Bes, cucla, seksizam, rasizam, pretnje, suze. I zgodni kouč.

Bio sam željan da odmah napišem komentar, kad već ne umem da crtam karikature. Onda sam pustio da prođe neko vreme, da me ne bi rastrgli, a siguran sam da ih ne bi bilo malo, oni koji slabo razumeju šta su gledali. Ako su uopšte i gledali.

Miroslav Milojević, poslovni trener i konsultant, Win Win

Jer oni koji su se isprva javljali komentarima na društvenim mrežama, zdušno su davali podršku Sereni i govorili o koučingu sa tribina (zgodni Mr Muratoglu), koji bi trebalo da bude dozvoljen i o tome kako je kod muškaraca to drugačije. I moj teniski kouč za rekreativce je slično komentarisao.

Pitao sam se, jesmo li gledali isti događaj?

Da bih bio siguran u to što ovde pišem, pogledao sam snimak još jednom, pa još jednom.


Pročitajte i ovo: Kako da se nosite sa šefom koji vas maltretira?


Kada Serena viče, vređa, ne prestaje da provocira, pa patetično zaplače, a sve to pred ljudima koji su je slušali kako slične ispade pravi i ranijih godina, onda koučing tu uopšte nije tema. Još manje je tema materinstvo ili rodna ravnopravnost. Sav taj šou bio je jedan divan prikaz veštine onih koji su iznova morali da se nose sa delikatnom situacijom – teška, nezgodna, a slavna klijentkinja, Miss Williams.


Pročitajte i ovo: Kako da pronađemo motivaciju i pređemo sa reči na dela?


Super inteligentni Predrag Marković (onaj iz Kviskoteke, ne onaj iz Skupštine) lepo je napisao pre desetak dana: ”Puno pišemo, malo čitamo, ništa ne razumemo.” Tema mu je bila površnost u ličnom obrazovanju.

Ja bih dodao, puno snimamo, puno gledamo, ništa ne razumemo.

Bio je to loš dan za koučing prošle subote, jer je koučing smatran za inicijatora incidenta koji se protegao sve do uvredljivih povika tokom ceremonije, koji su bili užasno iskustvo za japansku pobednicu.

Ali koučing će profitirati na kraju svega.


Pročitajte i ovo: Kriza srednjih godina, kad padnu sve naše kompenzacije


Videćete, promeniće se to pravilo i koučing će biti dozvoljen u toku mečeva. Zašto ne bi bio?

Onda će nam ostati onaj teži zadatak. Kako da razumemo to što gledamo ili da razumemo to što čitamo?

Kauč (za gledanje televizije) imamo kod kuće, sada nam treba i kouč (za razumevanje).