Mlad Mesec 4. decembra je moćniji i dugotrajniji od običnog mladog Meseca jer je to i potpuno pomračenje Sunca.

Najjači planetarni uticaj na pomračenje Sunca je izazovan aspekt inkonjunkcije (150 stepeni) u odnosu na Uran u Biku, koji donosi neočekivane promene. Tenzija se može smanjiti prilagođavanjem promenljivim uslovima sa otvorenim umom i fleksibilnošću.

Potreba za promenama je odgovor na dugoročne neočekivane zastoje i teške promene zbog Saturnovog kvadrata Urana, koji je sa većim ili manjim intenzitetom aktivan tokom cele godine, a svoj finalni, egzaktni vrhunac imaće 24. decembra. Inače, ovo je najvažniji aspekt tekuće godine.

Ali postoji svetlost na kraju tunela sa Merkurovim sekstilom Saturna. Pomaže vam da razumno isplanirate svoj put kroz ovu tešku fazu pomračenja uz oprez i istrajnost.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kada u natalnom horoskopu imate planete koje se nalaze u znaku u kojem se ne osećaju dobro

Pomračenje, Saturn i Uran formiraju obrazac aspekta koji predstavlja krizni mehanizam.

Ponavljanje ciklusa sukoba, težnja ka rešenju i harmonizacija rezultiraju učenjem ili razvojem. Ako na krizu gledate kao na priliku, možete uspešno pronaći rešenje za probleme i doći do stanja ravnoteže.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

Uticaj fiksnih zvezda Alvaid i Antares nije toliko od pomoći zbog njihove agresivne i destruktivne prirode. Oni nose rizik od nasilja, zločina i bolesti. Njihova marsovska priroda takođe povećava rizik od terorizma i rata. Ali Antares posebno daje hrabrost i odvažnost da priliku pretvori u uspeh.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Pomračenje Sunca 4. decembra i pomračenje Meseca 19. novembra čine fazu pomračenja koja traje do pomračenja Sunca 30. aprila 2022. Pomračenje Meseca takođe ima destruktivan uticaj, izazivajući nesreću, nasilje i bolest. Ovo nije dobar znak za pandemiju koronavirusa.

Pročitajte i ovo: Kako do ostvarenja želja uz pomoć Marsa?

Tako da će naredni meseci verovatno biti veoma izazovni, posebno sa kulminacijom kvadrata Saturna i Urana 24. decembra. Ne zaboravite da koristite zdrav razum i strpljenje (Merkur sekstil Saturn), i da sa većom svesnošću i fleksibilnošću (Uran) da planirate svoj put kroz neočekivane i restriktivne promene koje su pred vama.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Potpuno pomračenje Sunca 4. decembra trajaće relativno kratkih 114 sekundi i biće vidljivo samo na zapadnom Antarktiku. Delovi južne Afrike videće delimično pomračenje Sunca.

Mlad Mesec u Strelcu 4. decembra 2021. je potpuno pomračenje Sunca. Težak aspekt Urana sugeriše prilagođavanje promenama uz pomoć otvorenosti uma, uz što veću fleksibilnost.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Saturn u kvadratu sa Uranom je još jedan važan uticaj na pomračenje Sunca u decembru 2021. Zajedno sa agresivnim i destruktivnim fiksnim zvezdama, on ukazuje na krizu izazvanu neočekivanim zastojima i restriktivnim promenama. Srećom, možete se oslanjati na zdrav razum, strpljenje i oprezan stav kako biste planirali svoj put kroz potencijalno teške mesece koji su pred vama.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Pomračenje Sunca 4. decembra na 12°12′ Strelca pravi aspekte sa Merkurom, Saturnom i Uranom. Inkonjunkcija sa Uranom je najjači aspekt koji ovo pomračenje čini izazovnim. Saturn u kvadratu sa Uranom je takođe važan jer je dugotrajan uticaj i sve jači jer se bliži vrhuncu.

Značenje pomračenja Sunca (Solarna eklipsa)

Pomračenje Sunca je kao običan mlad Mesec gde Mesec prolazi između Zemlje i Sunca. Međutim, pomračenje Sunca je snažnije jer Mesec zatamnjuje Sunce.

Inače, najjači i najvažniji aspekt astrologije je Sunce u konjukciji sa Mesecom. Daje osnažujući nalet energije i inicijative.

Ali to takođe donosi emocionalnu ravnotežu, ne iracionalno emocionalnu, i ne previše hladnu i proračunatu. To znači da su sve mogućnosti na stolu i da se s pravom možete staviti na čelo novih planova za budućnost.

Dakle, ovo je odlično vreme za novi početak, preokretanje novog lista ili početak novog projekta. Takođe, možete preispitivati stare navike, ponašanja i uverenja dok tražite nove i inventivne načine za napredak.

