Sedite u turski sed, stavite ruke u molitveni položaj i otpevajte tri puta mantru Ong Namo Guru Dev Namo (što znači – Ja se klanjam pred Tvorcem, Božanskim Učiteljem unutar mene).

Stavite ruke na kolena i obuhvatite ih šakama. Udahnite na nos i potpuno napunite pluća do punog kapaciteta. Zavrnite jezik i pritisnite vrhom jezika gornje nepce. Sa zadržanim disanjem radite progibe kičme najbrže što možete, srce napred, pa napravite grbu i opet, sve dok možete da zadržavate vazduh u plućima.

_DSC3432
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica Kundalini joge, Kundalini klub Beograd

_DSC3434

Potom, izdahnite, pa opet udahnite punim plućima, zadržite disanje, radite progibe kičme dok možete i izdahnite.

Vreme: 11 minuta.

Vremenom dođite do zadržavanja vazduha u plućima 1 minut, ali nemojte obraćati posebnu pažnju na to koliko dugo ste zadržavali vazduh. Najvažnije je da slušate svoje telo i da radite najbolje što možete. I još dve sekunde duže!

Dolazi i do blage masaže bubrega i unutrašnjih organa. Kada budete u stanju da zadržite disanje jedan minut onda će vašem krvotoku biti maksimalna količina kiseonika i onda će i mozak i svi organi i žlezde bolje raditi.

Ako budete radili ovu vežbu 11 minuta dnevno (maksimalno dozvoljeno je 22 minuta), ona će vam u potpunosti pročistiti krvni sistem.

Napomena – ovu meditaciju ne smeju raditi ljudi sa visokim krvnim pritiskom i srčanim problemima.

Za kraj sklopite ruke u molitveni i recite Sat Nam, što znači – Istina je u meni.

SAT NAM !

Vaša Danica

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.