Modna kuća Louis Vuitton osvaja novu teritoriju, i to parfema!

Za modnu kuću Louis Vuitton, mirisni svet nije potpuno nepoznata teritorija, shodno legendarnoj strasti njenog osnivača prema putnim koferima, neseserima, putnim bocama i mirisima (Heures d’Absence, Réminiscences i Eau de Voyage), po kojima je kuća postala poznata ’20-tih godina prošlog veka.

Les_Parfums_Louis_Vuitton_Louis_Vuitton_fragrances_launch3Nesumnjivo, modna kuća Louis Vuitton pažljivo je radila na pripremi svakog koraka za ovu novu avanturu i ulazak u svemir mirisa.

Za novi proizvod, parfimer Jacque Cavallier kaže da je bio inspirisan da stvori infuziju mirisa prilagođenu simulaciji prisustva kože u recepturi parfema. Ono što ga je privuklo bio je miris svetle, bež kože, koja se koristi za prekrivanje ručki torbi i traka za ojačavanje putnih kofera iz asortimana čuvene kuće Louis Vuitton.

Les_Parfums_Louis_Vuitton_Louis_Vuitton_fragrances_launch2Kolekcija parfema koji će se za koji dan naći u prodaju sadrži čak sedam mirisa – Rose des Vents, Turbulences, Dans la Peau, Apogee, Contre Moi, Matiere Noire i Mille Feux. Za svaki dan i raspoloženje po jedan!

Cene mirisa su od $240 (100ml) do $350 (200ml).

Les_Parfums_Louis_Vuitton_Louis_Vuitton_fragrances_launch1