Masurbirate vi. Masturbira on. I jedno i drugo je seksi i pričinjavaju veliki užitak odvojeno. Pa zašto onda ne biste masturbirali zajedno?!

Masturbirajte zajedno i jednim udarcem, ubite dve muve! Pored toga, ovo vam može pomoći da se zbližite i dublje povežete.

Uprkos potrebi i nagonu da svoje vreme masturbacije zadržimo za sebe, otvaranje intimne zone i puštanje partnera u nju, može učiniti veliki preokret u našem ljubavnom i seksualnom odnosu. Takođe, masturbiranje u paru može da predstavljanja veliko uzbuđenje za oboje. Zapravo, u početku sama ideja može da deluje zastrašujuće, mada, potom, oslobađajuće, intimno i zbližavajuće.

Pročitajte i ovo: Kako da pronađeš njenu G tačku

Verujte nam, neće biti toliko neprijatno, koliko vam se u prvom trenutku može učiniti da bi moglo da bude. Da bismo vam pomogli da brže prebrodite prve trenutke neprijatnosti, uzajamnog stida i treme, kako biste što lakše zaronili u fazu užarene napaljenosti, sastavili smo za vas priručnik za masturbaciju u dvoje.

Pročitajte i ovo: Put od erotskog promiskuiteta do zdrave veze

Pre nego što počnete da se svlačite, seksolozi preporučuju da porazgovarate sa partnerom o tome šta uzbuđuje svakog od vas, šta biste voleli da vaš partner radi i kako želite da izgleda ta vaša nova, mala seksualna avantura.

Pročitajte i ovo: Kako da povećate svoj seksualni apetit

Da li želite da budete blizu jednog drugog, zajedno, na istom krevetu, da se dodirujete prilikom masturbacije ili biste želeli da budete na suprotnim stranama sobe, na pristojnoj udaljenosti, tako da savršeno vidite jedno drugo, bez mogućnosti dodira ali sa uvidom u to šta druga strana radi? Samo da dobijete tizer, ali da ne budete u stanju da doprete do svog partnera?

Dirty talk

Popričajte i o tome da li želite da dajete jedno drugom instrukcije prilikom dodirivanja ili samo želite da posmatrate jedno drugo. Neki ljudi vole hot, dirty talk i naredbe prilikom masturbacije dok druge dekoncentriše ako moraju druge da slušaju i slede njihove komande.

Pročitajte i ovo: Vagina vam je suva kao Sahara?

Kada se složite o glavnim elementima, razmislite i o okruženju, u kom će se odvijati vaša mala seksualna seansa. Ovo može da obuhvati zatamnjivanje svetala, unošenje mirisnih sveća ili prigodne muzike.

Pročitajte i ovo: Da li vagina postaje čvršća i uža usled manjka seksa

Takođe, proverite da li ste izabrali udobno i sigurno mesto, gde možete da se opustite, bez obzira na to da li se radi o krevetu, sofi, kadi ili podu ispred kamina. Gde god da ste, bitno je da vam je udobno.

Pre nego što započnete striptiz, provedite neko vreme dišući sporo i duboko, gledajući jedno u drugo u oči sve vreme. Ovo ne mora dugo da traje i da bude van konteksta, već samo malo da se opustite i konektujete.

Zatim, krenite postepeno da se svlačite, održavajuće sve vreme kontakt očima. To će vam pomoći da održite fokus, osećaj povezanosti i bliskosti. Ovo bi bio pravi trenutak da svom partner udelite kompliment o onome što imate priliku da vidite kod njega.

Pročitajte i ovo: Seks tokom menstruacije je poželjan

Lagano krenite da istražujete svoje telo vrhovima prstiju, od gore nadole. Prevlačite prstima od usana duž vrata. Praveći kružne pokrete oko svojih grudi i bradavica, prelazite prema stomaku i kukovima.

Pročitajte i ovo: Kako da zategnete vaginalne mišiće

Nastavite da dišete polako i duboko. Opustite se i slobodno stenjite ako to što vaše ruke rade vašem telu čini da se tako osećate.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti pojavu leukoreje – belog pranja

Istraživanje vašeg tela vrhovima prstiju, više nego što to inače radite, kada se same zadovoljavate, učiniće da to što vaš partner vidi dodatno ga uzbudi i bukvalno poludi od strasti i uzbuđenosti.

Imajte na umu da su muškarci ipak više vizuelni tipovi od nas žena.

Kada osetite da ste spremni, skliznite vrhovima prstiju u vaše međunožje, nežno milujući unutrašnjost butina. Zatim, dođite do vagine i klitorisa. Naravno, sve vreme gledajući vašeg partnera u oči, trebalo bi da vas ohrabri u ovom poduhvati i dodatno inspiriše. Možda čak i nagoni na stvari koje vam do tad nikada nisu pale na pamet.

Pročitajte i ovo: Zašto imam potrebu za mokrenjem tokom seksa?!

Seksolozi preporučuju korišćenje seksi igračaka radi stimulacije glavnih erogenih zona, kao što su bradavice i vagina. Prelazite lagano dildom ili vibratorom preko celog tela, zadržavaju se oko bradavica i klitorisa. Potom, lagano ga uvlačite u vaginu, stimulišući klitoris, koliko god duboko i dugo želite.

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

Koristeći igračku i svoje prste, nežno milujte svoje telo i egorene zone, dok posmatrate svog partnera da radi isto ili slično što i vi. Zadovoljavajte sebe polako, uživajući u trenutku sadašnjem, znaući da svaki vaš sledeći pokret sve više uzbuđuje i približava vrhuncu vašeg partnera.

Gledajte da menjate poziciju, da se okrećete kako bi vaš partner imao kompletan uvid u dešavanja i vaš ručni rad, iz svih uglova.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti i lečiti rak grlića materice

Okrećući se prema partneru, raširite noge dovoljno da možete da penetrirate igračkom ili prstima. Zanjišite svojim kukovima, sa jedne na drugu stranu, u skladu sa pokretima vaših prstiju ili igračke. Slobodno menjajte pozu. Uzmite same sebe u svoje ruke i činite što vam je drago. Podstaknite i vašeg partnera da radi isto, ako tako osećate.

Pročitajte i ovo: Istine i zablude o raku dojke

Kada se jedno od vas dvoje približava orgazmu, recimo to naglas, da bi i vaš partner to saznao.

Možete i da pokušavate da zajedno dođete do vrhunca ali male su šanse da će se to zaista i desiti. Možda je bolje da jedno drugo ne opterećujete nabijanjem pritiska.

Pročitajte i ovo: Vaginizam – disfunkcija u ženskom seksualnom funkcionisanju

Ako tokom orgazma poželite da zatvorite oči, učinite to ali odmah po otvaranju očiju potražite pogled vašeg partnera kako biste održali bliskost i uzbuđenje.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Potapanje čaja

Ako se desi da on još uvek nije postigao vrhunac, nastavite da ga gledate pravo u oči, zadržavajući pozu u kojoj ste dostigli vrhunac, u prvom planu. Ne prekrivajte se, ne ustajte, skrećući pogled. U ovome ste, ipak, zajedno, stoga, zajedno ostanite do kraja.