Mlad Mesec u Biku, u utorak, 11. maja 2021, u sekstilu je sa Neptunom u Ribama. Dakle, duhovno značenje mladog Meseca maja 2021. odnosi se na poverenje u vašu intuiciju i sanjarenje o novoj stvarnosti.

Tema ostvarivanja vaših snova u maju 2021. podržana je sa još dva planetarna aspekta. Merkur u Blizancima u trigonu sa Saturnom u Vodoliji pomaže da vaše snove pretvorite u stvarnost. Sa druge strane, Mars u Raku u sekstilu sa Uranom u Biku pomaže da napravite uzbudljivu promenu u svom životu. Malo li je?!

Mlad Mesec, 11. maja 2021. godine, na 21°17′ Bika, pravi harmonični aspekt sekstila sa Neptunom u znaku svog vladarstva, Ribama, gde je njegovo dejstvo najjače. Postoje i druga dva pozitivna aspekta koja podržavaju mlad Mesec, kao što već pomenusmo, a to su Merkur trigon Saturn i Mars sekstil Uran.

Pročitajte i ovo: SADE SATI Roberta de Nira – Sedmogodišnji tranzit Saturna preko Meseca

Svi ovi aspekti imaju značajan uticaj na mlad Mesec jer su pod orbisom od dva stepena. Nema značajnijih fiksnih zvezda u vezi sa ovim mladim Mesecom, tako da je tumačenje prilično jednostavno i vrlo pozitivno!

Pattern photo created by Kireyonok_Yuliya - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Značenje mladog Meseca

Mlad Mesec predstavlja kraj jednog ciklusa i početak drugog novog ciklusa od 28 dana.

Sunce zajedno sa Mesecom (u konjunkciji) daje podsticajnu energiju i inicijativu. Dakle, ovo je odličan trenutak za novi početak, okretanje novog lista ili započinjanje novog projekta.

Takođe, možete preispitati stare navike, ponašanja i uverenja dok tražite nove i inventivne načine da napredujete.

Mlad Mesec u sekstilu sa Neptunom povećava vašu osetljivost, intuiciju, maštu i kreativnost. Povećana psihička svest može vam dati dragocene uvide o sebi, ljudima oko sebe, pa čak i o budućnosti.

Pročitajte i ovo: Sade sati, jedan od najvažnijih Saturnovih uticaja

Dakle, ovo je izvrsno vreme za vizuelizaciju svoje idealne budućnosti. Zacrtajte nove ciljeve da svoje snove pretvorite u stvarnost. Samo, imajte na umu da nije sve na planetama, nešto je i do vas.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA URAN, uvek korak ispred svog vremena

Ovo je takođe idealno vreme da izrazite svoju brižniju, dobrotvorniju i idealističniju stranu tako što ćete služiti drugima. Možete se pridružiti grupi za zaštitu životne sredine ili za ljudska prava. Time ćete osetiti pojačanje svog samopoštovanja i ličnog zadovoljstva.

Pročitajte i ovo: MERKUR SEKSTIL NEPTUN, osetljiva čula i duhovna otvorenost

Veća empatija i prijemčivost i od vas i od drugih znači da će sve vaše veze imati koristi od zajedničkog razumevanja koje može biti neverbalno. Živa vizuelizacija, okultno i mistično delo, astrologija i religija mogu se koristiti za povećanje nivoa vašeg samorazumevanja. Možete uživati u većem osećaju povezanosti sa drugim ljudima i celim univerzumom kroz neku od navedenih tehnika.

Merkur u trigonu sa Saturnom donosi ozbiljna umna dostignuća u kombinaciji sa dobrom koncentracijom i pažnjom na detalje. Stvari ćete obaviti uredno, bez grešaka i na vreme. Dakle, ovo je dobar mladi Mesec za proučavanje, donošenje važnih odluka i za ozbiljne diskusije, pregovore i poslovno dogovaranje.

Pročitajte i ovo: MARS U RAKU –  50 nijansi Crne

Sa zdravim razumom i pažnjom usredsređenom ka praktičnim rezultatima, mlad Mesec maja 2021. takođe je dobar za pravljenje dugoročnih planova i potpisivanje ugovora. Takođe, možete biti sigurni da ćete se obavezati u odnosima sa drugima. Nova prijateljstva i partnerstva treba da budu trajna i pouzdana.

Pročitajte i ovo: Ljubav preko interneta – kako da smuvaš dečka / devojku preko društvenih mreža

Mars u sekstilu sa Uranom je savršen za promene u vašem životu jer će se one dogoditi brzo i prilično glatko. Dodatna inicijativa, inspiracija i motivacija idealni su za započinjanje teških zadataka ili stvari koje ste odgađali.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate Drugu kuću novca i materijalnih vrednosti u horoskopu

Takođe ćete imati odvažnu i seksualnu privlačnost tako da je ovo dobro vreme da napravite prvi potez sa nekim posebnim. Verujte svojim instinktima i ne bojte se da rizikujete. Sreća prati hrabre.

Sekstil Neptuna sa mladim Mesecom 11. maja idealan je za ostvarenje vaših snova. Mesec u konjunkciji sa Suncem dobar je za postavljanje novih ciljeva i započinjanje realizacije istih. Sekstil mladog Meseca na Neptun pomaže vam da sanjate svoju idealnu budućnost.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Ostali planetarni aspekti povezani sa mladim Mesecom maja 2021. takođe se uklapaju u ovu sliku. Merkur trigon Saturn vam pomaže da napravite dugoročne planove i pretvorite ih u stvarnost. Dok Mars sekstil Uran daje inspiraciju i hrabrost da napravite željenu promenu i preuzmete rizik. Konačno, svi faktori u kombinaciji znače da možete verovati svojim instinktima i biti sigurni u srećan ishod.

Pročitajte i ovo: MARS SEKSTIL SATURN, vreme je za akciju

Uticaj mladog Meseca obično traje četiri nedelje do sledećeg mladog Meseca. Međutim, mladi Mesec 11. maja je završna mesečeva faza u fazi pomračenja koja se završava pomračenjem Meseca 26. maja. To znači da je najbolje da svoje planove za novi mesec aktivirate u naredne dve nedelje. To takođe znači da bi trebalo da se osvrnute na početak ove faze pomračenja da biste videli kako se ovaj mladi Mesec uklapa u vaše dugoročne ciljeve:

Pomračenje Meseca u novembru 2020. stvorilo je napetost, anksioznost, neizvesnost i nesigurnost. Ali fleksibilnošću možete da se prilagodite promenljivim uslovima i iskoristite mogućnosti za poboljšanje ljubavnog života i finansija.

Pročitajte i ovo: Uticaj pomračenja Meseca u Blizancima 30. novembra 2020. na sve znake zodijaka

Pomračenje Sunca u decembru 2020. dalo je energiju i inicijativu za postavljanje novih ciljeva i pouzdano delovanje u skladu sa vašim planovima. Međutim, morate se zaštititi od zabune i obmane i rizika od infekcije pandemijom.