Ne razmišljaj mnogo o tome ima li ovaj svet smisla ili nema. Tvoj odgovor biće podstaknut tvojim trenutnim emocionalnim stanjem.

Radije imaj petlje da stvoriš emocionalno stanje koje tebi odgovara, koje te podržava u tvojim ciljevima, koje osnažuje tvoje potencijale i jača volju za životom. Jer ako izgubiš vezu s onim što duboko u tebi gori, sa svojim najdubljim čežnjama, ako dopustiš da se taj plamen u tebi ugasi, brzo ćeš doći do stava da ovaj svet i život nemaju smisla.

Mario Žuvela, urednik portala Prijatelj vašeg uspeha

Ne pitaj se koje je vreme pravo za preduzeti nešto što si oduvek želeo. Pitaj se imaš li dovoljno hrabrosti da živiš život koji želiš da živiš.

Ako nisi dao sebi mnoga obećanja o svojom budućnosti, barem si postavio neka očekivanja od sebe. Budi jak i pokaži kako je to kad živiš život koji voliš, kako je to kad veruješ u svoj potencijal i prestaješ da se baviš nevažnim stvarima, a otvoriš prema onome za čime tvoje srce izgara.


Pročitajte i ovo: A sto puta sam mu rekla, a on i dalje po staromPročitajte i ovo: Samo ranjeni i zaceljeni iscelitelj može da leči


Ne razmišljaj mnogo o tome koliko je teško da ostvariš sve ciljeve koje si postavio. Osvrni se natrag i pogledaj ciljeve koje si postavio i ostvario. Uživaj malo u njima, uživaj u mogućnostima života i budi spreman da napustiš sigurnu luku, prvi put čim ti se pruži prilika.

Ne možeš biti krajnje ispunjen ako nisi svoje prepreke pretvorio u mogućnosti, ako svoje slabosti nisi pretvorio u snagu, ako svaki dan nisi živeo punim plućima.


Pročitajte i ovo: Šta treba da se zapitate, pre nego što kažete da je kraj


Ne razmišljaj mnogo o tome ima li ovaj svet smisla ili nema.

Dovešćeš sebe u pat poziciju u kojoj ti se ništa neće dati učiniti jer ćeš uvek videti više negativnog, nego pozitivnog. Ti budi onaj koji će pokrenuti lavinu drugačijeg razmišljanja i drugačijih pogleda na svijet.

Život ima smisla ako si pronašao nešto vredno u ovom danu, ako si osetio neke lepe emocije, ako si upoznao nekoga ko je vredan prijateljstva.

Male stvari stvaraju velike posledice. Nikada to ne zaboravi.