Robert Levandovski trenutno je jedan od najcenjenijih fudbalera na svetu. Nakon što je dao svoj prvi gol na Svetskom prvenstvu, mnoge je zaintrigirala njegova vrhunska forma.

Prema pisanju španske Marke, koje prenosi hrvatski Index.hr, tajna je u obrnutoj dijeti koju je osmislila njegova supruga Ana.

O čemu se radi? Ovaj režim ima rigorozan izbor namirnica koje se smeju jesti, kao i onih koje su potpuno zabranjene.

Image by master1305 on Freepik
Image by master1305 on Freepik.com

Dopuštena hrana

Levandovski jede proso, palačinke, braunije, visokokvalitetnu ribu, sok od cvekle, salate, supe i čorbe, datulje, energetske pločice, sveže sokove i bademovo mleko. Osim toga, na njegovom su meniju svaki dan, bez iznimke, povrće (brokoli, tikvica, zelena salata, šargarepa i spanać) i avokado.

“Ugljenohidrati i belančevine jedu se odvojeno. Konzumira se samo dobra hrana, bez laktoze”, rekla je Ana Levandovski.

A šta ne sme da se jede?

Pržena hrana ne nalazi se u ishrani Levandovskog. Poljski fudbaler je ograničio i unos brze hrane.

“Poenta je jesti najkvalitetniju hranu iz lokalnog i organskog uzgoja, odnosno sezonsko voće i povrće. Izbegavam beli šećer, sirovo mleko i pšenicu”, otkriva supruga slavnog fudbalera, koja je učestvovala na Olimpijskim igrama, te je apsolventkinja Akademije za fizičku kulturu i nutricionistkinja.

Poljski fudbaler, od letos iz redova Barselone, odavno je izbacio iz upotrebe hleb, šećer retko koristi i to samo u palačinkama ili nekim kolačićima, a u potpunosti izbegava kravlje i sojino mleko.

Često koristi mleko od badema i pirinča, ne pije alkohol osim poneke čaše vina, a dijeta koje se držao donela mu je zapanjujuće rezultate.

Ovako izgleda jedan dan dijete kod Roberta Levandovskog. Ono što je jasno je da ne meša previše različitih vrsta hrane.

Doručak: Zobena kaša

Ručak: Špageti od povrća, sveži sok od cvekle

Popodnevna užina: Palačinke ili smeđi kolač s čajom

Večera: Sveža riba ili meso