Očekuje ovo vreme preda mnom da, pre svega, budem čovek, štagod se oko mene događalo, da neko novo prijateljstvo probudim, da neki stari odnos zacelim, da naučim šta to znači poštovati samog sebe. Očekuje nešto duboko u meni da nastavim onamo gde sam juče stao, i da već jednom prekinem sa svim onim strahovima i sumnjama koji su me neprestano vraćali natrag.

Pročitajte i ovo: Zašto je prvi brak uspešniji od drugog

Nije da nešto očekujem od Nove godine, očekuje ona od mene.

Pročitajte i ovo: Šta da radiš kad sretneš ljubav svog života u pogrešno vreme

Očekuje da već jednom prestanem da gubim prilike koje su mi se 365 puta nudile u protekloj godini i napravim ono što je uvek duboko ležalo u mome srcu, a odgađao sam za trenutak kada će se poklopiti sve okolnosti, da učinim ono što sam oduvek sanjao, koliko god to bile male i obične stvari. U njima je lepota života i saznanje da je sve ovo dar.

Pročitajte i ovo: Kada brak ne treba spašavati

Nije da nešto očekujem od Nove godine, očekujem da će put biti težak, očekujem da će ljudi podmetati nogu kada krenem napred, očekujem da ću lice poraza gledati svaki dan, ali očekujem od sebe da me to neće slomiti, da ću ostati uspravan i onda kada mi svi pokazatelji budu govorili da treba da odustanem.

Pročitajte i ovo: Prava procena donosi pravi odnos prema partnerskoj vezi

Pročitajte i ovo: Toksični odnos i njegovi pokazatelji

Očekujem da će mnogo vremena i energije otići u prazno, ali da ću nakon toga život svesti na samo ono što je važno i zaslužujem.

Očekujem da budućnost preda mnom neće biti strašna, jer sve što treba da pređem je ovaj današnji dan i ako u njemu zadržim mir i sposobnost zdravog razmišljanja i osećanja, te makar se malo približim svom cilju, znaću da je moj život imao smisla.

Pročitajte i ovo: Zašto se razočaramo u ljubav

Očekujem da nakon svih podmetanja, laži i prevara napokon vidim lice svakog čoveka i pitam se „zašto“.

S osećanjem zahvalnosti gledam natrag, s osećajem ponosa prihvatam novi dan!

Mario Žuvela