Može vam Merkur u Ribama izgledati zamišljeno, zbunjeno, pa i nesrećno dok luta od jednog mesta do drugog mesta, pokušavajući da pronađe neke odgovore, sve dok ne shvati: „Ipak je bolje da ostanem u svom svetu snova i mašte.“ Njegove misli lutaju u raznim pravcima.

Dok komunicirate sa njim, razmenjujete mišljenja ili vam je došao onaj trenutak da se ispovedate o svojim problemima možete primetiti obzirnost i blagost u njegovim rečima, osim ako nije u nekom nepovoljnom aspektu sa Marsom. Zatim ćete u tim trenucima poželeti da spustite glavu na njegovo rame i da se isplačete dok vas bude saosećajno i tugaljivo slušao.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

On dolazi na ovaj svet sa tihim rečima i mislima, a onda se dogodi da ga pitate: „Šta si rekao? Nisam te dobro čula. Tiho pričaš.“ Postoje i oni trenuci kada začuđujuće gledate u njega dok ga pitate: „Ja te nerazumem. Šta planiraš? Šta smeraš?Potpuno si mi nejasan.“

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Veneri u Ribama

Merkur u Ribama je često zbunjen realnošću oko sebe i iz tih razloga krije svoje misli, kao i prave ciljeve i motive, jer kada bi vam i otkrio svoju prirodu ili kada bi vam rekao šta se sve nalazi u njegovoj glavi, verovatno bi se šokirali i zaprepastili.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Gledali biste ga u čudu i pitali: „Sa koje si ti planete došao? Na čemu si?“ Možete i da pričate sa njim satima i satima, ali i pored hiljadu izgovorenih reči retko kada će vam otkriti šta zaista misli. Ovakva njegova tajnovitost može vas dovesti do ludila.

Ako ga povredite, moraćete da uradite nešto romantično i lepo kako biste ga oraspoložili i razveselili.

Pročitajte i ovo: Mars u Raku, oficir s ružom

Odrecitovati neku pesmu, povesti u šetnju po mirnoj, peskovitoj plaži, pokloniti buket romantičnog cveća sa nežnim bojama ili povesti ga u „zemlju čuda“. Može vam se učiniti da je u nekim trenucima odlutao ili da je nestao na nekoliko dana, ali dobro pogledajte oko sebe, jer nije daleko odmakao već se samo krije u nekom ćošku. Ništa ne progovara, ne pravi nikakve pokrete, čak je i disanje zaustavio samo da učini sebe nevidljivim sa porukom „Nestao sam.“

Pročitajte i ovo: Tranzitna Venera u Biku u aspektima prema vašim natalnim planetama

Pred spavanje uzima radosno i zaneseno neku knjigu bajki da bi uspavao dete i uveo ga u svet mašte i snova. U bolnicama je uvek pored svojih pacijenta, ulazeći često u njihove bolničke sobe sa pitanjima: „Kako ste? Da li vam je nešto potrebno?“, pa ako i nije, on će sesti tiho pored vas i pokušaće da vas uteši: „Život je čudo. Snovi se ostvaruju, a vi sutra već možete biti kući.“

mercury-1017952_1280

Merkur u Ribama je došao na ovaj svet kako bi delio svoje misli, zapažanja i ideje za dobrobit ljudi i nesrećnog čovečanstva.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o horoskopskom znaku Bika

On je srećan dok namešta i podešava ozvučenje na sceni pred neki koncert, prodaje karte u pozorištu i onda je u prilici svaku predstavu da pogleda, pravi ikebane ili aranžira cveća za neku svečanost, deli paketiće deci za Novu godinu, kao Deda Mraz, kiti novogodišnju jelku, kreativno piše ili pravi „čuda“ sa vašim frizurama. On pliva u svojim mislima i idejama i kod njega postoje dve dileme ili dva pitanja: „Da li će me razmišljanje uzdići među zvezde“ ili „Da li ću se zaglibiti u mulj i blato?“

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Kao što simbol znaka Ribe u sebi ima dvojnost (dve ribe), u određenim okolnostima zauzima oba stava samo da bi procenio kakve su vaše ideje i na koji način razmišljate.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Možda će vas odvesti na ručak u neki lep i miran restoran ili će vas ponuditi čašom pića da bi napravio relaksirajuću ili opuštajuću atmosferu. Ako proceni da pričate i govorite ono što mu je dosadno i nezanimljivo, on vas neće lišiti svoje fizičke prisutnosti, ali će odlutati do dugih peščanih plaža ili će razmišljati o tome kako će se ovog leta voziti čamcem po jezeru, slušajući cvrkut ptica i zvukove prirode. Možda u tom trenutku, gledajući kroz prozor primeti i decu koja se igraju, pa poželi da im se i on priključi u igri.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

Merkur u Ribama, zbog dvojnosti znaka u kojem se nalazi, živi u dva različita sveta, što ukazuje i na dve krajnosti, a to je zbunjena i konfuzna ličnost ili na neku čudnu genijalnost.

Kurt Kobejn sa Merkurom u Ribama je rekao: „Zaista nisam imao uzbudljiv život. Postoje mnoge stvari koje bih voleo da sam ih učinio, umesto što sam samo sedeo i žalio se na to da imam dosadan život. Zato dosta volim da izmišljam. Uvek ću pre pričati priče o nekome drugom.“

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

Ali, i naučnik Nikola Kopernik sa Merkurom u Ribama je rekao: „Od svih vidljivih stvari, najuzvišenije je nebo sa svojim nepomičnim zvezdama.“

On tajno veruje u nematerijalno, natprirodno i neviđeno, a misli su mu duboke, vizionarske i apstraktne.

Rođen je da opaža svet kroz ružičaste naočale, pa će kapi kiše koje padaju iz oblaka posmatrati kao padanje ružinih latica i dok bude gazio po lokvama vode krećući se trotoarom zamišljaće da su to Plitvička jezera.

Pročitajte i ovo: Aspekti Sunca i Plutona u muškom horoskopu i njegov odnos prema ženama