Mars i Venera u konjukciji ili opoziciji u natalnoj karti simbolizuju u ženskom i muškom horoskopu sukob Animusa i Anime, podsvesnih principa muškaraca i žena.

Ta kombinacija govori obično o strasnim vezama koje se raspadnu u velikim svađama i dramatičnim scenarijima. To je veza savršenog alibija u kojem se skriva nesposobnost za ljubav.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Ipak, onaj ko nije tako voleo, taj kasnije ni ne zna šta je ljubav. Bez strasti nema ni ljubavi, ovo je početna faza razvoja odnosa.

Često na konsultacijama, kada se objasni ovaj položaj, ne dolazi do prihvatanja ovog konflikta. Svaki položaj, u stvari, je naš odbrambeni stav. U ovom slučaju predstavlja strah od prihvatanja ljubavi. Ove osobe, često odgovaraju protiv argumentom: “Kakav je to odnos bez strasti?” To je odgovor u kojem se ne traži rešenje.

Pročitajte i ovo: Ljubav u doba filtera i posedovanja materijalnih dobara

Iza takvih odnosa je samo slepa strast i želja za dominacijom. Kad se istopi strast kroz teške svađe u kojima jedna i druga strana učestvuju do iznemoglosti, dolazi do prekida.

Pročitajte i ovo: Udajemo se za njega i njegovu majku

Jedno i drugo pokušavaju svoj stav da opravdaju, iako ni jedno, ni drugo ne slušaju ono drugo jer takva strast je duboka narcisoidnost pošto su zaljubljeni u sebe. To je trenutak u kojem par shvata da partner nije idealan. To pokreće lavinu emocija razočarenja.

Očekivanja jednog i drugog partnera koji se bore za dominaciju, a ne ljubav, na kraju završi raskidom jer se i jedna i druga strana poistovećuje sa negativnim unutarnjim polom.

Pročitajte i ovo: Zašto zavist dominira odnosima?

Muškarci se poistovećuju sa negativnom Animom, gde postaju posesivni i dominantni, dok žene sa negativnim Animusom jer se s njim poistovećuju manipulišući dominacijom i kritikom.

Pročitajte i ovo: Zašto varamo svoje partnere?

Anima i Animus su ovoj fazi ili ovoj kombinaciji demoni jer su nesvesni, partneri se duboko poistovećuju sa svojim egom i nisu spremni na razmenu. Partneri se posmatraju kroz projekcije, a ne kroz stvarna stanja.

Simbolika planetarnih kombinacija je moćna i ona govori o našim dubokim konfliktima.

Natalne kombinacije u kartama, bez obzira na to ako su loše, mogu vas iscijeliti ako uočite ove konflikte jer tada ćete biti spremni na stvarnu razmenu.

Pročitajte i ovo: Popaje, spasi me! Kompleks spasioca – da li i koliko pomažete svom partneru u vezi?

Mars i Venera predstavljaju simbole slepe zaljubljenosti koja može otkriti način kako volite i šta projektujete.