Mnogo je ljudi, kako žena, tako i muškaraca, koji tokom celog dana, naročito leti, osećaju umor i težinu u nogama.

Najgore je ustajati ujutro sa težinom i bolom u nogama, osećajući se kao da imate olovo u njima, koje vas magnetski privlači ka zemlji. Probudite se i ustanete sa osećajem da ne možete da hodate. Ako i vas muče ovakvi problemi, pripremili smo za vas efikasne i brze kućne varijante lekova koji mogu da vam pomognu da ublažite vaše tegobe.

Pre svega, probajte da noge potopite noge u toplu vodu, ne previše vruću, u koju ste dodali jednu kašiku morske soli. Držite noge u vodi, potopljene do sredine listova, 15 do 20 minuta. Posle toga, lezite i odmorite dodatno.

Pročitajte i ovo: Hijaluronskim filerima do regeneracije kože

Ukoliko nemate vremena da sprovedete ovaj tretman, možete da držite noge potopljene u kadici prilikom tuširanja, vodeći računa da su vam noge sve vreme u toploj vodi. Oba postupka možete da ponavljate svako veče pred spavanje.

Pročitajte i ovo: Mezoterapija i primena koktela u cilju prevencije, podmlađivanja i regeneracije kože

Ako imate grčeve u nogama, onda je jedna od najboljih metoda da čvrsto vrhovima prstiju duboko pritisnete mišić koji se grči i držite tako 15 do 20 sekundi. Od bola ćete odmah osetiti olakšanje. Kada se oslobodite grčeva, istegnite nogu tako da se mišić ispruži i polako savijte nogu u kolenima. Prijaće vam da popijete čašu vode pre nego što uradite ovu vežbu. Na taj način, lakše ćete se osloboditi bolova.

Probajte i ovo! Stavite jednu kašičicu ulja od jezgra trske u čašu soka od pomorandže i popite pre nego što pođete na spavanje. Naravno, samo ukoliko vam sok od pomorandže ne ometa rad želuca! Definitivno ćete osetiti značajnu razliku u osećaju umora i težine u nogama ujutro kada se probudite i stanete na noge lagane.

Pročitajte i ovo: Botoks briše bore sa lica

U šolju tople vode umešajte kašiku meda i sok od jednog limuna. Ovaj napitak, inače, podmlađuje i pruža olakšanje od bolova i umora u nogama.

Pročitajte i ovo: Holivudska anticelulit maska za telo

U svoju ishranu uključite hranu koja je bogata kalcijumom, vlaknima, proteinima i vitaminom E. Ovi sastojci prilikom jela u odgovarajućim količinama pomažu vam da se lakše oslobodite težine i umora u nogama. Ima da lepršate kao ptičica na grani!

Možete da stavljate obloge od leda na zglobove. Držite pakovanje leda obmotano oko kolena ili članaka oko 10-15 minuta, pritom, držeći noge podignute na krevetu ili stolici.

Pročitajte i ovo: PRP – vampirski tretman – u prevenciji i regeneraciji kože

Kada spavate, držite noge u podignutom položaju, najbolje stavite jastuk ispod nogu. Na taj način obezbedićete nogama da se lakše i bolje odmore.

Pročitajte i ovo: Izbor od 15 najboljih parfema za kosu

Da biste se oslobodili težine i bola u nogama, potrebno je da se dovoljno odmarate i pravite češće pauze u radu. Ako nosite visoke potpetice, onda je preporučljivo da izbegavate da ih nosite u danima kada osećate da su vam noge umorne.

Ili kada znate da ćete imati dug, naporan dan i da ćete tog dana mnogo pešačiti. Takođe, zdravi i uravnoteženi obroci obezbediće vam dovoljno kalcijuma i vitamina E i na taj način lakše ćete eliminisati težinu i bol u nogama.

Pročitajte i ovo: Tajne mladalačkog izgleda poznatih glumica

I, naravno, masaža stopala, koristeći aromatično ulje za masažu, sa efektom hlađenja! Najbolje od svega. To je 15 minuta pravog raja.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.