Ne shvatajte to kao trajno stanje!

Nemojte da mislite da je gubitak kroz koji prolazite definicija vas kao osobe. To je samo vaše trenutno stanje, jedna tačka preloma, koja vam može postati odskočna daska za drugačiju i bolju budućnost, ali samo pod uslovom da ne odustanete i da ne dižete ruke od sebe i života.

Pročitajte i ovo: Ljubavni trougao sa prijateljem ili prijateljicom

Photo by Andrew Dong on Unsplash

Prihvatite život kakav jeste, drugi nemate!

Nemojte da negirate padove, nemojte da negirate poraze, nemojte da zabadate glavu u pesak poput noja kada se suočite sa problemima. Štaviše, prihvatite stvarnost kakva jeste i tek tada u vašem umu može da započne proces promene i preobražaja. Tek tada ćete moći da shvatite da sve ima svoje razloge.

Pročitajte i ovo: Kako karmičke navike utiču na ljubavni život

Photo by Kyle Johnson on Unsplash

Neka vas nadvlada pozitivnost!

U svakom čoveku se svakog dana vodi borba između pozitivnosti i negativnosti, i u toj borbi pobeđuje ona strana oko koje se više trudimo, strana koju svakog dana iznova biramo. Izaberite pozitivan pogled na svet i videćete kako ćete se sa teškim problemima mnogo lakše nositi.

Pročitajte i ovo: Kako muškarci manipulišu ženama

Photo by Sergi Rao on Unsplash

Tražite šanse!

Svaka stranputica, koliko god bila daleko od vašeg cilja, nosi sa sobom jednu šansu. To je ono vaše shvatanje da nema situacije u životu iz koje se ne bi mogla izvući pouka i koja ne bi mogla biti lekcija za budućnost. Tražite šanse i na putu kada sve krene nizbrdo, iznenadićete se koliko ih ima.

Pročitajte i ovo: Da li ja imam pravo na sreću?

Photo by Kyle Johnson on Unsplash

Snažni ste, ako verujete u to!

Šta nam daje snagu? Naša vera u nekoga ili nešto, nečije ohrabrenje, shvatanje da se možemo nositi sa izazovima. Bezbroj je izvora snage, samo je pitanje iz kojeg ćemo izvora izvući nadahnuće.

Pročitajte i ovo: Kako prevazići preljubu

Nemojte da pored izvora vode prođete žedni! Tada nije problem u okolnostima, tada je problem u vama.

Mario Žuvela