Broj 5 je na pola puta do broja 10 i smatra se brojem integracije i regulacije, brojem transformacije. Broj 5 je u pet prstiju, u pet čula i u pet elemenata. Broj 5 je broj čoveka – dve ruke, dve noge i glava, pet delova tela koji čine petougao.

S kosmičke tačke gledišta fizičko telo je veoma interesantna pojava. Ono vam daje mogućnost pokreta, osećaj slobode i mogućnost da ispunjavate svoje želje i svoju volju. Vaše telo vam pomaže i u radu sa sobom. Vi usavršavate sebe, svoje više Ja, pripremate svoje telo da vam pomogne da prolazite kroz razne životne situacije i da se krećete napred učeći sve što vam je potrebno. Vaše telo je vaš najbolji prijatelj, ono vam može najviše pomoći.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd

Ako, na primer, prolazite kroz neku tešku mentalnu ili emocionalnu situaciju ili je vaš život pun stresa, bolesni ste, možda bi trebalo da razmislite da je baš sada vreme da počnete da radite na vašem fizičkom telu. Često kada ljudi prolaze kroz periode promena i transformacija, žele da se sakriju negde i da razmišljaju, da prođu kroz te emocije, da prorade sa njima na mentalnom nivou. Naprotiv, valjalo bi da baš tada radite sa vašim fizičkim telom, jer ako budete radili vežbe i pravilno se hranili to će vam pomoći da mnogo uspešnije i lakše prebrodite transformacije.

Za ljude sa peticama u svojoj kundalini numerologiji su veoma korisne fizičke vežbe, stalna fizička aktivnost.

Često se dešava da petice idu iz krajnosti u krajnost. Ili su preterano fizički aktivne i u svemu što rade preteruju (znam devojku sa peticom u duši koja je radila 100 sklekova dok nije sredila ruku) ili su teške lenčuge i jako ih je teško aktivirati. Reč balans im je večita zagonetka. Peticama je dobro da potraže tada pomoć sa strane, da odu na masažu, kod kiropraktičara, đakuzi ili banju.

numbers-1073288_1280Ključna fraza za peto telo je – Polubog – Polučovek – Polovina balansa

Fizičko telo je naša tačka oslonca. Pomaže nam da živimo u ovom svetu i dozvoljava nam da prođemo kroz sve što nam je potrebno u ovom životu. Sa jogičke tačke gledišta cilj je da ovladamo snagom požrtvovanja. Naše fizičko telo je i instrument služenja ljudima koji su se zadesili na našoj orbiti. Na vašoj orbiti možete biti i samo vi ako vam je to potrebno u ovom životu ili vaša porodica ili vaša šira porodica ili ceo grad.

Svaki put kada koristite svoje telo za služenje i požrtvovanje, izlazite iz sebe da biste pomogli drugima i vi isto tada učite. Najbolji način za širenje svojih granica je da se nađete na nivou drugog čoveka i da ga uzdignete.

Tip ličnosti broja 5 je Učitelj ili Lider.

Učitelj može sa vama da govori na istom nivou, da uvidi vaše nedostatke i da vas nauči kako da ih prevaziđete. Učitelj treba da ima sposobnost da obučava i da vodi, treba da koristi i svoju snagu požrtvovanja da bi uzdigao one koji su došli kod njega da potraže pomoć.

Klučno pitanje za peto telo je – da li ja dozvoljavam sebi da koristim svoju snagu da bih pomagao drugima.

***

Nastavak sledećeg ponedeljka.

Vaša Danica

P.S. Pozivam vas da dođete na Noć Gongova – Gong Puju, u subotu, 23. aprila. U planu je da napre radimo kundalini jogu, potom, pevamo mantre i onda ćemo cele noći spavati uz zvuke 16 gongova. Biće to pravo prolećno čišćenje tela i duše. Informacije o događaju možete da saznate OVDE.