Natalni Mars kvadrat Saturn stvara poteškoće u samoizražavanju. Glavne oblasti na koje utiče ograničavajući uticaj Saturna su vaše strastvene želje i sposobnost za kontinuirani napor. Imate snažne želje i ciljeve, ali se javljaju izazovi u izražavanju i ostvarivanju ovih želja i potreba.

U odrastanju može doći do kritike ili stroge discipline, posebno od strane vašeg oca ili druge autoritete. Što teže ovo doživljavate, to ćete imati više poteškoća u prevazilaženju inhibicije, stidljivosti i osećaja neadekvatnosti.

Neuspesi, dok jurite svoje želje u seksu, sportu ili poslu, pojačaće osećaj da je život previše komplikovan ili da ne zaslužujete dobre stvari koje drugi imaju.

Odbijanje ili poraz bi sahranili ili potisnuli vaše intenzivne želje, što bi dovelo do komplikacija. Takvo nagomilavanje vrele energije Marsa unutra treba da se oslobodi. Ako ne, pobegao bi iz vašeg tela na nekontrolisan način. Ovo se može manifestovati na štetan ili nebezbedan način kao strah od uspeha, frustracija, bes, zavist, inat, kritika ili, u ekstremnim slučajevima, zdravstveni problemi kao što su slomljene kosti.

Ključ za suočavanje sa energetskim tokom ili blokadom je samosvest i učenje kroz iskustvo. Kvadratni aspekt predstavlja testove i izazove. Putem ovog pokušaja i grešaka savladavate stvari u kojima niste dobri. Sa godinama i iskustvom, pomirićete se sa ograničenjima ovog aspekta. Ovo će rezultirati većim samopouzdanjem, mudrosti kroz iskustvo i snažnom radnom etikom.

Strpljenje, istrajnost i empatija mogu biti vaše jake strane, koje dovode do zdravog samopoštovanja, trajnih veza, značajnih dostignuća i zasluženog priznanja. Brzo skeniranje poznatih ličnosti ispod sa Marsovim kvadratom sa Saturnom to potvrđuje i trebalo bi da vam pruži poverenje da će težnja ka vašim strastvenim željama dovesti do uspeha.

Mars kvadrat Saturn u tranzitu

Tranzit Saturna u kvadratu Marsa donosi frustraciju i inhibiciju. Vaše želje i potrebe mogu postati snažnije, ali će vam biti teže da izrazite svoje strasti i uspete. Što teže sledite svoje ciljeve, suočićete se sa većim otporom.

Autoriteti i nadređeni, kao što su vaš otac, drugi dominantni muškarci, nastavnici i šefovi, mogu vas spustiti, ograničiti vaše ambicije i generalno vas sprečiti da postignete ono što želite. Možda opšte okolnosti sprečavaju vaš napredak.

Ovo nije pobednički tranzit; najbolji pristup je sada defanzivni. Umesto da započnete nove projekte ili lovite svoje želje, bolje je da se koncentrišete na držanje onoga što već imate.

Odbijanje ili ograničenja će internalizovati vruću energiju Marsa, što će rezultirati problemima. Frustracija i bes mogu nastati osim ako energija nije bezbedno izražena. Strpljenje i naporan rad će vas odvesti tamo.

Rizik ili nalet energije samo će pogoršati sve probleme. Raditi sam i koncentrisati se na stvari bliže kući može biti bolje. Ovo nije dobro vreme za borbu ili osvajanje novih terena, a ovo je odlično vreme da naoštrite sečiva i ojačate odbranu.

Slavne ličnosti sa kvadratom Marsa i Saturna

Eugen Grosche 0°00′, Džejn Ostin 0°01′, Suzan Sarandon 0°04′, Čarli Čaplin 0°06′, Viktorija Sakvil-Vest 0°06′, Kraljica Leticija od Španije 0°08′, Džordan Piterson 0° 19′, Đulijano Kremerc 0°21′, Antero Ali 0°23′, Eli Šidi 0°27′, Nevil Maskelin 0°27′, Vilhelm Ajtel 0°27′, Nero 0°31′, A Huango Garcia40°4 ′, Bili Bob Tornton 0°43′, Avgust Bebel 0°46′, River Feniks 0°52′, Džej Mor 0°54′, En-Margret 0°56′, Gustav Adolf 0°59′, Antonio Salijeri 1° 01′, Bil Hejli 1°04′, Merv Grifin 1°14′, Stiven Arojo 1°16′, Igor Stravinski 1°15′, Danilo Kiš 1°24′, Ela Ficdžerald 1°26′, Rene od Francuske 1° 28′, Liberače 1°34′, Virdžinija Đufre 1°38′, Martinus Tomsen 1°53′, Klaudija Šifer 1°54′.