Aspekti pomračenja Sunca 4. decembra 2021

Mlad Mesec u konjunkciji sa Merkurom (orbis 2°51′) stavlja fokus na vaše razmišljanje, komunikaciju i putovanja na kratke udaljenosti. Donosi mentalnu budnost, brzo razmišljanje, prilagodljivost i radoznalost.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Očekujte povećanje lične interakcije u vašem komšiluku, sa braćom i sestrama, školama i preko interneta.

Dakle, ovo će biti užurbana faza pomračenja sa puno sastanaka, prepiske, sastanaka, društvenih aktivnosti, novih informacija za obradu i odluka koje treba doneti.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

Ovo je dobro pomračenje za deljenje ideja, pravljenje planova, kupovinu i prodaju, pregovaranje i upoznavanje novih ljudi.

Mlad Mesec u inkonjunkciji sa Uranom (orbis 0°43′) može da vas učini nervoznim, napetim i anksioznim.

Možda će vam biti teško da se opustite jer vam se čula intuicije menjaju ili je drama na putu. Nagomilavanje električne energije u vašem telu može biti uzbudljivo, ali i pomalo zastrašujuće.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Pritisak da se napravi promena može doći od nekoga ko ima moć nad vama. Nešto neočekivano može da vas natera da promenite svoju rutinu, ponašanje ili planove.

Prilagođavanje je potrebno bez obzira da li ste primorani da unesete promene ili eksperimentišete i sami nađete drugačiji put napred. Zato budite fleksibilni i veoma oprezni, posebno u pogledu preuzimanja rizika.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Sekstil mladog Meseca i Saturna (orbis 3°07′) ima temeljni uticaj na pomračenje Sunca u decembru 2021, što smanjuje uznemirujući efekat Urana. Daje oprez, strpljenje, istrajnost i jaku radnu etiku. Dakle, ovo je odlično pomračenje da ispunite svoje ciljeve i izvršite ozbiljne ili teške zadatke. Bićete odlučni da postignete praktične rezultate i ne pravite greške.

Pročitajte i ovo: SATURN KVADRAT URAN, snažna napetost zbog sukoba osećanja odgovornosti i nezavisnosti

Možete zaraditi poverenje i poštovanje drugih, posebno onih na vlasti kao što su roditelji, nastavnici ili šefovi. Napredovanje i priznanje su takođe mogući, posebno u vašem profesionalnom životu. U suštini, ovo je vreme za naporan rad jer ćete se osećati kao da gubite vreme ako se opuštate ili zabavljate.

Saturn u kvadratu sa Uranom (orbis 2°24′) sa vrhuncem 24. decembra donosi neočekivane zastoje i restriktivne promene. Može doneti promene koje ne želite.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Takođe otežava unošenje promena koje želite. Ovo može biti veoma frustrirajuće i napeto vreme. Ali ako ostanete otvorenog uma, strpljenja i fleksibilnosti, ono što na prvi pogled izgleda kao izazov, može se pretvoriti u prilike da se oslobodite negativnih, ograničavajućih i ograničavajućih stvari u vašem životu.

Obrazac aspekata pomračenja

Obrazac aspekta istaknut u horoskopu pomračenja naziva se veliki trougao za učenje. Sastoji se od aspekta sekstila, kvadrata i aspekta inkonjunkcije. Ova konfiguracija predstavlja krizni mehanizam koji rezultira učenjem ili razvojem. Jednom kada je ovaj trofazni krizni mehanizam završen, nova osnova se razbija i postiže se stanje harmonije. Možda će biti potrebno završiti više od jednog ciklusa, posebno ako se pojavi novi problem.

Pročitajte i ovo: Kako će SATURN U VODOLIJI (2020 – 2023) uticati na vaš znak i podznak

sukob → težnja ka rešenju → harmonizacija

Saturn kvadrat Uran → Pomračenje inkonjunkcija Uran → Pomračenje sekstil Saturn

Veliki trougao učenja je razvojna spirala koja ima za cilj da dobije drugu tačku gledišta sa svakom potpunom tranzicijom. Svaki prolazak kroz tri faze i svaka od kriza sadrži mogućnost pronalaženja rešenja koja ranije nisu postojala, odnosno probijanja novih osnova.

Pročitajte i ovo: SATURN U VODOLIJI – Život posle života (do marta 2023. godine)

Da li je to uspešno ili ne zavisi od vašeg odnosa prema kriznom procesu. Ako iznutra prepoznajete mogućnosti, onda je razvoj verovatan. Ako krizu tretirate kao puki poremećaj, razvojni proces će biti blokiran.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

Mladi mesec inkonjunkcija Uran je najteži aspekt u ovoj konfiguraciji. Predstavlja komunikaciju i pružanje informacija koje obično vode do novih iskustava. To vas tera da eksperimentišete, a novostečena otkrića navode vas da pokušate da uspostavite novo, harmonično stanje u još uvek nesigurnoj i nestabilnoj poziciji koja ispunjava zahtev početnog problema.