Nađi nekog s kime ćeš čuvati svoj mir!

Ne može to čovek uvek sam. Izazovi su preteški. Velika je stvar imati pokraj sebe nekoga ko te ne troši i ne prazni, nakon koga i dalje ostaješ čovek, s kim ceniš one male stvari i osećaš kako tvoja duša raste.

Velika je stvar imati nekoga pokraj sebe s kim se tvoj svet u teškim trenucima ne raspada, već dolazi do saznanja da su to trenuci preobražaja, kada stvari dolaze na svoje mesto.

Pročitajte i ovo: Ljubavni trougao sa prijateljem ili prijateljicom

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Nađi nekog s kim ćeš čuvati svoj mir.

Nađi nekog ko će ti pokazati nebo i zvezde, nekoga ko te neće sputavati i prilagođavati sebi, nekoga s kim ćeš doživeti neopisiva iskustva i otkriti pravu lepotu sveta.

Pročitajte i ovo: Rast počinje kad napustimo zonu komfora

Nađi nekog s kim će tvoja samoća imati svoj smisao, nekoga s kim ćeš u teškim trenucima gledati što je lepo ostalo i s kim će se svaka tvoja rana preobražavati u neki biser kojeg ćeš tek kasnije otkriti.

Photo by Kyle Johnson on Unsplash

Nije svakome to uvek lako. Ponekad čovek požuri i pre vremena veže se uz nekog čiju je samo spoljašnost gledao, ko mu nikada iskreno nije govorio o sebi, i čiju je masku gledao jednako tako kao i svoju, ne videći u tome nikakav problem.

Pročitajte i ovo: Kako karmičke navike utiču na ljubavni život

Ponekad čovek radi stvari iz inata. Izabere ljude da povredi neke druge. Ide nekim čudnim putevima, kojima ne želi, samo da bi nekim ljudima kasnije nešto dokazao.

Photo by Andrew Dong on Unsplash

Nađi nekog s kim ćeš čuvati svoj mir.

Život daje teškoće, ali ima onih koji će nam povratiti snagu. Ostaju ožiljci, ali ostaje i iskustvo da opreznije idemo kroz život, da pazimo kome otvaramo svoju dušu i koga puštamo u svoje najintimnije predele.

Pročitajte i ovo: Tranfer i kontratransfer

Kada više nema mira, nema više radosti, ni radi statusa, ni radi imovine, ni radi priznanja, ni radi uspeha. Ostaje samo želja da vratiš ono najdragocenije – unutrašnji mir.

Mario Žuvela