Kundalini numerologija – Broj 2 – Negativni ili zaštitni um

Kada vam je broj 2 na slaboj poziciji (a to su, da vas podsetim, broj duše – datum rođenja, broj karme – mesec rođenja i broj puta – ukupan zbir svih brojeva datuma i godine vašeg rođenja), možete da se svega bojite i da se preterano štitite.

Ili, naprotiv, da slepo idete iz veze u vezu ili upadate u raznorazne negativne situacije jer niste dobro sebe zaštitili. Možete da se osećate nesigurnim i da ne možete da se rešite da krenete napred. Teško vam je da rešavate probleme jer uvek postoji još neka opasnost koju mislite da niste predvideli. Postoji jaka želja pripadanja nekom ili nečemu, predanost i vernost. Tražite mesto u društvu gde možete osećati da ste potrebni drugima. Postoji opasnost da ispadnete naivni.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd

Kada je broj 2 na jakoj poziciji (dar od Boga- zbir poslednja dva broja u godini rođenja, na primer 2011 ili na sudbinskom broju – zbir svih brojeva godine rođenja, na primer, 1973), onda imate sposobnost da se nosite sa negativnim i tamnim stranama svake situacije. Umete da budete u dobrim odnosima sa drugim ljudima. Imate urođenu sposobnost da proračunavate sve negativne aspekte situacija. Umete da proračunate rizike. Umete da kažete NE svojim sumnjama. Umete da zaštitite sebe.

Jedna od lepih meditacija za drugo telo je – Meditacija za eliminaciju negativnih misli. Kad osvestite da vam se negativne misli motaju po glavi sedite i odradite ovu meditaciju.

Sedite u turski sed, stavite ruke u molitveni, recite mantru Ong Namo Guru Dev Namo tri puta.

Stavite ruke u mudru tako što napravite od dlanova kao posudu za vodu, dlanovi se spajaju bočnim stranama, prsti desne šake su preko prstiju leve šake i stavite ruke u toj mudri na nivo srca. Pogled je fokusiran na mudru. Počnite da dišete tako što udišete polako i duboko na nos, a izdišete snažno na usta. Sa udahom uzmite tu negativnu misao koja vam se vrzma po glavi i sa izdahom na usta kao da ispljunete tu misao iz sebe. Izdišite jako i polako na usta. Misao ne mora da bude samo jedna, mogu da budu razne misli. I dišite na ovaj način 11 minuta. A onda zatvorite oči, udahnite duboko, izdahnite i koncentrišite se na ceo kičmeni stub, zamislite kako provlačite energiju kroz kičmu. I onda se odmorite. Recite na kraju Sat-Nam.

Kad sam prvi put radila ovu meditaciju imala sam jak otpor prema njoj. Nije mi nikako bilo jasno kako ću da se oslobodim negativnih misli ako ih potenciram i ako se koncentrišem na njih. Nije mi imalo logike, mislila sam da ću tako samo da im dajem još snage. I pošto sam inženjer i logičar, nisam mogla da je radim sve dok mi prošle godine u Indiji moj kolega i prijatelj, Amanbir iz Njujorka nije razjasnio. Kada napravimo ovu mudru i stavimo sve prste desne ruke preko prstiju leve ruke, prekrstimo prste i kao da napravimo plus rukama. Onda negativne misli propuštamo kroz plus koji smo napravili prstima i one idu u univerzum kao pozitivne, menja im se smisao i mi, u stvari, šaljemo pozitivne misli univerzumu. Meditacija je odlična i baš radi. Probajte, nije nimalo teška.

Ova meditacija se ne radi kao krija 40 dana, radi se samo kada osetite potrebu da se izbavite od negativnosti u vašoj glavi.

Sat Nam!

Vaša Danica