Većina ljudi poistovećuje sebe sa svojim fizičkim telom i razmišlja o sebi u terminima fiziologije ili u boljem slučaju, vidi sebe kao telo i um. Kundalini joga posmatra čoveka kao da se sastoji od deset tela: fizičko telo, tri mentalnih tela i šest energetskih tela.

1 telo Duše, 2 Negativni um, 3 Pozitivni um, 4 Neutralni um, 5 Fizičko telo, 6 Oreol, 7 Aura, 8 Praničko telo, 9 Suptilno telo i 10 Svetleće telo.

_DSC2959
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge

Svako telo ima svoje slabosti i vrline, svoje slabe i svoje jake tačke. Možete ojačati svako od vaših tela tako što ćete prvo odrediti koje od vaših tela je u disbalansu i onda odraditi tehniku iz Kundalini joge datu za to telo.

Ako imate broj 10 u zbiru svih brojeva iz vašeg datuma rođenja ili u danu (10, 19), mesecu (10), zbiru godine rodjenja (1981- 1+9+8+1=19, 1+9=10), poslednjih cifara u godini rođenja (1973, poslednje dve cifre 7+3=10), valjalo bi da odradite neku od krija za 10–to telo (pripremiću u nekom od sledećih članaka).

Svetleće telo daje nam hrabrost, ali ne neustrašivost (za to je zaduženo osmo praničko telo).

Jedan od načina da ojačamo deseto telo je da prihvatimo obavezu.

Ključna fraza je – Sve ili ništa. Stvaralački kreativni karakter. Tip ličnosti je lider, kralj, kraljica. Najbolji primer svetlećeg tela kada možete da ga vidite golim okom je primer majke koja je rodila svoje prvo dete. Prošle su kroz strah i bol, rodile su malo čarobno stvorenje, svesne su šta ih sve čeka dok dete ne odraste, svesne su koliko obaveza treba da ispune, ne znaju kako će, ne umeju ni da okupaju bebu ali veruju i znaju  da će sve odraditi kako treba i srećne idu napred, bez obzira na strah od odgovornosti i obaveza. I to im daje to neobično sijanje kojim zrače.

TT_DSC2896

Kosa, i ostale dlake na našem telu, daju nam zaštitu i veoma su važni za naše energetsko polje.

Sadrže mnogo mineralnih materija. Ona raste do određene dužine , ako je ne šišate onda prestaje da raste. Čuva naš nervni sistem.

Kada se ošišate, svo to bogatstvo koje je organizam stvorio bacate i onda mora ponovo da se ulaže energija u stvaranje nove. Ljudi, koji imaju desetke u numerologiji, trebalo bi posebno da obrate pažnju na svoju kosu i najbolje je da je puste da raste.

Mesec ne može da utiče na njih. Nas žene ni brada ne bi zaštitila od uticaja Meseca jer pored tog centra na vrhu brade imamo još 10 mesečevih centara. Ali baš zato što smo tako nepredvidive,muškarci nas vole.

Još bih želela da vam kažem da i ako ne želite da imate dugu kosu barem obratite pažnju na to da vaše čelo bude slobodno, nemojte šiškama pokrivati čelo, posebno tačku između obrva, jer preko čela vaša hipofiza prima svetlost.

Na taj način, hipofiza ne dobija dovoljno svetlosti za održavanje svojih prirodnih ritmova.

Veliki Džingis Kan je na teritorijama koje je okupirao naređivao da žene moraju da nose šiške jer je znao da će onda lakše vladati. Žene su postajale strašljive i pokorne, a znamo ko izaziva ratove.

Svim desetkama bih posavetovala da puste dugu kosu i da prihvate obavezu.

Yogi Bhajan je govorio da nam obaveza daje karakter, karakter stvara dostojanstvo, dostojanstvo nas vodi ka božanskoj prirodi, božanska priroda nam daje blagorodstvo a ono nam daje snagu požrtvovanja. Snaga požrtvovanja nam daje sreću.

Sve najbolje u Novoj godini!
SAT NAM !

Vaša Danica, Kundalini klub Beograd