Kada naučiš da se brineš o sebi, videćeš kako se lista tvojih životnih problema smanjuje!

Ne donosi svaki dan u životu ono što želimo. Postoje oni nakon kojih ostaju lomovi, porazi i predaje.

Mario Žuvela, urednik portala Prijatelj vašeg uspeha

Međutim, stvari koje su slomljene mogu da se poprave. Nemoj da odbacuješ ceo mozaik svojih postignuća, ako si na samo jednom delu doživeo neuspeh. Kada shvatiš da si stvoren s nekom svrhom, upravo ti to biva dokaz da nemaš pravo da odustaneš nakon prvog poraza.

Odvoji se od svoje drame i gledaj stvari iz šire perspektive. Rane koje si zadobio, udarci koje si doživeo, izdaje koje su te pogodile, tu su kao poziv da kreneš napred, bez obzira na sve.

Sve stvari mogu da se promene.

Pretvori svoje boli u rast. Shvati da je život poput matematike, oduzima ti na jednom području, da bi ti vratio na drugom. Shvati da možeš s mirom da živiš svoj život, ne zato što je u njemu sve savršeno, nego zato što ti pronalaziš savršenstvo života u onom njegovom malom segmentu, što te ne brinu nevažne stvari, što se ne zamaraš beznačajnostima u kojima drugi vide silne probleme.

Photo by Marion Michele on Unsplash

Stvari koje su slomljene mogu da se poprave.

Nemoj da precrtaš celo jedno poglavlje svog života, samo zbog toga što se u njemu dogodilo nešto što nisi želeo. Najbolje u životu dolazi kada naučimo da i krivim crtama može doći nešto ispravno, kada shvatimo da pogreška može da nas vrati na pravi put, a zabluda da nam pokaže smisao života.

Kada naučiš da se brineš o sebi, videćeš kako se lista tvojih životnih problema smanjuje.

Kako ti god bilo, nemoj da se okomiš na svoju dušu, nemoj da kažeš da je ona kriva zato što si drugima verovao i davao se više nego što su oni tebi dali. Sve je to bila škola u kojoj je trebalo da naučiš da ceniš vreme koje ti neko poklanja i prepoznaš one koji su tu samo radi nekog interesa.

Ona je tu da osetiš ono najbolje od života i da znaš da si živio za nešto za što je vredelo.