Kundalini krija 4U za protok energije

Sedite u turski sed, stavite ruke u molitveni položaj i otpevajte tri puta mantru Ong Namo Guru Dev Namo (Ja se klanjam pred Tvorcem, Božanskim Učiteljem unutar mene).

_DSC1939_Kriya_1000
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica Kundalini joge, Kundalini klub Beograd
  1. Lezite na leđa i podignite i noge i ruke pravo gore na 90 stepeni. Kolena i laktovi su ispravljeni. Ostanite u pozi 11 minuta. Dišite lagano i duboko. Usmerite svoje misli na ono što ste do današnjeg dana učinili dobrog na ovoj planeti. Vaša energija se kreće dok ste vi nepokretni u pozi. Držite pozu i ne obazirite se na bol. Tok energije će se sam podesiti.

_DSC1948_Kriya_1000

2. Ostanite na leđima. Pružite ruke na pod iznad glave, a onda podignite noge kao za plug (halasanu) u hatha jogi ali neka noge ostanu u vazduhu paralelne podu. Ostanite u pozi 11 minuta. Dopustite samo energiji da teče. Vi samo budite.

_DSC1943_Kriya_1000

3. Sedite sa ispruženim nogama pravim ispred sebe. Ispružite ruke paralelne podu, dlanovi gledaju ka podu. 11 minuta. Bol i nelagodnost dolaze samo dok se pranička energija podešava. Osećajte kako energija teče kroz vaše telo i uklanja blokade. Mora malo da boli. Meditirajte ili pevajte neku mantru i trudite se da držite slovo U koje ste napravili vašim telom, perfektno.

_DSC1949_Kriya_1000

4. Ustanite i napravite telom četvrto slovo U. Leđa savijena i paralelna podu, ruke vise i paralelne su sa nogama. Nemojte savijati kičmu ka kolenima, trudite se da kičma bude paralelna sa podom.

Na kraju, potpuno se opustite ili meditirajte narednih 10-15 minuta.

Ova krija će podesiti praničku energiju. Na engleskom se zove 4 U for You.

Za kraj sklopite ruke u molitveni i recite Sat Nam, što znači – Istina je u meni.

SAT NAM !

Vaša Danica