Da li biste voleli da kliknete dugme restart u svom životu?

Novi početak nikada nije lak. Osećamo se komforno u našim navikama iako znamo da nam ne donose dobro. Ali postoji izlaz!

Ako želite novi početak radite ovu kriju za obnavljanje i dug život 40 dana, promenite molekularnu strukturu u vašem telu i umu. Osetićete psihičke i mentalne promene, stimulisaćete vaše telo, um i duh. Iskusićete novi osećaj slobode i svetlosti.

Sedite u turski sed, stavite ruke u molitveni položaj i otpevajte tri puta mantru Ong Namo Guru Dev Namo (Ja se klanjam pred Tvorcem, Božanskim Učiteljem unutar mene).

Ako vam je teško da sedite u turskom sedu, možete sesti na stolicu (noge treba da dodiruju pod). Najvažnije je da kičma bude prava.

Potom, savijte glavu blago ka grudnom košu, napravite blagu džalandhara bandu.

U ovoj kriji imamo tri različite mudre i svaku držimo po tri minuta.

Podignite desnu ruku pravo napred pod uglom od 60 stepeni ispred vas, a levu ruku ispružite nazad, opet pod uglom od 60 stepeni od tela iza vas.

_DSC2416_Kriya_1000
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica kundalini joge, Kundalini klub Beograd

Obe ruke su prave u laktovima, prave kao strele i obrazuju pravu liniju. Ispružite kažiprste (kažiprst predstavlja planetu Jupiter, univerzalno znanje) na obema rukama, a ostale prste savijte i neka palac bude preko njih.

Dlan desne ruke je okrenut nadole, a dlan leve ruke nagore. Oči su zatvorene i fokusirane na centar brade, Mesečev centar, centar naših emocija. Koncentracija na ovu tačku ima smirujući efekat. Vidite sebe jasnije kada se fokusirate na ovu tačku. Dišite duboko i lagano.

Bol u vašem telu je deo procesa lečenja i stimulisanja tački koje su zablokirale energetske kanale. Sedite sa pravom kičmom i dopustite vašem telu da prolazi kroz promene.

Vreme: tri minuta.

_DSC2418_Kriya_1000

Ne spuštajući ruke i ne menjajući pozu ispružite i mali prst (koji predstavlja Merkura, komunikaciju). Znači, ispruženi su kažiprst i mali prst na obema rukama a srednji i domali prst drži palac. Ruke i dalje prave i fokus na Mesečev centar.

Vreme: tri minuta

_DSC2422_Kriya_1000

Ruke i dalje ostaju u istom položaju. Ispružite sve prste na obema rukama. Oči i dalje fokusirane na centar brade, disanje duboko i lagano.

Vreme: tri minuta

Udahnite duboko, zadržite disanje 10 sekundi, popravite pozu, stegnite sve mišiće vašeg tela. Izdahnite. Ponovite još dva puta. Opustite se.

Ne sme se raditi više od devet minuta ukupno, svaki deo po tri minuta.

U ovoj meditaciji nemamo mantru. Ako osetite da vas vaš um previše uznemirava, pokušajte da se fokusirate na disanje i neka zvuk vašeg disanja bude vaša mantra.

Možete i meditirati na Sat Nam, udah – Sat, izdah – Nam ili kreirajte neku sopstvenu mantru ili molitvu.

Za kraj sklopite ruke u molitveni i recite Sat Nam, što znači – Istina je u meni.

SAT NAM !

Vaša Danica

***

Važno obaveštenje!

Deva Premal&Miten, renomirani izvođači meditativno-spiritualne muzike, svetskog glasa, u pratnji nepalskog bansuri majstora, Manosea, prvi put nastupaju na Balkanu, i to u Zagrebu, u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, 15. oktobra ove godine, u sklopu njihove svetske turneje “Songs for the Sangha” (u prevodu, pesme za spiritualnu zajednicu).

Karte za ovaj jedinstveni događaj možete da kupite u Kundalini klubu Beograd (velika dvorana / tribina / sredina desno / 6 i 7 red) po ceni od 32 eura.

Više informacija o koncertu možete da dobijete OVDE.