Nemojte da vaši izbori budu vođeni strahom!

Strah će vas voditi u slepe ulice. Ograničavaće vas na svakom koraku, sužavati vam brojne mogućnosti koje vam vaša sloboda pruža. Čak vam neće dati ni da u potpunosti delujete po svojoj odgovornosti. Vaši izbori moraju da se temelje na onome što volite, a ne na onome čega se plašite.

Nemojte da vaši izbori budu vođeni sumnjom!

Sumnja vas sužava u vašim snovima i proždire vaša nadanja.

Pročitajte i ovo: Šta da radite ako vaš partner ne želi da se ženi

Svaki put kada se u vašem srcu pojavi jedna želja ili neki novi san, sumnja će kazati da vi niste dovoljno sposobni, jaki i snažni da biste ostvarili taj san. Sumnja će ugušiti sve klice života u težnji za rastom i napretkom.

Nemojte da vaši izbori budu vođeni egom!

Ego će uništiti kvalitet vaših odnosa sa drugima.

Pročitajte i ovo: U kojoj si fazi razvoja – Eva, Helena, Sofija ili Devica marija? I obrnuto, kakve te žene privlače?

Okrenuće vas samo prema vama samima i na kraju ćete osetiti silnu unutarnju prazninu jer je ljudsko biće po prirodi okrenuto drugome, budući da tek u međusobnim odnosima pronalazi svoje pravo ispunjenje.

Nemojte da vaši izbori budu vođeni izgovorima!

Pronaći izgovor zašto nešto nismo uradili kako je trebalo lako je, samo se izmisli par opravdanja u koje će se automatski poverovati.

Pročitajte i ovo: Veliki Getsbi ljubav ili beg u tragičnu ljubav

Međutim, šta kada u situacijama u kojima treba da rastemo koristimo izgovore? Gde će to odvesti naš život? Zadržaće nas u ovoj pat poziciji u kojoj nismo zadovoljni sobom.

Nemojte da vaši izbori budu vođeni negativnošću!

Želite li da se ceo život žalite na negativne okolnosti? Istina je da ih ima. Međutim, želite li uvek da primećujete samo ono negativno oko sebe, iako vaš život ima i mnogo prednosti i pozitivnosti.

Pročitajte i ovo: Ne bole ožiljci koje nosim, bole njihova imena

Ukoliko se usmerite na negativnost, oblikovaćete svoj život tako da ćete postati svoj najveći neprijatelj. Birajte ono što vam daje vetar u leđa, jer pozitivne misli donose pozitivne izbore.

Mario Žuvela