Kultna Fendi Baguette tašna se vratila, uz pomoć Carrie Bradshaw!

“Oh, nije to tašna…”

Iako se zvanično prikazivanje serije Sex and the City završilo pre 15 godina, ormar Carrie Bradshaw ostaje jednako kultni danas, kao i tada.

Od Manola Blahnika do tulle tutus (suknji od tila), Bradshaw stil doslovno je uticao na svetske modne trendove – uključujući i ljubav prema kultnoj tašni Fendi Baguette.

Fendi Baguette

Dakle, nije iznenađenje da je italijanska modna kuća pozvala Saru Džesiku Parker kako bi pomogla da se čuveni model Fendi tašne vrati na put stare slave, kroz kampanju #BaguetteFriendsForever.

U kampanji je angažovana nemačka modna influenserka Caroline Daur, uz modele Natashu Lau, Ebonee Davis i Melissu Martinez. U spotu Daur priču o tome kako se zaljubila u ljubičastu Fendi tašnu sa šljokicama, koju je videla u izlogu i ne može da prestane da razmišlja o njoj. Svima nama se to desilo, zar ne?! I to, ne jednom! Ali kad konačno ode da je kupi, saznaje da je neko stigao pre nje.

Kad je saznala bolnu istinu, Daur istrčava na ulicu i juri za ženom koja joj je preotela tašnu ispred nosa, vičući: “Gospođo, meni treba ta tašna!” U tom trenutku, Parker (ili Bradshaw), ponosna vlasnica Fendi Baguette, okreće se i odgovara: “Oh, nije to tašna! To je Baguette!”

Prodato je više od milion verzija originalne tašne Baguette, koja je prvi put lansirana 1997. godine, ne uključujući hiljade varijacija stila tokom godina, kako piše Financial Times.

Fendi sledi stope Diora, koji je prošle godine vratio u život jednu od svojih kultnih tašni, čuvenu Saddle Bag.