Da vas podsetim, prošlog ponedeljka smo rekli da je Treće telo – pozitivni projektujući um.

Ključno pitanje za treće telo – Dozvoljavam li ja sebi nadu? Dozvoljavam li ja sebi da imam dobro u svom životu?

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd Foto: Dejan Cvetković
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto: Dejan Cvetković

Tip ličnosti je čarobnjak ili konferansje.

Kada je broj 3 na slaboj poziciji, možete imati očekivanja daleka od realnosti i često izgledati veselo kada vam uopšte nije do smeha.

Delite obećanja da biste ugodili drugima.

Nemate sposobnost da kažete “ne” (dobro sam rekla – sposobnost, nije greška, jer trojkama je često nemoguće da prevale reč “ne” preko usta). Ne želite da vidite svoju tamnu stranu.  Imate ogromnu želju da vidite pozitivnu stranu  u svim ljudima i situacijama. Humor vam pomaže da nađete iskre božanskog u svakidašnjici. Treba da jačate svoje treće telo smanjivanjem negativnosti usmerenog ka sebi (gneva, okrivljavanja sebe, destruktivnog ponašanja ka sebi).

Kada je broj 3 na jakoj poziciji  (broj dara od Boga ili sudbinski broj) pozitivno razmišljate, puni ste nade i humora. Zračite svetlošću i pozitivnom energijom. Uvek vidite svetle strane. Imate dar da rasterate negativno raspoloženje i da nadahnete druge ljude. Imate osmeh za svakog. Uvek ste spremni za akciju.

Meditacija za treće telo

Sedite u turski, ruke u molitvenom položaju i recite mantru Ong Namo Guru Dev Namo, tri puta.

Stavite ruke na kolena u gjan mudru (kažiprst i palac se dodiruju vrhovima). Napravite ustima slovo O i dišite veoma jako na usta i udah i izdah, 30-40 udaha, izdaha u minuti.

Trajanje: dva minuta.

A onda dišite polako i duboko na nos i zamislite plamen. Zamislite kako taj plamen pali onaj deo prošlosti koji vas vezuje. Koncentrišite se na tačku između obrva i zamislite plamen sveće. Postanite sami plamen. Dozvolite plamenu da spali svu negativnost, sav stid, kajanje, krivicu iz prošlosti i sadašnjosti.

Trajanje: dva minuta.

Nastavite da osećate plamen u sebi, budite plamen, budite svetlost, budite žar. Dozvolite sebi mogućnost da budete srećni. Osvetlite sebe iznutra, osvetlite i prostoriju u kojoj se nalazite. Osetite svetlost, radost, dobrotu i nadu. Budite pozitivni.

Trajanje: jedan minut.

Lezite i odmorite koliko vam prija.

Sedite u turski sed, stavite ruke u molitveni i recite Sat Nam.

Sat Nam!

Vaša Danica

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.