona ljudska bića koja su već dostigla visoki duhovni razvoj. Kako se Algol manifestuje u potpunosti zavisi od toga kako dotična osoba živi ili ne živi život sa iskrenim osećajem svrhe, željom da bar pokuša da živi u skladu sa nekom filozofijom, religijom ili idealom. Ako je to prisutno, onda će sve proći dobro.

Sa mladim Mesecom: nasilna smrt ili ekstremna bolest. Nesreće i teške povrede je veoma teško izbeći.

Rezime mladog Meseca maja 2023

Astrologija majskog mladog Meseca je najkompleksnija koja se da videti u fazi Meseca, i nije lako sastaviti sve delove u koherentan rezime. Postoje tri obrasca aspekta, a nissmo ni pogledali druge važne aspekte i fiksne zvezde u horoskopu mladog Meseca 20. maja.

Najznačajniji planetarni aspekt mladog Meseca je sekstil Marsa. Ali sve u svemu, Jupiter kvadrat Plutona ističe se kao najjači aspekt 2023.

Jupiter kvadrat Plutona daje intenzivnu ambiciju. Ali nemilosrdno ponašanje će imati posledice. Pluton će pokušati da eliminiše pohlepu, korupciju, nemoral i druge negativne manifestacije Jupitera. To znači bankrota, zatvaranja, recesiju, pad cena akcija, gubitak radnih mesta i druge posledice korporativne pohlepe.

Mars naspram Plutona dodatno pojačava ambicije, ali i frustraciju i impulsivnost. Pojačano T-kvadratom i pomračenjem Sunca 20. aprila na 29°50′, u konjunkciji sa Jupiterom, ovo bi moglo brzo da eksplodira u okrutnost i nasilje.

Sekstil mladog Meseca i Marsa je ključ za iskorištavanje napetosti T-kvadrata u postignuće. Njegova snaga i hrabrost mogu se iskoristiti za ispunjenje vaših najstrasnijih želja. Ima dovoljno harmoničnih aspekata za postizanje uspeha, sreće i mira. Ali sa mladim Mesecom između Algola i Alkione, opasnost je da će neki uspeti da ispune svoje zle želje.

Konačno, mlad Mesec u maju 2023. i Jupiter u sazvežđu Persej povećavaju rizik od kriza koje utiču na veliki deo globalne populacije. Mogu biti vulkanske erupcije, zemljotresi, oluje i poplave, epidemije, glad, ratovi, masovna ubistva, genocid i finansijske ili političke krize.

Uticaj mladog Meseca 20. maja traje četiri nedelje do mladog Meseca 18. juna u 6.37 časova. Najbolje vreme za započinjanje novih projekata je tokom dvonedeljne faze rastućeg Meseca, od 19. maja do 4. juna punog Meseca u 5.41 časova.

Prethodna Mesečeva faza: pomračenje Meseca 5. maja 2023

Sledeća faza Meseca: Pun Mesec 4. juna 2023