Kako vratiti dušu kada pustiš pogrešne ljude u svoj život i dopustiš im da opustoše sve ono što je nekad tebi bilo vredno i neprocenjivo?

Šta onda kada te nateraju da spustiš sve kriterijume koje si nekad imala i to učiniš, pogaziš sva svoja verovanja, na sve postaneš ravnodušna, sve ti postane ravno, uvuče se u tebe neka apatija za bilo šta što se događa i ne bude te više briga ni za tvoje ciljeve, tuđa stradanja, jednostavno, bilo šta drugo?

Mario Žuvela, urednik portala Prijatelj vašeg uspeha

Kako vratiti dušu kada pustiš pogrešne ljude u svoj život i pristaneš na manje od onoga što zaslužuješ, počneš se zadovoljavati glumljenim emocijama, lažnim licima, prevarama koje tolerišeš i nepoštovanjem koje izmiče svim granicama?

Kako vratiti dušu kada laž i samozavaravanje postanu svakodnevne navike, te upadneš u mrežu sopstvenih zabluda poverovavši u ono s čim si sama sebe dugo obmanjivala?

Kako vratiti dušu kada pustiš pogrešne ljude u svoj život, ljude na koje te srce upozoravalo da nisu za tebe ali izgled, utisak i vanjština su bili presudni, pa ti se činilo da nemaš izbora? Kako ponovo biti ona svoja s ožiljcima koji su ostali na svakom komadiću tvog bića, kako ponovo verovati u ljude koji imaju integritet i neće te razočarati, kako ponovo dati sebi šansu, a da se sve opet ne pretvori u reprizu koja nema kraja?

Photo by Yun Heng Lin on Unsplash

Jedan je način. Oprosti sebi i započni opet, ali s malo više mudrosti!

Ne žuri u donošenju odluka, dobro odvaži i shvati da stvari nisu uvek onakve kako izgledaju da jesu. Shvati da tvoja najdublja bit nije da je iznosiš pred svakog i otvaraš svakome. Uči da živiš od pogrešaka koje si počinila, ali ne vraćaj se na unutarnja mesta da ponovo sve preispituješ i prolaziš. Vratićeš dušu ponovo, ali hoćeš li više biti ona stara, to nije sigurno. Budi svakako opreznija i bolja osoba!

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.