Deo programa ovogodišnjeg Sarajevo film festivala održava se i u Mostaru.

Projekcije počinju u petak, 14.8. svetskom premijerom filma KONCENTRIŠI SE, BABA, Pjera Žalice, kojim će biti otvoren i 26. Sarajevo Film Festival.

To je treći Žaličin igrani film. Okupio je regionalnu glumačku ekipu: Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Bane Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija i Mira Banjac.

Mira Banjac je na snimanju ovog filma u novembru prošle godine u Sarajevu proslavila 90. rođendan.

Koncentrisi se, baba
Foto Obala Art Centar

“Bila mi je čast i zadovljstvo da uopšte radim u Sarajevu jer dugo nisam bila. Na snimanju je vladala divna atmosfera, bio je to divan susret prijatelja u kulturi i privatno i profesionalno. A drugo, Pjer Žalica je reditelj koji se ne može odbiti, tako da sam jedva dočekala da uopšte radim. Žao mi je da u Sarajevu na premijeri ovog filma nećemo imati publiku u živom kontaktu, svi delimo teško vreme. Mi publiku osećamo i nadam se da će publika osetiti nas. Želim svima dobro zdravlje i da se svi čuvaju. A Mostar… Moj veliki naklon publici u Mostaru! Željna sam Mostara, tog prelepog grada. Sećam se da sam na jednoj predstavi uz buket cveća dobila i korpu trešanja s Bune od jednog lepog momka iz Mostara, tajnog obožavaoca. Korpa s trešanjama je bila božanstvena”, izjavila je Mira Banjac.

Film će biti prikazan u Mostaru i 15. augusta, u 21 sat, a na projekciji će biti reditelj Žalica i deo glumačke ekipe.