Mnogi će reći – Slobodan sam, niko me ne drži u lancima, niko meni ne određuje šta ću da govorim i radim.

Da, u pravu su, ali s druge strane, uvek potajno razmišljaju o drugima, razmišljaju o onome što drugi čine, o svojoj slici u njihovim očima i žele im se na sve načine svideti.

Mario Žuvela, urednik portala Prijatelj vašeg uspeha

Kupuju stvari kojima će povećati svoju cenu, slikaju se na određenim mestima i brzo te slike postavljaju po različitim društvenim mrežama, u želji da drugi gledaju i da im se dive.

Milion je lanaca kojima smo povezani s drugima i lepo je kada se radi o iskrenim i dobrim ljudima, kada s drugim čovekom možeš biti poput svog rođenog brata i kada te razume i onda kada pogrešiš. Lepo je kada si s ljudima koji te nadahnjuju, bude u tebi sve one pozitivne snage s kojima pristupaš životu, raduješ se svakom novom danu kao da je prvi.

Lepo je kada si s ljudima koji te neće hvatati za svaku reč koju izgovoriš jer te poznaju mnogo dublje.

Ali teško je kada su oko tebe oni koji jedva čekaju pogrešku da bi te osudili, koji će veštački stvoriti osećaj krivice kod tebe, da bi nešto kod sebe prikrili, koji će te izmanipulisati kada im nešto treba i kojima nije bitno šta će na kraju s tobom biti. A još teže je kada se takvi pretvaraju da su ti prijatelji i kažu ti da im možeš verovati i da im slobodno sve kažeš šta ti je na duši. A onda kada im kažeš, iskoriste sve to da bi ti zabili nož u leđa.

Ne dopustite da vam život određuju drugi ljudi. Kada poznajete svoju vrednost, neće vas pokolebati reči osude koje dolaze iz usta drugih ljudi, jer znate da ljudi to govore o sebi, a ne o vama. Imajte uvek lepu reč za sve one koji s dobrim namerama ulaze u vaš život, a onima koji nemaju dobre namere, pokažite gde se nalaze izlazna vrata.

Imajte svoj put, svoj cilj i idite njime. Drugi su samo epizode koje dolaze i prolaze, i na kraju nas nešto uče o nama samima i životu. Ako uz to još postanu jedna lepa priča našeg života, nema veće sreće.