Zadovoljstvo životom podjednako je zadovoljstvu koje dostižemo seksualnim vrhuncem.

Još ako je višestruko, zadovoljstvo je tačno toliko puta veće. Na vama je da izbrojite!

Mnogi kažu da su te dve vrste zadovoljstva identične. Dok drugi, mnogi, misle da su višestruki orgazmi utopija, pre nego realan cilj koji žena i muškarac mogu podjednako da postignu. Iako sam orgazam ne mora uvek da bude cilj seksualnog odnosa, svakako je intenzivno zadovoljavajuće iskustvo. Gotovo da možemo da kažemo da ima revitalizujuća svojstva po naše biće. Način na koji psihološki pristupamo orgazmu čini veliku razliku u krevetu. Mada, može i na kuhinjskoj polici.

Ukoliko ste u stanju da aktivirate vezu između vašeg uma i tela i resetujete svoj način razmišljanja tako da uključite u njega obilje orgazma, na korak ste bliže iskustvu multipliciranog orgazma. Ali, ukoliko ste svoj um ograničili tako da vam on govori da je to nemoguća misija ili čak nepoželjno, vaše telo će sasvim sigurno ispratiti taj signal.

Sve što je potrebno da uradite je da odvojite um od tela.

Ili da proširite um! A to je drugi korak širenja svesti.

Zdrava radoznalost i zainteresovanost za ljudsku psihologiju, kao i osećaj za seksualnu avanturu mogu da oslobode i, naposletku, zamene osećaj pritiska koji podsvesno nabijamo sebi ‘moranjem’’ dostizanja višestrukog orgazma. Biti prisutan u trenutku sadašnjem sopstvenog seksualnog uzbuđenja, kao i uzbuđenja vašeg partnera, omogućava vam da se fokusirate na doživljaj koji se stvara u vašem biću, u datom trenutku.

Možete pred sebe postaviti izazov da restartujete svojuvolju, umesto da se iscrpljujete do iznemoglosti. Kao i za sve drugo što vredi, potrebno je uložiti dovoljno vremena i volje, timske, pre svega, da biste razvili ovu moć. Dobro je znati da vam je na dohvat ruke. Samo treba malo da se potrudite, mada, možda više predate i otmete (samo)kontroli.

Sa druge strane, vežbanje coitus reservatus-a (carezza), može da bude podjednako fantastično, kao i višestruki orgazam. Takozvani, rezervisani seksualni odnos podrazumeva partnerovo uzdržavanje od ejakulacije i održavanje partnera na ivici dosezanja orgazma što je duže moguće.

Zadržavanje u, takozvanoj, plateau fazi seksualnog odnosa, produžavajući seksualnu ekstazu, naglašavajući iščekivanje orgazma koliko god dugo da je to izvodljivo je drugačije, podjednako fantastično tantričko stanje koje, takođe, zahteva vežbanje uspostavljanja veze između uma i tela.

Za početak, razmislite o tome kakav uticaj ima orgazam na vaše telo i um.

Da li za vas orgazam predstavlja kraj seksualnog performansa i zainteresovanosti za isti ili produžava vaše seksualno uzbuđenje?

Obratite pažnju na svoj tok misli dok pokušavate da resetujete svoj um i telo posle orgazma. Kao surfer, imajte za cilj da uhvatite svaki talas seksualnog osećanja koji nadolazi i verujte da će vam okean erotičnosti dozvoliti da zaplovite na njegovim talasima.

Jeste li ikada praktikovali seks bez dostizanja orgazma, kao postavljenog cilja?

Sledeći put kada budete vodili ljubav sa svojim partnerom, probajte da vežbate umetnost carezza-e (coitus reservatus), odbijanjem da dosegnete orgazam, kao načinom postizanja dublje erotske povezanosti i emotivne bliskosti sa svojim partnerom.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.