Sedite u turski sed, stavite ruke u molitveni položaj i otpevajte tri puta mantru – Ong Namo Guru Dev Namo (Ja se klanjam Božanskom učitelju unutar mene).

Foto: Danica Cvetković, setifikovana učiteljica Kundalini joge, Kundalini klub Beograd
Foto: Danica Cvetković, setifikovana učiteljica Kundalini joge, Kundalini klub Beograd

Zelena energija i srčana čakra:

Zaboravite na onu definiciju da ste prijatelj ako pomažete u nevolji, to se podrazumeva da ćete pomoći, ali razmislite da li možete da se iskreno radujete ako, na primer, vaš prijatelj dobije milion dolara na lutriji, fenomenalan posao, ima tri stana a vi ste još uvek podstanar i sl.

To je još viši stepen prijateljstva. To mogu samo ljudi otvorenog srca i čiste duše.

Uradite ovu meditaciju 40 dana svaki dan i osetite razliku.

Pevanje Mangala Čaran mantre – AD GUREJ NAME, DŽUGAD GUREJ NAME, SAT GUREJ NAME SIRI GURU DEVEJ NAME balansira i ojačava naših deset tela i daje nam mudrost i zaštitu (u Kundalini jogi radimo sa naših deset tela, sledeći put ću pisati više o tome). U prevodu sa Gurmukhi jezika ova mantra znači – Ja se klanjam pred prvobitnom mudrosti, mudrosti koja je prava i istinita vo vjeki vjekov, ja se klanjam pred velikom i nesagledivom mudrosti. Ona rasteruje oblake sumnje i otvara nas ka svetlosti koja nas vodi i štiti i okružuje zaštitnim poljem.

Ova meditacija je dobra za otvaranje srčane čakre, kroz nju šaljemo energiju ljubavi u Univerzum i stvaramo takozvanu zelenu energiju, energiju prosperiteta.

Sedite ili u turski sed ili na kolena. Ispravite kičmu, stavite ruke u molitveni položaj na nivou srčane čakre i prepletite palčeve tako da palac desne ruke bude preko levog.

_DSC0773_Kriya1000
Foto: Danica Cvetković, setifikovana učiteljica Kundalini joge, Kundalini klub Beograd

Dok ispravljate ruke u laktovima pod uglom od 60 stepeni pevajte Ad Gurej Name, dok vraćate ruke do srčanog centra pevajte Džugad Gurej Name, onda ponovo ruke idu u molitvenom položaju pod uglom od 60 stepeni i pevate Sat Gurej Name i dok vraćate ruke do srčanog centra (anahata čakre) pevajte Siri Guru Devej Name.

Dok pružate ruke napred usmerite vaš um ka Beskonačnosti i držite koncentraciju na srcu. Vreme meditacije je 11 minuta. Možete produžiti ovu meditaciju na maksimalno 31 minut.

Preporučujem vam da radite uz ovu muziku, ali možete na you tube i sami odabrati onu koja vam se najviše svidja.

Sklopite ruke u molitveni položaj i završite meditaciju sa mantrom SAT NAM što znači – Ja jesam istina.

Mantra Sat Nam je najčešća mantra u praksi kundalini joge. Sat označava istinu, realnost postojanja čoveka. Nam znaci identifikaciju. To je bidž mantra (bidž – seme). Seme sadrži sva znanja drveta u punom cvetu. Suština ili seme – to je identičnost istine koja je data u sažetoj formi. Ponavljajući ovu mantru vi budite svoju dušu i otkrivate svrhu svog života. Ova mantra balansira svih pet elemenata. Ovom mantrom kundalini jogini se pozdravljaju.

Sat Nam!

Vaša Danica

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.