Iako je april, proleće još nije stiglo u London. Barem, meteorološki ali pogled na ulice i izloge, svakako, ne daje takvu sliku.

Sve je šareno i veselo. Grad je pun događanja. Od novih umetničkih postavki, preko novih predstava na West Endu, grad je preplavljen i najnovijim muzičkim dešavanjima. Polako se zagreva za leto. Ovo su top pet događaja, koje ne bi trebalo da propustite ako dolazite u London ovog proleća.

#1 Botticelli Reimainged, retrospektiva u Viktorija&Albert muzeju.

maja#2 Motown Mjuzikl – po autobiografiji osnivača Motown muzičkog pravca, Berija Gordija.

maja1#3 Les Blancs u Engleskom Nacionalnom pozorištu – adaptacija dela američke spisateljice Lorraine Hansberry

maja3#4 Sunset Boulevard Mjuzikl, sa Glenn Close u glavnoj ulozi, u pozorištu Koloseum, u produkciji Engleske nacionalne opere.

maja4#5 Izložba o Rolling Stonsima, u Saatchi Galeriji – život čuvene četvorke u poslednjih 50 godina

maja5

Osim zanimljivih kulturnih sadržaja, London dnevno živi modu s uticajima različitih kultura i stilova koji se spajaju u uvek živahnoj britanskoj prestonici.

London se polako vraća u stari ritam, nakon prolećne Nedelje mode. Street style fotografije iz britanske prestonice najbolji su pokazatelj uličnih trendova jer se Londonke ne vode slepo za svakim it komadom koji se nađe na policama dizajnerskih dućana. Ove sezone preferiraju siluetu 1970-ih, sa zvonolikim rukavima, trapezicama i lepršavim haljinama, te sve moguće kombinacije boja i tekstura.

maja7maja9maja8maja6