Lav je peti znak zodijaka. Odgovara sazvežđu Lava i dolazi posle Raka i pre Device. Tradicionalni zapadni zodijak povezuje Lava sa periodom između 23. jula i 22. avgusta, a znak se prostire na 120. do 150. stepenu nebeske geografske dužine.

Element: Vatra

Vladajuća planeta: Sunce

Dekada 1 LAV – od 23. jula do 2. avgusta (00°00′ to 09°59′)

Dekada 2 LAV – od 3. do 12. avgusta (10°00′ to 19°59′)

Dekada 3 LAV – od 13. do 22. avgusta (20°00′ to 29°59′)

Dekada 1 LAV 2023

Od 2023. do 2030. – Pluton nasuprot vašoj dekadi će verovatno dramatično povećati vašu potrebu da kontrolišete svoj život i živote ljudi oko vas. Možda ćete se suočiti sa snažnom opozicijom u vašim odnosima, sa intenzivnom borbom za moć i sukobima. Međutim, kroz konfrontaciju i borbu za moć dolazi do evolucije duše. Učite kako da koristite svoju moć u odnosima. Pronađite balans između zalaganja za svoja prava i nekontrolisanja drugih.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Rođeni 23. jula ove godine najmoćnije osećaju Pluton.

Rođeni od 24. jula do 2. avgusta to jače osećaju narednih godina.

Od 25. oktobra 2022. do 20. aprila 2023. – Pomračenje Sunca Oktobra 2022. u kvadratu vaše dekade sugeriše da vaše srce i glava možda neće uvek raditi zajedno. Možda ćete doživeti uspone i padove, posebno sa nadređenima i autoritetima. Pokušajte da ne reagujete previše emotivno i ne shvatate stvari previše lično. Kompromis i saradnja će učiniti život mnogo lakšim od pokušaja da potvrdite svoju volju. Ovo pomračenje ukazuje na neizvesnost i nezadovoljstvo vezano za ljubav i novac. Moraju se doneti važne odluke o tome šta vas čini zaista srećnim i zadovoljnim.

Od 13. decembra 2022. do 23. februara 2023. – Jupiter u trigonu sa vašom dekadom je znak rasta, prosperiteta, sreće i uspeha. To vas čini srećnim, optimističnim, entuzijastičnim i velikodušnim. Povećana dobra volja, vera i tolerancija čine većinu odnosa harmoničnijom. Samopouzdaniji i avanturistički pogled čini ovo odličnim vremenom za početak novih projekata, veza, putovanja na daljinu ili studija. Možete povećati svoje bogatstvo kroz investicije, poslovne ugovore ili samozapošljavanje.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Takođe ste imali ovaj tranzit od 8. maja do 3. novembra 2022.

Od 12. maja do 11. jula – Jupiter u kvadratu vaše dekade gura vas iz zone udobnosti i može vam dati podsticaj koji vam je potreban da ostvarite značajan napredak. Osetićete želju da proširite svoje horizonte da isprobate nove, veće, bolje stvari. Međutim, arogancija, pohlepa ili ekstravagancija mogu dovesti do sramote ili gubitka. Ključ uspeha je umerenost. Ovaj tranzit imate ponovo kasnije ove godine zbog Jupiterove retrogradnosti.

Od 12. do 26. maja – Jupiter u kvadratu sa Plutonom, vrhunac 17. maja, daje intenzivan nagon za uspehom, moći i uticajem. Ali bez malo pažnje, biće plaćena cena. Nemilosrdnost, pohlepa ili neetičko ponašanje bi izazvali probleme u vezi i zaradili bi vam moćne neprijatelje. Slava i bogatstvo su mogući, ali morate održavati visoke moralne standarde da biste osigurali uspeh. Izbegavajte ekstremizam, samopravednost i preteranost.

Od 8. do 28. jula – Mars vam daje energiju, snagu, strast i hrabrost. Može učiniti da se osećate seksi i sportski, ali i frustrirano i ljuto. Biti previše asertivan i sebičan može izazvati svađe ili sukob. Ali vaša direktnost i samopouzdanje čine ovo odličnim vremenom za pokretanje novih projekata u vašem ličnom životu i karijeri. Intimni odnosi će imati koristi od vaše dodatne topline, šarma i harizme. Vaš seksualni nagon će biti jak, a drugi će vas smatrati seksualno privlačnijim nego inače.

