Dozvolite da vam predstavimo našu saradnicu, Aleksandru Golubović, psihološkinju i psihoterapeutkinju u edukaciji iz transakcione analize, koja će svake nedelje pisati na temu ljubavnih, partnerskih odnosa za naš portal.

Aleksandra poseduje dugogodišnje iskustvo u domenu psihoterapije i radu s klijentima, a i odličan je poznavalac zadate teme. Verujte mi, uživaćete u njenim tekstovima petkom!

Aleksandra Golubović, psihološkinja i psihoterapetkinja transakcione analize

Od onih sam koji se sećaju ranog perioda svog detinjstva. Slike nisu uvek jasne kao osećanja na neke dogadjaje ili trenutke. Ta osećanja uticala su na moju radoznalost, način na koji slušam, gledam, razumem svet oko sebe u sebi i sebe u svetu.

Odgovore na neka pitanja koja sam sa svojih četiri – pet godina postavljala roditeljima, a na koje su oni nekad samo zbunjeno promrmljali – pa…hm…osećala sam u svom biću. To su bila pitanja na koje je ćutanje i unutrašnja tišina jedini odgovor.

Zahvalna sam roditeljima što se nisu upinjali da po svaku cenu objasne ono što se ne objašnjava.

Učimo da odgovore koje već znamo proveravamo rečima koje su izraz misli i osećanja drugih. Medjutim, misli nekada mogu biti zablude i možemo im pripisati veću važnost nego što zaslužuju. Verujući takvim mislima postajemo nezadovoljni, uznemirini, patimo.

Sa radošću i u radosti se radjamo i jedino što u životu “treba” jeste da budemo radost. Kada smo u radosti u skladu smo sa sobom i realno se ogledamo u drugima čak i kada nam nije sve po planu i zamisli.

Kada posumnjamo u sebe, svoje izbore, kada smo u dilemi, zbunjeni i uplašeni, jedan od načina da prihvatimo i prigrlimo svoju realnu sliku sopstvenog bića jesu razgovori sa psihoterapeutom.

Ukoliko želite da dogovorite konsultacije sa Aleksandrom, individualno, putem Skajpa, pošaljite joj poruku na e-mail adresu:  aleksandragolubovic5@gmail.com