Vodite li računa koga ili šta svojim mislima hranite?

Poznata je priča o dva vuka: Nekada davno stari Cherokee Indijanac ispričao je svom unuku jednu životnu priču. “U duši svakog čoveka vodi se neprestana bitka, kao borba između dva vuka.

Jedan vuk predstavlja ZLO. Predstavlja bes, zavist, ljubomoru, mržnju, pohlepu, aroganciju, laž, krivicu, srdžbu, pakost, sebičnost, podsmeh.

Pročitajte i ovo: Razorna moć navike i vežbe za kreativnije življenje

Drugi vuk predstavlja DOBRO. Predstavlja mir, ljubav, nadu, vedrinu, ljubaznost,
dobrotu, srdačnost, darežljivost, istinu, saosećanje, sreću, veru.”

Pročitajte i ovo: Kako otpustiti staro da bismo udahnuli novo

Unuk se zamisli na nekoliko trenutaka. Sve svoje misli vredno usmeri u dubinu dedinih reči, pa ga upita:“Deda, koji vuk na kraju pobeđuje?”

Stari Indijanac pogleda unuka i odgovori:”Pobeđuje onaj kojeg hraniš”.

Pročitajte i ovo: Magija prihvatanja

Hranite li svoju prošlost, neprestano ćete se u svojim mislima vraćati na pozitivna, a možda mnogo više na ona negativna iskustva koja ste jednom prošli, budićete u sebi kajanje zbog svih pogrešnih odluka koje su u vama ubile brojne mogućnosti, prilikama koje su zauvek propuštene, pitanjima koja ste se bojali postaviti, i strahovima koji su blokirali ono najdublje što ste želeli da budete, imate i osetite.

Hranite li svoju budućnost, onda nikada nećete živeti i uživati u sadašnjem trenutku, iako ćete se fizički možda nalaziti s nekim dragim ili manje dragim ljudima, svojim ćete mislima uvek bežati u neku nepostojeću stvarnost, skrivati se među nekim nepostojećim ljudima, a one pokraj vas koji su željni vaše lepe reči, toplog dodira, nežnog zagrljaja nećete primećivati, i jaz između vas i njih će se sve više povećavati.

Pročitajte i ovo: Pet razloga zašto ne treba da se udaš za milionera

Međutim, hranite li svoju sadašnjost, tada se nećete mnogo opterećivati brigama, šta bi se moglo sutra dogoditi, kako bi se situacija između vas i drugih mogla razvijati, koje bi se zapreke mogle pojaviti na putu do ostvarenja vaših ciljeva, jer ćete biti zauzeti samo onim što sada možete učiniti.

Pročitajte i ovo: Da li stvarno ništa nije tako jednostavno?!

Pred sobom ćete imati lepezu mogućnosti i sve ono nad čime nemate kontrolu i na šta ne možete uticati, neće biti u fokusu vaših preokupacija.

Jared Weiss

Hrana koju jedete pretvara se u vaše telo. Misli koje mislite pretvaraju se u vaš život. Vaše misli hrane vaš uspeh ili neuspeh, vašu sreću ili nesreću, vaš bolji život ili promašeni život, a jedini koji odlučuje šta ćete biti i postati jeste – vi.

Pročitajte i ovo: Kojim strahovima treba krenuti u susret

Kao što u trenucima gladi često imate mogućnost da izaberete kojom ćete hranom zasititi svoje telo, u svakom trenutku života imate mogućnosti da izaberete misli kojima ćete izgraditi vaš život.

Pročitajte i ovo: Da li da se vratim bivšem partneru ili ne?!

Hranite svoju sadašnjost, ona je jedino vreme koje stvarno imate. Odluka je na vama!

Mario Žuvela