Koliko samo vremena tako provedemo sledeći ljude kojima je potpuno svejedno šta se u našim životima događa?!

Kome sve mislimo da se dopadamo, podrazumevajući da im nešto značimo u životu, a onda kada dođemo u krizu i zatražimo njihovu pomoć, vidimo da nikakve pomoći od njih ne dobijamo.

Kome smo sve tako s punim poverenjem otvorili dušu, a nikada nismo saznali šta se u njima krije? Zašto je tako teško reći „ne“ stvarima i ljudima koje nam ne ispunjavaju srce, stvarima koje nas na kraju ostavljaju praznima?

Pročitajte i ovo: Ne bole ožiljci koje nosim, bole njihova imena

Pročitajte i ovo: Šta da radite kad stvari krenu nizbrdo

Koliki smo deo života proveli radeći nešto čega nikada nismo ni bili svesni, nešto u čemu nismo uživali, možda samo zato što su to radili i drugi ili da se dokažemo drugima? Koliko vremena smo potrošili na aktivnosti koje su više bile neka naša unutrašnja pasivnost, stvari u kojima smo uništili brojne druge mogućnosti i prilike.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se u rane

Ponekad je teško prestati trčati za pogrešnim stvarima i ljudima jer smo se hiljadama končića vezali za njih, vezali do same svoje srži, vezivali nedeljama, mesecima i godinama, i svoj život gledali samo u njihovom okrilju.

Pročitajte i ovo: Veliki Getsbi ljubav ili beg u tragičnu ljubav

Teško je prestati trčati za njima jer ne možemo da zamislimo svoj život drugačijim i slobodnim od svih onih koji nas iskorišćavaju i uzimaju nam mir.

Pročitajte i ovo: Da li da kažem prijateljici da je muž vara?!

U strahu od boli, nemamo hrabrosti odjednom skinuti flaster s rane, pa ga skidamo polako i trpimo mnogo veću bol. Ali treba jednom prekinuti taj začarani lanac, treba ovaj stari obrazac ponašanja zameniti novim, staro, pogrešno uverenje onim ispravnim.

Pročitajte i ovo: Šta je to dobar seks?!

Treba jednom sebi dati šansu da ispočetka započnemo da gradimo svoj život usred ruševina i reći da zaslužujemo bolji život i da je on moguć samo ako se odmaknemo od pogrešnih stvari i ljudi, i okružimo ljudima koji nas podstiču, hrabre i inspirišu.

Pročitajte i ovo: Sudbina Petra Pana i njegovih izabranica I deo

Teško je – jer svaka promena boli, ali drugog puta prema boljoj budućnosti nema.

Mario Žuvela

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.