Kundalini krija 4U za protok energije

Sedite u turski sed, stavite ruke u molitveni položaj i otpevajte tri puta mantru Ong Namo Guru Dev Namo (Ja se klanjam pred Tvorcem, Božanskim Učiteljem unutar mene).

_DSC1939_Kriya_1000
Danica Cvetković, sertifikovana učiteljica Kundalini joge, Kundalini klub Beograd
  1. Lezite na leđa i podignite i noge i ruke pravo gore na 90 stepeni. Kolena i laktovi su ispravljeni. Ostanite u pozi 11 minuta. Dišite lagano i duboko. Usmerite svoje misli na ono što ste do današnjeg dana učinili dobrog na ovoj planeti. Vaša energija se kreće dok ste vi nepokretni u pozi. Držite pozu i ne obazirite se na bol. Tok energije će se sam podesiti.

_DSC1948_Kriya_1000

2. Ostanite na leđima. Pružite ruke na pod iznad glave, a onda podignite noge kao za plug (halasanu) u hatha jogi ali neka noge ostanu u vazduhu paralelne podu. Ostanite u pozi 11 minuta. Dopustite samo energiji da teče. Vi samo budite.

_DSC1943_Kriya_1000

3. Sedite sa ispruženim nogama pravim ispred sebe. Ispružite ruke paralelne podu, dlanovi gledaju ka podu. 11 minuta. Bol i nelagodnost dolaze samo dok se pranička energija podešava. Osećajte kako energija teče kroz vaše telo i uklanja blokade. Mora malo da boli. Meditirajte ili pevajte neku mantru i trudite se da držite slovo U koje ste napravili vašim telom, perfektno.

_DSC1949_Kriya_1000

4. Ustanite i napravite telom četvrto slovo U. Leđa savijena i paralelna podu, ruke vise i paralelne su sa nogama. Nemojte savijati kičmu ka kolenima, trudite se da kičma bude paralelna sa podom.

Na kraju, potpuno se opustite ili meditirajte narednih 10-15 minuta.

Ova krija će podesiti praničku energiju. Na engleskom se zove 4 U for You.

Za kraj sklopite ruke u molitveni i recite Sat Nam, što znači – Istina je u meni.

SAT NAM !

Vaša Danica

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.