Mi imamo samo jedno telo, jednu kičmu, jedan jezik i jedan nos. Postoji samo jedna planeta Zemlja, jedna ljudska rasa i samo jedna Ja.  Možemo da se krećemo samo jednim pravcem. Možemo da se koncentrišemo samo na jednom predmetu, da stremimo ka jednom cilju.

Broj Jedan je uspravno, vertikalno i povezano sa zemljom. ”Jedan” postoji samo po sebi, jedan je seme individualnosti tela i duše, izvor volje, seme koje sadrži celo.

binary-1254499_1280Postoji jedan put kojim svi prođemo od Jednog ka Jedinstvenom. Jedan je sam sebi dovoljan, svaki Jedan je unikat. Broj jedan postoji u svakom broju, on je kao izvor svih drugih brojeva. On ne može da se podeli na nešto drugo celo. Jedna duša, jedinstvena i neponovljiva.

Kada vam je broj 1 na poziciji izazova, možete da budete suviše intelektualni, da ne priznajete osećanja i da imate problem da volite samog sebe. Uvažavanje osećanja i ljubavi ka sebi su osnovni zadaci na kojima prvo treba da se radi. Ne umete da oprostite sebi, uvek ste suviše samokritični. Ka drugima umete da pokažete saosećanje, ali prema sebi nikada.

Kada je broj jedan na jakom mestu onda vi imate sposobnost da pronađete emocionalni i intelektualni balans. Umete da balansirate spoljašnji i unutrašnji svet, kao i balans glave i srca. Umete da uzajamno delujete sa svojim unutrašnjim Ja i da zračite svetlošću. Imate sposobnost saosećanja i ka sebi i ka drugima i veoma ste stabilni.

Znači, glavni problem kod broja 1 na kome treba da se radi je balans između glave i srca. Stoga, pripremila sam vam kriju koja se baš tako i zove.

Kundalini joga krija za balans glave i srca

#1 Sedite u turski, stavite ruke u molitveni i otpevajte tri puta mantru Ong Namo Guru Dev Namo.

Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica Kundalini joge, Kundalini klub Beograd Foto: Dejan Cvetković
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica Kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto: Dejan Cvetković

Pružite ruke paralelno podu, savijte dlanove pravo na gore. I počnemo da brojimo. Broj jedan je dlanovi gore na 90 stepeni, broj dva je dlanove okrenemo ka napred, ruke ostaju ispružene, broj tri, vratimo dlanove nagore, broj četiri – uvrnemo dlanove nazad. 

Znači uvrćemo samo dlanove, gore, ka napred, gore, ka nazad, i svaki pokret traje po jednu sekundu, ceo ciklus 4 sekunde.

I dodamo disanje, udah, dlanovi gore, izdah ka napred, udah dlanovi gore, izdah , ka nazad. Radimo 7 minuta.

#2 Ostajemo u turskom sedu , sa udahom podignemo ruke u krugu gore, sa izdahom vraćamo ruke u položaj kao iz prve vežbe, ruke paralelne podu, dlanovi 90 stepeni nagore. 1-2 minuta

_DSC8542#3 Ustanemo, ispružimo ruke kao u prethodnoj vežbi i sa izdahom ili sednemo kao u stolicu, ili čučnemo sa rukama iznad glave, kao na slici. Sa udahom idemo gore, sa izdahom dole, i radimo 3-4 minuta.

_DSC8544Ova krija je odlična da se radi 40 dana i moja preporuka je da je odradite 40 dana ako imate jedinicu na poziciji izazova.

_DSC8550

Sat Nam

Vaša Danica