Mlad Mesec u Strelcu 13. decembra 2023. godine, tačno u 00.32 časova, prema srednje evropskom vrremenu, u inkonjunkciji je sa Uranom u Biku.

Dakle, astrološko značenje mladog Meseca decembra 2023. je zamišljanje boljeg puta napred. Takođe, možete rešiti probleme koristeći maštu i otvorenost da biste prevazišli polarizovano razmišljanje.

Pročitajte i ovo: KOMPLETAN ASTROLOŠKI PREGLED 2024. GODINE

Pročitajte i ovo:  OVAN GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: BIK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: RAK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: LAV GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: DEVICA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: VAGA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: STRELAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: JARAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: RIBE GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pre dva meseca, pomračenje Sunca 14. oktobra napravilo je isti aspekt inkonjunkcije (150°) sa Uranom od Vage umesto Strelca. Dakle, mlad Mesec 13. decembra donosi novu perspektivu i mogućnosti za poboljšanja, ažuriranja ili ispravke onih stvari koje ste započeli ili promena koje su se desile od pomračenja. Pomaže vam da ponovo zamislite ili ponovo osmislite novi put napred.

Mlad Mesec u sredu, 13. decembra 2023. godine, pola sata poosle ponoći, nalazi se na 20°40′ Strelca. Trenutačna situacija na nebu pokazuje da je mlad Mesec u konjunkciji sa Marsom, ali je orbis preširok da bi imao veliki uticaj. Kao i kvadrat sa Neptunom. Sva sreća.

Image by wirestock on Freepik

Takođe, postoji slab efekat od fiksnih zvezda, ali primarni astrološki uticaj na mlad Mesec u decembru 2023. dolazi iz aspekta inkonjunkcije (kvinkunksa) sa Uranom.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci i njihovi najveći strahovi sa kojima se suočavaju pri započinjanju nove veze

Sunce u konjukciji sa Mesecom predstavlja kraj jednog ciklusa i početak drugog novog ciklusa od 28 dana. Daje osvežavajući nalet energije i inicijative. Ali to takođe donosi emocionalnu ravnotežu, ne iracionalno emocionalnu, i ne previše hladnu i proračunatu.

Pročitajte i ovo: SADE SATI – Sedmogodišnji tranzit Saturna preko Meseca

Dakle, mlad Mesec u decembru 2023. je odličan za novi početak, okretanje novog lista ili početak novog projekta. Takođe, možete preispitivati stare navike, ponašanja i uverenja dok tražite nove i inventivne načine za napredak.

Aspekti mladog Meseca

Mlad Mesec u inkonjunkciji sa Uranom može da vas natera da čeznete za nečim novim ili uzbudljivim. Moguće su pozitivne promene i uzbudljive prilike. Ali možete biti pod pritiskom da napravite promene, možda od partnera, vladine agencije, nadređenog ili neočekivanog događaja.

Pročitajte i ovo: Kako RETROGRADNI MERKUR utiče na vaš ljubavni život (ako ste u paru ili slobodni)

Ovaj aspekt koji proširuje um daje maštovitu sposobnost, uvid i višu svest da se stvari dogode. Ali zamišljanje bolje budućnosti i predviđanje promena može doneti nesigurnost, neizvesnost i strah. Možete doživeti nestabilnost, razdražljivost i krizu neodlučnosti. Ograničavanje na jedan cilj će olakšati donošenje odluka.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR – Sve što treba da znamo o astrološkoj igri GLUVIH TELEFONA

Povećana kreativnost, originalnost, domišljatost, fleksibilnost i otvorenost su idealni za eksperimentisanje, prilagođavanje, menjanje i prilagođavanje. Uraditi nešto malo drugačije moglo bi da dobije bolje rezultate od pokušaja radikalnih promena.

Pročitajte i ovo: Kako VENERA U ŠKORPIJI utiče na vaš horoskopski znak i podznak

Na globalnom nivou mogući su protesti ili pobune protiv ograničavanja slobode, revolucije, neredi, anarhija i eksplozije. Rešenja pod upravom Urana mogu uključivati humanitarne, demokratske i progresivne ideje.

Ukratko…

Primarni astrološki uticaj na mlad Mesec u decembru 2023. je aspekt kvinkunksa prema Uranu. On donosi novu tačku gledišta, prevazilaženje polarizovanog ili crno-belog razmišljanja kako bi se pronašao novi put napred. Ovo može zvučati poznato jer je pomračenje Sunca od 14. oktobra pre samo dva meseca takođe bilo u kvinkunksu Urana, ali iz Vage umesto iz Strelca.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT NEPTUN, iluzije i zavisnosti, intrige i skandali

To znači da vammlad Mesec 13. decembra omogućava da iznova pogledate stvari koje ste započeli ili promene koje su se desile od pomračenja Sunca 14. oktobra. Ovo je dobra faza Meseca za poboljšanje, unapređenje i izmene.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT PLUTON, eksplozivni sudar pobesnelih suvladara Škorpije

Prethodni mlad Mesec 13. novembra bio je u konjunkciji Marsa i nasuprot Urana. Mogli ste napraviti ishitrene ili brzoplete promene zbog kojih žalite kao odgovor na tu impulsivnu kombinaciju. Možda ovaj mlad Mesec u decembru 2023. nudi šansu da se isprave greške. Ili biste mogli ponovo da izmislite ili ponovo zamislite bolji put napred.

Pročitajte i ovo: Astrološki znaci i njihove slabosti

Uticaj mladog Meseca 13. decembra traje četiri nedelje do januarskog mladog Meseca. Najbolje vreme za započinjanje novih projekata je dvonedeljna faza rastućeg meseca, od 13. decembra do punog Meseca 27. decembra.

Sledeća faza Meseca: Pun Mesec 27. decembra 2023. tačno u 01.33 časova.