Ne pregazi nas vreme, pregazi nas što ništa nismo uradili u tom vremenu. Pregazi nas to što smo bili samo pasivni promatrači u svom životu.

Pročitajte i ovo: Skrivena lica depresije – nasmejana depresija

Pregazi nas gledanje kako drugi žive, upoređivanja i nadmetanja s drugima. Pregazi nas igra ko više ima, ko je ispred koga, čiji je auto bolji, čija je kuća veća, čija je posao uspešniji.

Pročitajte i ovo: Gde da nađem lek kad srce zaboli

Photo by Danka & Peter on Unsplash

Pročitajte i ovo: Šta znači sloboda u vezi i zašto je brkaš sa narcisoidnošću

Pregazi nas to što na život prestajemo gledati onim očima kojima smo ga gledali kada smo bili deca.

Ne pregazi nas vreme, pregazi nas to što smo premalo cenili važne stvari, lepu reč, topli zagrljaj, nežni poljubac i slično.

Pročitajte i ovo: Kada je veza kao droga

Photo by Laurencia Soesanto on Unsplash

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Pregazi nas to što smo umesto vazduha previše udisali strahove, sumnje i nesigurnosti koje su nam drugi nudili, a premalo se hranili ljubavlju onih najdražih.

Pregazi nas to što smo se okružili ljudima koji nisu bili uz nas radi nas, nego radi nečega što im je trebalo ili jednostavno samo zbog straha od usamljenosti.

Pročitajte i ovo: U čemu je razlika između krivice i odgovornosti

Prestanimo već jednom da se žalimo na vreme! Imamo prilike i mogućnosti dokle god dišemo. Potrebna je doza hrabrosti da pogledamo u svoje srce i odlučimo da živimo onako kako se u njemu osećamo.

Photo by Roberto Nickson on Unsplash

Jači od straha postajemo kada imamo nešto za šta se isplati da see borimo, za šta vredi da damo poslednji atom snage i kažemo da je život lep.

Pročitajte i ovo: Stilske greške koje čine da izgledamo starije

Promena počinje kada odlučimo da radimo više stvari koje hrane našu dušu, a manje onih što nam drugi govore.

Nismo mi krivi što nam na putu ne cvetaju ruže, ali smo krivi što smo imali u ruci neko seme, a nismo ga zasadili, makar da te ruže ili neki drugi cvetovi procvetaju nekome ko će iza nas ovde doći.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

Pročitajte i ovo: Nađi snage da se izvučeš iz svoje slomljenosti

Idealne uslove nikada nećemo imati, ali ćemo imati volju koja može da pokrene stvari, koja može da stvori bolje prilike da već jednom prestanemo da se žalimo na vreme i ljude, na okolnosti i događaje i kažemo da naš život postaje ono što od njega učinimo.

Mario Žuvela