Svaki ožiljak koji nosim ima jedno ime, jedan nadimak, i ne bole me toliko ti ožiljci koliko bole njihova imena.

Svaki ožiljak koji nosim ima svoju prošlost koja u trenucima kada ostanem sam tako glasno odzvanja celim mojim bićem.

Photo by Andrej Nihil on Unsplash

Svaki ožiljak koji nosim je jedna moja priča koja ima dve strane, i ne može se razumeti bez da čujem šta ima sa kaže i onda druga strana koja je učestvovala u njegovom stvaranju.

Pročitajte i ovo: Sinhronicitet – čudesno tkanje našeg postojanja

Svaki ožiljak koji imam tu je da bolje upoznam sebe, da savladam unutrašnje blokade, da razumem gde su moje slabe strane, zašto me one izjedaju i kakvu mi budućnost prognoziraju.

Pročitajte i ovo: Zašto se razočaramo u ljubav

Svaki ožiljak koji nosim tu je da preispitam svoju perspektivu, nalazim li se zaista onamo gde bih želeo da se nađem i vidim li svet onakav kakav zaista jeste ili su sve to samo neke iluzije od kojih ne mogu da se odbranim i koje me zarobljavaju u lažnom svetu.

Photo by Tim Marshall on Unsplash

Svaki ožiljak koji nosim tu je d prestanem da se žalim, jer moglo je biti i gore. Rane su mogle biti mnogo dublje i bolnije, porazi su mogli biti mnogo teži, a ovaj ožiljak dokaz je koliko mogu da podnesem. On je poput one crte s brojevima u moru koja pokazuje koliki je vodostaj, crte koja pokazuje plimu i oseku.

Pročitajte i ovo: Toksični odnos i njegovi pokazatelji

Svaki ožiljak koji nosim pomaže mi da odlučim šta želim da dobijem od života, ili želim li samo da životarim, kao što sam to činio do sada.

Pročitajte i ovo: Prava procena donosi pravi odnos prema partnerskoj vezi

Svaki ožiljak koji nosim tu je da ne tražim opravdanja zašto nisam za borbu, zašto uvek čekam da drugi povedu inicijativu i zašto nikada sasvim nisam zadovoljan onim što imam i kroz šta prolazim.

Photo by Daiga Ellaby on Unsplash

Pročitajte i ovo: Gde da nađem lek kad srce zaboli

Svi su oni dokaz kroz koje sam strahove i sumnje prošao i nakon kojih sam oluja izašao jači. Svi su oni poziv da prestanem da se bavim nevažnim stvarima u životu i otkrijem ono što je zaista bitno i što me ispunjava.

Mario Žuvela