Sedite u turski sed, stavite ruke u molitveni položaj i otpevajte tri puta mantru – Ong Namo Guru Dev Namo (Ja se klanjam Božanskom učitelju unutar mene).

Foto: Danica Cvetković, setifikovana učiteljica Kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto: Danica Cvetković, setifikovana učiteljica Kundalini joge, Kundalini klub Beograd

Zelena energija i srčana čakra:

Zaboravite na onu definiciju da ste prijatelj ako pomažete u nevolji, to se podrazumeva da ćete pomoći, ali razmislite da li možete da se iskreno radujete ako, na primer, vaš prijatelj dobije milion dolara na lutriji, fenomenalan posao, ima tri stana a vi ste još uvek podstanar i sl.

To je još viši stepen prijateljstva. To mogu samo ljudi otvorenog srca i čiste duše.

Uradite ovu meditaciju 40 dana svaki dan i osetite razliku.

Pevanje Mangala Čaran mantre – AD GUREJ NAME, DŽUGAD GUREJ NAME, SAT GUREJ NAME SIRI GURU DEVEJ NAME balansira i ojačava naših deset tela i daje nam mudrost i zaštitu (u Kundalini jogi radimo sa naših deset tela, sledeći put ću pisati više o tome). U prevodu sa Gurmukhi jezika ova mantra znači – Ja se klanjam pred prvobitnom mudrosti, mudrosti koja je prava i istinita vo vjeki vjekov, ja se klanjam pred velikom i nesagledivom mudrosti. Ona rasteruje oblake sumnje i otvara nas ka svetlosti koja nas vodi i štiti i okružuje zaštitnim poljem.

Ova meditacija je dobra za otvaranje srčane čakre, kroz nju šaljemo energiju ljubavi u Univerzum i stvaramo takozvanu zelenu energiju, energiju prosperiteta.

Sedite ili u turski sed ili na kolena. Ispravite kičmu, stavite ruke u molitveni položaj na nivou srčane čakre i prepletite palčeve tako da palac desne ruke bude preko levog.

_DSC0773_Kriya1000
Foto: Danica Cvetković, setifikovana učiteljica Kundalini joge, Kundalini klub Beograd

Dok ispravljate ruke u laktovima pod uglom od 60 stepeni pevajte Ad Gurej Name, dok vraćate ruke do srčanog centra pevajte Džugad Gurej Name, onda ponovo ruke idu u molitvenom položaju pod uglom od 60 stepeni i pevate Sat Gurej Name i dok vraćate ruke do srčanog centra (anahata čakre) pevajte Siri Guru Devej Name.

Dok pružate ruke napred usmerite vaš um ka Beskonačnosti i držite koncentraciju na srcu. Vreme meditacije je 11 minuta. Možete produžiti ovu meditaciju na maksimalno 31 minut.

Preporučujem vam da radite uz ovu muziku, ali možete na you tube i sami odabrati onu koja vam se najviše svidja.

Sklopite ruke u molitveni položaj i završite meditaciju sa mantrom SAT NAM što znači – Ja jesam istina.

Mantra Sat Nam je najčešća mantra u praksi kundalini joge. Sat označava istinu, realnost postojanja čoveka. Nam znaci identifikaciju. To je bidž mantra (bidž – seme). Seme sadrži sva znanja drveta u punom cvetu. Suština ili seme – to je identičnost istine koja je data u sažetoj formi. Ponavljajući ovu mantru vi budite svoju dušu i otkrivate svrhu svog života. Ova mantra balansira svih pet elemenata. Ovom mantrom kundalini jogini se pozdravljaju.

Sat Nam!

Vaša Danica