Muškarci hodaju okolo sa svojim vršnjakom i njegovom svitom u ruci prilično često.

Toliko često da se ostali učesnici u životnom saobraćaju, čitaj – žene, gotovo više i ne obaziru na taj potpuno bizaran i nekulturan čin s njihove strane, a kamoli izražavaju zabrinutost za njihovo zdravlje.

Nikome i ne pada na pamet da im se nešto, ne-daj-Bože, desilo!

Pročitajte i ovo: Menopauza i depresija – kako da se nosite sa depresijom u periodu pred – menopauze / Tri vrste depresije u pred menopauzi

Ta manija je toliko daleko otišla da se prizor drpanja i premeštanja tovara sa jedne na drugu stranu, često može videti, ne samo u neformalnim situacijama, već i prilikom poslovnih razgovora, sastanaka, u javnim ustanovama, prevozu ili na prvom ljubavnom sastanku.

Pročitajte i ovo: Šta je to dobar seks?!

Nekima je taj manir toliko prešao u naviku da je jedina reakcija transfer blama druge strane, koju vinovnici pogrdnog čina takođe ne beleže.

Pročitajte i ovo: Put od erotskog promiskuiteta do zdrave veze

A nekima, predstavlja čak i vid zabave, kome pribegavaju dok gledaju utakmicu, pričaju telefonom, čitaju novine, kuraže se na neku akciju i slično. Većina to radi potpuno nesvesno i odsutno. U fazonu, šta ti je, šta sam loše uradio?!

Pročitajte i ovo: Opasna identifikacija sa predstavom o tome kako bi trebalo da izgleda idealni partner, veza ili brak – Zašto me povređuješ?! To me boli!

Bilo kako bilo, apsolutno svi muškarci to rade, manje ili više, u javnosti ili svojoj intimi, dok, sa druge strane, apsolutno nijednoj ženi nije jasno o čemu se tu, zapravo, radi i zašto ne mogu da se reše te pošasti.

Možda je fora u tome što ih roditelji, tokom odrastanja, nisu dovoljno često opominjali da to ne rade. A ko, ako i otac to radi, a majka toleriše?!

Pročitajte i ovo: Put do raskida – Njemu nije do seksa jer ona glumi orgazam

Stoga, hajde da razmotrimo par mogućih razloga zašto muškarci konstantno rade to što rade.

Lekari kažu da genitalije znaju da zasvrbe, kao i svi ostali delovi tela.

A kad zasvrbi, onda to zna da bude nepodnošljivo. Setite se samo kako to izgleda. Ne morate tako daleko ići u prošlost jer nema dan da vas nešto ne zasvrbi.

Pročitajte i ovo: Sigurne poze za postizanje orgazma

Samo, ako je tako, kako to da ne viđamo žene da idu okolo ulicom, mahnito češući svoju intinu zonu, kao da im je sudnji dan odzvonio?!

Dobiju erekciju!

U javnosti. Stojeći. Dešava se. Kad najmanje očekuju. Nekad s povodom, jer muškarci više puta dnevno pomisle na seks, nego što vazduha uzmu, kažu znanstvenici, a nekad, ne. Reakcija zna da bude sasvim spontana i automatska. I onda, šta će, kud će, bivaju primorani da savladavaju urgentnu situaciju kako znaju i umeju.

Pročitajte i ovo: Kako da pronađeš njenu G tačku

Kada se desi da erekciju dobiju u javnosti, dve su opcije.

Jedna je da stoički, ponosno nastave da stoje i sasvim mirno isprate razapinjanje šatora, naočigled prisutnih. Druga je da onesveste vršnjaka.

Pročitajte i ovo: Da li vagina postaje čvršća i uža usled manjka seksa

To je ono kad muškarac, u sred priče, ničim izazvano, mislimo mi, naglo povuče pantalone ili farmerke nagore. a ne stoje mu ispod miške, inače. Kažu da je situacija vrlo neugodna i bolna al’ šta se mora, ne bira sredstva.

Dođe do zamršenja situacije.

Zamrse se muda i penis međ stidnim dlačicama i to se dešava prilično često. Još se i oznoje, pa dođe do totalnog kolapsa u prohodnosti. Tada je neophodno da spuste ruku u međunožje, da raspletu zamršeno i potisnu komplet niže od stomaka.

Pročitajte i ovo: Seks tokom menstruacije je poželjan

Mada, pranje i osveženje vlažnim maramicama za intimnunegu možda bi više prijalo i pre pomoglo.

Druga opcija, odnosno, treća i četvrta bile bi brijanje, depilacija i epilacija intimne zone, što žene redovno rade i spada u režim normalnog održavanja higijene. Ako žene pitate.

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

Sa druge strane, istina je da su prepone i pazuh najtoplije zone na telu čoveka.

Kako muškarca, tako žene. Genitalije zarobljene u tesnim farmerkama, a ispod toga, gaćama, poprimaju efekat staklene bašte. Toplota buja, vrelina obliva i podiže se iz sata u sat.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti i lečiti rak grlića materice

Mada, opet, ne vidim po čemu se ženska situacija razlikuje i manje je napeta. Problem zna da postane nesnosan ako se nosi veš od tkanina koje ne propuštaju vazduh. U šta se ubraja sve sem pamuka. A da bi napravili bar malo mesta za protok vazduha, da ne kažem, promaju, muškarci neretko zavuku ruku tamo gde, mada, mnogo češće, kad ne treba.

Pročitajte i ovo: Zašto imam potrebu za mokrenjem tokom seksa?!

Ponekad, uopšte nema realnog razloga da muškarci diraju svoj dragoceni paket, ali ipak to rade jer su navikli.

Ili još gore, vole! Kažu, to je kao kad imaju bradu pa ne mogu da odole da je glade, češkaju i lickaju. Ne zove se to džabe, ponos. Kažu.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti pojavu leukoreje – belog pranja

Da skriveni tovar ne bi landarao na sve strane, već sve bilo na svom mestu, u svakom trenutku fiksirano, u upotrebu, iz sasvim humanih, a potom modnih razloga, uvedene su bokserice. Ali iskustvo korisnika istih svedoči da je to isto kao kad bi vodovodnu cev zapušili papirnom maramicom i da se samo neznatno rešava problem na taj način.

Pročitajte i ovo: Kako da zategnete vaginalne mišiće

Naročito je nezgodno kad pri nošenju prilično krutih bokserica treba da prekrste noge na levu ili desnu stranu, mada se pitam, zašto bi uopšte prekrštali noge (blokira energiju!).

U toj prilici, kažu upućeni, neophodno je dodatno podešavanje tovara. Jer ako prekrste noge, a njihovi testisi nisu na pravom mestu, na njima je da li će da ga navigaju ili rizikuju da slome dragoceni sadržaj. A na tu, drugu opciju nijedan muškarac neće ni pomisliti.

Pročitajte i ovo: Kako da povećate svoj seksualni apetit

Naposletku, hotimičan dodir, s vremena na vreme, ipak, kažu, nije na odmet.

Čisto da provere da li je sve u redu i na svom mestu.

Vizita. Sigurnosna poseta. Samo što se radi o penisu i njegovoj sviti. Entourage.