Sigurno ste bezbroj puta čitali o korisnim karakteristima zeolita – detoksikuje i čisti i organizam i sve što operete njime, poput voća.

Međutim, ono što sam nedavno isprobala i uverila se sama u efekat je zeolit maska za lice.

Mala škola šminkanja: Tamara Ćosić, Bring Out The Sparkle
Mala škola šminkanja: Tamara Ćosić, Bring Out The Sparkle

Kakve sad veze ima maska za lice sa šminkanjem?

Pa pored toga što će zeolit detoksikovati kožu, brže osušiti sve eventualne upale i posledice tretmana, on ima jednu fantastičnu karakteristiku, a to je apsorpcija masnoće.

Ukoliko vam se koža preterano masti, ova maska može biti prva pomoć pred neki važan događaj jer će pokupiti sav višak masnoće i nakon što je uklonite i nanesete kremu koža će vam biti matiranija.

Takođe, ukoliko vam nije neophodna pre, možete je iskristiti nakon celog dana sa teškom šminkom (posle neke proslave, recimo) kako bi dodatno očistila kožu, pa dobro hidrirati lice kremom.

Ono što je važno da imate na umu jeste da je ova maska namenjena, pre svega, onima sa masnom i mešovitom kožom i da je ne treba koristiti češće od dva puta nedeljno, jer preterano spoljno isušivanje zapravo vodi u pojačano mašćenje kože jer koža luči više sebuma za se zaštiti.

Recept je jednostavan – pomešate kašičicu zeolita sa malo vode, da dobijete pastu, nanesete u tankom sloju i pustite da se osuši pa isperete.