Na 8. Cinema City festivalu, koji se održava od 29. juna do 5. jula, na Planet Rock Music Stage-u susrešće se i ove godine muzika i film, u okviru popularne selekcije Planet Rock.

unnamed

Ovogodišnju selekciju predvodi film Kurt Kobejn: montaža pakla, scenariste i reditelja Bret Morgena, koji je časopis Rolling Stone okarakterisao kao “najintimniji rok dokumentarac ikada”. Nizaće se muzički filmski hitovi poput Depeche Mode: živi u Berlinu, Potraga za Felom, Ulični svirači i mnogi drugi.

Na ovogodišnjem festivalu koji se održava pod sloganom Na pravom mestu, u pravo vreme, u novoj kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu, publici će biti predstavljeno 70 filmskih ostvarenja.

Među njima su filmovi o muzičkim zvezadama i legendarnim bendovima, njihove neverovatne životne priče i karijere koje donose na veliko platno proslavljeni reditelji i glumci, a koji kao i svake godine čine srce selekcije Planet Rock.

Dobro poznatu selekciju na istoj sceni – Planet Rock Music Stage & Open Air Cinema, prati sjajan muzički program Cinema City festivala koji ove godine čine 7 koncerata raznovrsnih mladih bendova i stvaralaca: Jarboli, Threesome, Stray Dogg, Iskaz, Zemlja Gruva, Vis limunada, kao i DJ-evi Rasheed & Flip, Future Sound of Danube.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.