Prevaziđite svoju prošlost, ako hoćete da idete napred!

Da biste zatvorili poglavlje svoje prošlosti morate jednom da napustite potrebu da sve uvek u vašem životu bude isto. Taj strah najveća je kočnica ispunjenog života jer nas drži zatočenima u trenutnim okvirima i ne da nam da izvan njih idemo napred.

Ti okviri su najčešće zablude i pogrešna uverenja koja smo nasledili iz prošlosti. Govorili su nam – to je nemoguće, više od toga nećeš uspeti, nema smisla želeti nešto što se čini nedostižnim. To su naši unutrašnji zatvori.

Pročitajte i ovo: Sudbina Petra Pana i njegovih izabranica I deo

Ponekad je potreban samo trenutak u svesti da shvatimo da možemo da živimo bolji život i da stvari ne moraju da budu onakve kakve su nekad bile. Potreban je samo jedan bljesak spoznaje da nam dođe u glavu da možemo da živimo ono što poželimo jer je zbir naših unutrašnjih mogućnosti neograničen, ili kao što je to neko davno rekao „možeš ako misliš da možeš.

Pročitajte i ovo: Veliki Getsbi ljubav ili beg u tragičnu ljubav

Photo by Beto Galetto on Unsplash

Međutim, napustiti tu potrebu da sve uvek bude isto nije lako jer to je borba sa samim sobom, borba koja nema kraja. To je udaranje u onaj najtvrđi deo sebe oko kojeg smo postavili neka mentalna i emocionalna utvrđenja za sva vremena. No, to je jedini način da ponovo oživimo srce u kojem gori hiljadu različitih želja u kojima vidimo sebe i svoju budućnost u jednom novom i lepšem svetlu.

Pročitajte i ovo: Ne bole ožiljci koje nosim, bole njihova imena

Svakoga dana u svom  životu na pragu smo tog novoga sveta. Deli nas samo jedno malo shvatanje da stvari mogu da budu drugačije, a ceo problem je samo u nama.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kad stvari krenu nizbrdo

Photo by Daiga Ellaby on Unsplash

Pitamo se, stoga, hoćemo li se odvažiti i početi da gradimo nove svetove?

Pročitajte i ovo: Da li da kažem prijateljici da je muž vara?!

Sve u svetu se menja, i zato treba se menjati, ako i naša shvatanja. Jednom kada doživimo tu promenu, u našim životima počeće da se priča jedna nova i lepša priča.

Mario Žuvela