Kada dođe leto, led postaje naš najbolji prijatelj.

Bar u ostatku sveta jer kod nas je led, pored promaje, zapravo, jedan od većih neprijatelja.

A ne bi trebalo da je tako. I pored toga, mnogi ne propuste priliku da stave po neku kockicu leda u piće, a toliko je još stvari za koje led možemo da koristimo i da nam učine mnogo veću korist od samo rashlađivaja pića.

Pročitajte i ovo: Deset najboljih CC krema i u čemu se razlikuju od BB krema

Ispostavlja se da je led jedan od najboljih kozmetičkih proizvoda, a u potpunosti besplatan i na dohvat ruke, gotovo, u svakom trenutku.

Pročitajte i ovo: Tajne mladalačkog izgleda poznatih glumica

Pre svega, led možemo da koristimo za hladne obloge.

Svi znamo da kada imamo neki otok, prvo što treba da uradimo je da stavimo led na otok. Kocke leda čine pravo čudo u takvim situacijama. Sve što treba da uradite je da to stalno imate na umu. Bez obzira na to da li se radi o umornim nogama ili je potrebno samo da rashladite lice, uvek možete da primenite terapiju hlađenja ledom.

Pročitajte i ovo: Izbor od 15 najboljih parfema za kosu

Bitno je da ne dozvolite direktan kontakt leda sa kožom. Uvek koristite meku krpu ili plastičnu kesu. Takođe, koža lica treba da vam bude čista, a na rukama treba da imate rukavice.

Photo by Aral Tasher on Unsplash

Ukoliko želite da imate glatku i zategnutu kožu, koristite led!

Pre odlaska u krevet ili ujutro pre šminkanja, masirajte nežno i lagano lice kockicama leda koje ste stavili u meku i tanku tkaninu ili kesu.

Pročitajte i ovo: Pedeset najboljih ženskih letnjih parfema

Nakon pet minuta videćete da vam je koža glatka i zategnuta. Posle masaže ledom, stavite adekvatnu kremu za negu lica. Ako svaki dan radite masažu lica ledom, koža će vam uvek biti sveža i blistava.

Led umnogome može da pomogne u borbi sa aknama.

Mada je to, pre svega, hormonalni problem, za čije rešavanje treba da se obratite endokrinologu i ginekologu.

Pročitajte i ovo: Najzavodljivijii ženski parfemi 

U svakom slučaju, upotreba leda i masaža lica ledenim kockama može da podstakne cirkulaciju, što će smanjiti otoke i upalne procese na koži. Ukoliko imate neku veliku bubuljicu, držite kocku leda, umotanu u kesu ili tanku tkaninu, na bolnom mestu desetak miinuta.

Led smanjuje bore i podmlađuje kožu lica!

O, da! Jedan je od najboljih boraca u borbi protiv bora, za svež i mladalački izgled. Ledene kocke vezuju kožno tkivo i pomažu u smanjenju bora.

Pročitajte i ovo: Izbor od 27 najboljih novih letnjih parfema

Štaviše, led pojačava cirkulaciju krvi i sprečava prerano starenje kože. Naravno, ukoliko redovno, svakodnevno masirate lice ledom kako je već rečeno.

Led je odličan saveznik u borbi protiv proširenih pora.

Nežno masiranje kože lica kockicama leda pomaže u zatvaranju pora. Za to je potrebno malo vremena, svega par minuta da biste videli značajnu razliku.

Pročitajte i ovo: Put do savršeno lepe kože lica

Zato, pre svakog šminkanja, kada hoćete da vam koža lica bude besprekorno zategnuta i glatka, masirajte lice ledom par minuta.

Muče vas podočnjaci i naduvene oči?! Led je rešenje za vaše muke!

Postoji mnogo razloga koji dovode do pravljenja podočnjaka i naduvenosti očiju, ali malo je dobrih načina da probleme rešite. Kocke leda jedan su od najboljih.

Pročitajte i ovo: Botoks briše bore sa lica

Samo masirajte nežno oteklo područje koristeći kockice leda, umotane u krpu ili kesu. Brzo ćete primetiti razliku.

Zbogom možete da kažete i masnim naslagama na stomaku!

Jer kocke leda mogu da vam pomognu da ih se lakše otarasite.

Pročitajte i ovo: Mezoterapija i primena koktela u cilju prevencije, podmlađivanja i regeneracije kože

Led pretvara loše, bele masne ćelije u dobre, braon masne ćelije. Tako da sagorevanje masnih ćelija postaje lakše pojačanim aktivnostima metabolizma.