Ne potcenjujte Mesec u astrologiji!

Ne samo da je Mesec u astrologiji vaša emocionalna moć, Mesec je vaše emocionalno Ja. Da li ste znali da bez Meseca život na Zemlji ne bi postojao? Mesec ne pomera samo plimu i oseku. Povlači naše emocije. Izvlačeći ih na površinu. Da, postaješ tako emocionalna beba, ali tvoja osećanja su tvoj ključ da živiš svoju istinu.

Znak koji Mesec zauzima u vašoj karti otkriva kako ih izražavate. I takođe, vaša potreba za sigurnošću i negovanjem. I vaša sposobnost da ovo date zauzvrat. Jednom kada razumete Mesec, znaćete – sve je u vremenu.

Pročitajte i ovo: Mesec u uporednim horoskopima

Vaš Mesečev znak – povratak u nevinost

Mesec u svakom znaku provede oko 2,5 dana mesečno. Dakle, jednom mesečno će biti u znaku u kom je bio kada ste rođeni. Ovo se zove vaš ‘Lunarni povratak’. To je kada ste emocionalno najautentičniji VI. Osoba kakva je univerzum od vas uvek tražio da budete.

Pročitajte i ovo: Značenje Mesečevih čvorova u natalnom horoskopu

Velike su šanse ako se osvrnete na datume kada je Mesec bio u istom znaku kao i kada ste rođeni, videćete da se to poklopilo sa važnim događajima. Posebno u vezi sa odnosima i kućnim pitanjima. Veliki izbori i odluke mogu se doneti u ovom trenutku.

Pročitajte i ovo: Uticaj Meseca i njegovih aspekata na spavanje

Koje imaju trajan uticaj kada je u pitanju da se osećate voljeno i cenjeno. A ovo povećava vašu sposobnost da brinete o drugima.

Ponovo pokrenite svoju dušu svakog meseca

Kada se novi Mesec pojavi u istom znaku u vašoj karti kao i vaš natalni Mesec, to uvek označava važan novi početak. Čak i kada je mlad Mesec u drugom znaku, ovo je prilika da započnete nešto novo i emotivno zadovoljavajuće u oblasti u kojoj vlada kuća.

Pročitajte i ovo: Kako Venera i Mesec utiču na plodnost, začeće i trudnoću

Puni Meseci su sve o oslobađanju. Vrhunsko emocionalno iskustvo. Na primer, možemo početi da radimo na ideji ili poslovnom planu kada se pojavi mlad Mesec u Blizancima, znaku komunikacije.

Pročitajte i ovo: Lilit – Crni Mesec – najmoćnija manifestacija nesvesnog

A onda ga pošaljite u svet dve nedelje kasnije na punom Mesecu u Strelcu. Znak koji vlada masovnim medijima, velikim idejama i prilikama. To je način na koji vreme na Mesecu može da funkcioniše za vas.

Podgrej emocionalnu istinu

Vaš Mesečev znak vam govori da je u redu da osećate ono što osećate. Ali nemoj to držati unutra. Postoji izreka: U tvojoj slabosti leži tvoja moć.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Ako vam drugi kažu da ste preosetljivi ili emotivni, ovo je njihova priča o Mesecu. Ne tvoja. Nemojte se plašiti da pokažete svoju ranjivost.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

Neka te pokreće

Mesec u astrologiji je naše svakodnevno emocionalno putovanje. Baš kao što Mesec pokreće plimu i oseku – prepustite se i pustite da vas pomeri.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Nemojte se plašiti da osetite ono što osećate. Da, ponekad morate da se nosite sa ovim. I to je takođe u redu. Kada idemo protiv naših osećanja, nastaju problemi. Možete li zaustaviti plimu? Ne. Neka osećanja teku umesto toga.

Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednim horoskopima

Idite za svojim osećajem u stomaku

Mesec vlada Rakom – predstavljen je Rakom. Svoj dom nosi na leđima. I povlači se kada se oseti ugroženim. Ali ima i mekani donji stomak. Ako je bliskost ono za čim žudite, nemojte se plašiti da pokažete svoju. Ali samo pravim ljudima.

Pročitajte i ovo: Šta treba da radite a šta nikako ne kada je PUN MESEC 

Mesec takođe vlada intuicijom i „istočnim“ osećanjima. Jednom kada budete podešeni na svoje – donećete sve prave izbore kada je u pitanju otvaranje. I osetite punu moć Meseca u svom životu.