Od 28. oktobra 2023. do 25. marta 2024. – Pomračenje Meseca Oktobar 2023. u kvadratu sa vašom dekadom izlaže negativne emocije, navike i zastarele automatske reakcije kojih obično niste svesni. To će takođe izbiti na površinu sve napetosti u odnosima koje tinjaju. Biti osetljiviji na raspoloženja partnera, članova porodice i bliskih prijatelja pomoći će da se izbegne ovakva emocionalna drama. Pokušajte da ne reagujete previše emotivno i ne shvatate stvari previše lično.

Od 30. oktobra 2023. do 27. februara 2024. – Jupiter ponovo u kvadratu sa vašom dekadom može vas naterati da tražite više zabave i zaradite više novca. Ali testovi i izazovi koji se odnose na rast i sreću mogu dovesti do krize samopouzdanja. Ne morate da obuzdate svoj entuzijazam za lični ili profesionalni uspeh, već ga usmerite u manje projekata. Izbegavajte preteranost, rasipanje, pohlepu i preterano samopouzdanje, posebno tokom retrogradnog Jupitera od 30. oktobra do 30. decembra 2022.

Dekada 2 LAV 2023

Od aprila 2021. do maja 2023. – Uran u kvadratu sa vašom dekadom donosi poremećaje i neočekivane promene. Promene mogu doći iznutra, posebno ako niste bili u stanju da živite kako zaista želite. Pod ovim stresom, poželećete da se oslobodite, što može uznemiriti druge. Verovatno ćete se ponašati impulsivnije nego obično, nestalno i čudno. Ali pronalazite svoje jedinstveno samoizražavanje, što je na duge staze veoma korisno.

Za rođene od 3. do 7. avgusta efekat jenjava.

Rođeni od 8. do 12. avgusta ove godine najmoćnije osećaju Uran.

Od 8. novembra 2022. do 5. maja 2023. – Pomračenje Meseca Novembar 2022. u kvadratu sa vašom dekadom izlaže negativne emocije, navike i zastarele automatske reakcije kojih obično niste svesni. To će takođe izbiti na površinu sve napetosti u odnosima koje tinjaju. Biti osetljiviji na raspoloženja partnera, članova porodice i bliskih prijatelja pomoći će da se izbegne ovakva emocionalna drama. Ovo pomračenje bi moglo učiniti ljude anksioznim, nestalnim i nepredvidivim. Fleksibilnost i otvorenost su potrebni za prilagođavanje uslovima koji se brzo menjaju.

Od 15. februara do 8. aprila – Jupiter u trigonu sa vašom dekadom donosi rast, prosperitet, sreću i uspeh. To vas čini srećnim, optimističnim, entuzijastičnim i velikodušnim. Povećana dobra volja, vera i tolerancija čine većinu odnosa harmoničnijom. Samopouzdaniji i avanturistički pogled čini ovo najboljim vremenom u vašem horoskopu za Lava 2023. za početak novih projekata, veza, putovanja na daljinu ili studija. Možete povećati svoje bogatstvo kroz investicije, poslovne ugovore ili samozapošljavanje.

Od 5. maja do 14. oktobra – Pomračenje Meseca Maj 2023. je takođe u kvadratu sa vašom dekadom što može da izazove neslaganje kod kuće i sa voljenima zbog prevelike osetljivosti. Neka smetnja bi mogla da vas nervira sve dok ne budete primorani da uradite nešto po tom pitanju. Uzastopne izazovne faze pomračenja Meseca mogu biti emocionalno iscrpljujuće. Pokušajte da ne reagujete previše emotivno i ne shvatate stvari previše lično. Meditacija i savetovanje mogu pomoći u smanjenju stresa i poboljšanju vaših odnosa.

Od 29. juna do 6. novembra – Jupiter u kvadratu gura vas iz vaše zone udobnosti i može vam dati podsticaj koji vam je potreban da ostvarite značajan napredak. Osetićete želju da proširite svoje horizonte da isprobate nove, veće, bolje stvari. Međutim, arogancija, pohlepa ili ekstravagancija mogu dovesti do sramote ili gubitka. Ključ uspeha je umerenost. Ne morate da obuzdate svoj entuzijazam za lični ili profesionalni uspeh, već ga usmerite u manje projekata. Izbegavajte eksces, rasipanje, pohlepu i preterano samopouzdanje.

