Svaki ožiljak koji nosim ima jedno ime, jedan nadimak, i ne bole me toliko ti ožiljci koliko bole njihova imena.

Svaki ožiljak koji nosim ima svoju prošlost koja u trenucima kada ostanem sam tako glasno odzvanja celim mojim bićem.

Photo by Andrej Nihil on Unsplash

Svaki ožiljak koji nosim je jedna moja priča koja ima dve strane, i ne može se razumeti bez da čujem šta ima sa kaže i onda druga strana koja je učestvovala u njegovom stvaranju.

Pročitajte i ovo: Sinhronicitet – čudesno tkanje našeg postojanja

Svaki ožiljak koji imam tu je da bolje upoznam sebe, da savladam unutrašnje blokade, da razumem gde su moje slabe strane, zašto me one izjedaju i kakvu mi budućnost prognoziraju.

Pročitajte i ovo: Zašto se razočaramo u ljubav

Svaki ožiljak koji nosim tu je da preispitam svoju perspektivu, nalazim li se zaista onamo gde bih želeo da se nađem i vidim li svet onakav kakav zaista jeste ili su sve to samo neke iluzije od kojih ne mogu da se odbranim i koje me zarobljavaju u lažnom svetu.

Photo by Tim Marshall on Unsplash

Svaki ožiljak koji nosim tu je d prestanem da se žalim, jer moglo je biti i gore. Rane su mogle biti mnogo dublje i bolnije, porazi su mogli biti mnogo teži, a ovaj ožiljak dokaz je koliko mogu da podnesem. On je poput one crte s brojevima u moru koja pokazuje koliki je vodostaj, crte koja pokazuje plimu i oseku.

Pročitajte i ovo: Toksični odnos i njegovi pokazatelji

Svaki ožiljak koji nosim pomaže mi da odlučim šta želim da dobijem od života, ili želim li samo da životarim, kao što sam to činio do sada.

Pročitajte i ovo: Prava procena donosi pravi odnos prema partnerskoj vezi

Svaki ožiljak koji nosim tu je da ne tražim opravdanja zašto nisam za borbu, zašto uvek čekam da drugi povedu inicijativu i zašto nikada sasvim nisam zadovoljan onim što imam i kroz šta prolazim.

Photo by Daiga Ellaby on Unsplash

Pročitajte i ovo: Gde da nađem lek kad srce zaboli

Svi su oni dokaz kroz koje sam strahove i sumnje prošao i nakon kojih sam oluja izašao jači. Svi su oni poziv da prestanem da se bavim nevažnim stvarima u životu i otkrijem ono što je zaista bitno i što me ispunjava.

Mario Žuvela

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.