Od 25. jula do 13. avgusta – Mars vam daje energiju, snagu, strast i hrabrost. Može učiniti da se osećate seksi i sportski, ali i frustrirano i ljuto. Biti previše asertivan i sebičan može izazvati svađe ili sukob. Ali vaša direktnost i samopouzdanje čine ovo odličnim vremenom za pokretanje novih projekata u vašem ličnom životu i karijeri. Intimni odnosi će imati koristi od vaše dodatne topline, šarma i harizme. Vaš seksualni nagon će biti jak, a drugi će vas smatrati seksualno privlačnijim nego inače.

Dekada 3 LAV 2023

Od decembra 2022. do marta 2023. – Saturn nasuprot vašoj dekadi može doneti izazove i blokade vašem napretku. Možda se osećate pesimistično i ograničeno u svojoj slobodi ili samoizražavanju. Ali vaše ambicije su možda s razlogom sputane. Možda vam je potrebno više obuke ili veština za učenje kako biste, kada dođe pravo vreme, mogli u potpunosti da iskoristite nove mogućnosti. Najbolji pristup je da ostanete strpljivi, usredsredite se na naporan rad i brinete o sebi. Suočavanje sa bilo kojom nedaćom će ojačati vaš karakter i dati vam više samopouzdanja.

Rođeni od 13. do 18. avgusta takođe su imali ovaj tranzit od marta do septembra 2022. godine.

Od 1. aprila do 20. maja – Jupiter u trigonu sa vašom dekadom donosi rast, prosperitet, sreću i uspeh. To vas čini srećnim, optimističnim, entuzijastičnim i velikodušnim. Povećana dobra volja, vera i tolerancija čine većinu odnosa harmoničnijom. Samopouzdaniji i avanturistički pogled čini ovo odličnim vremenom za početak novih projekata, veza, putovanja na daljinu ili studija. Možete povećati svoje bogatstvo kroz investicije, poslovne ugovore ili samozapošljavanje.

Od 20. aprila do 14. oktobra – Pomračenje Sunca u aprilu 2023. u trigonu sa vašom dekadom ima harmoničan i opuštajući uticaj. Unutrašnja smirenost i ravnoteža čine ovo odličnim pomračenjem za poboljšanje odnosa ili započinjanje nove. Dobici se takođe mogu ostvariti u vašem profesionalnom životu. Povećano samopouzdanje pomaže vam da ostavite dobar utisak na nadređene i autoritete. Takođe bi trebalo da postoje mogućnosti da unapredite svoje lične i profesionalne ciljeve.

Od maja 2023. do maja 2026. – Uran u kvadratu sa vašom dekadom donosi poremećaj i neočekivanu promenu. Promene mogu doći iznutra, posebno ako niste bili u stanju da živite kako zaista želite. Pod ovim stresom, poželećete da se oslobodite, što može uznemiriti druge. Verovatno ćete se ponašati impulsivnije nego obično, nestalno i čudno. Ali pronalazite svoje jedinstveno samoizražavanje, što je na duge staze veoma korisno.

Rođeni od 13. do 16. avgusta ove godine najsnažnije osećaju Uran.

Rođeni od 17. do 22. avgusta to jače osećaju narednih godina.

Od 10. do 28. avgusta – Mars vam daje energiju, snagu, strast i hrabrost. Može učiniti da se osećate seksi i sportski, ali i frustrirano i ljuto. Biti previše asertivan i sebičan može izazvati svađe ili sukob. Ali vaša direktnost i samopouzdanje čine ovo odličnim vremenom za pokretanje novih projekata u vašem ličnom životu i karijeri. Intimni odnosi će imati koristi od vaše dodatne topline, šarma i harizme. Vaš seksualni nagon će biti jak, a drugi će vas smatrati seksualno privlačnijim nego inače.

Od 14. oktobra 2023. do 25. marta 2024. – Pomračenje Sunca oktobar 2023. u sekstilu sa vašom dekadom daje energiju, inicijativu i kreativnost. Povećana lična moć i uticaj pomažu u samopromociji i postizanju ciljeva. Bilo koji problem bi trebalo da bude lakše rešiti, a prethodni otpor nestaje. Vaše samopouzdanje i entuzijazam će impresionirati druge. Ovo je dobro pomračenje za početak novih veza i traženje usluga.